Buffalo-bilder

av Anna

Det kommer bli en del om Bugaboo Buffalo nu de närmsta veckorna, för den som inte är intresserad av vagnen så lovar jag att försöka väga upp det senare. Men jag vet att många dammsuger nätet på jakt efter information om den här vagnen och nu när jag har den tillgänglig så vill jag förstås dela med mig så mycket som möjligt. Ovan syns bilder på mina barn i vagnen. Jag upplever sittdelen som väldigt rymlig, det är väl egentligen bara min sons ben som är på gränsen till för långa men han sitter bekvämt som det är nu. Massa rymd under suffletten när den är uppfälld, för båda barnen.

Nedan syns Bugaboo Buffalo ihopfälld med sittdelen på, vänd mot den som kör vagnen. Mått för vagnen ihopfälld så, dock med sufflett – på bilden är suffletten helt avtagen, är följande:

Med bygel – 100 x 60 x 54 cm.
Utan bygel – 100 x 60 x 40 cm.

Det är förstås cirkamått men de borde stämma ganska bra, jag mätte så noga jag bara kunde. Vagnen blir mindre om man fäller den i två delar. Jag tycker den känns enkel att fälla och enkel att fälla upp. Buffalon väger 11,9 kg och den känns lättare att lyfta än Donkey Mono, trots att viktskillnaden bara är något enstaka kilo. Och eftersom att jag redan har fått frågan ett flertal gånger – bygeln är ca 62 cm lång och har en omkrets på 12 cm.

Nu ska jag lassa vagnen full med pigg tvååring och ta en första testpromenad! Mycket spännande!

Du kanske också gillar

38 kommentarer

Anna F 2 mars, 2013 - 18:32

Hej!

Jag undrar om du upplever vagnen som en allt-som-behövs-vagn? Många byter ju till en sulky när barnen blir större, men det kanske inte behövs med en Buffalo?

Mvh Anna

Reply
alltombarnvagnar 3 mars, 2013 - 09:01

Hej!
Hm, en sulky är ju förstå mindre än vad Buffalon är. Både uppfälld och ihopfälld. Men utrymmesmässigt för barnet så funkar nog Buffalon hela vagnperioden för de flesta barn.
/Anna

Reply
Ebba 3 mars, 2013 - 14:53

Men HURRA!
Jag läste i en annan blogg att handtaget går att ”fälla upp” så att man bättre får plats på t.ex bussen, men vad menas med det? Att den då ”står” över barnets huvud?
Sen undrar jag om du orkar lägga upp ett kort klipp på ihopfällningen, letat överallt men hittar inget! Jag kommer att lägga en beställning på vagnen innan jag hunnit se den 🙁 detta för att hinna få den innan förlossningen…. Därför vore det skönt att bara få se hur man fäller ihop den!
Tycker du förresten att den är svår att lyfta upp när man fällt ihop den? Kan man bära upp den via bygeln?

TACk för att du tar dig tiden att svara på dessa frågor, otroligt generöst av din tid!

Reply
alltombarnvagnar 4 mars, 2013 - 19:42

Hej Ebba!
Jag förstår vad du menar med att handtaget går att fälla upp, men det funkar tyvärr bara på Bugaboo Cameleon och Frog, inte på Buffalo och Donkey. De har fasta handtag som inte går att fälla över vagnen.

Jag kan absolut filma ett klipp av ihopfällning av vagnen, ska se om jag hinner få till det denna vecka eller om det blir i nästa. Halva vår familj fyller år inom några dagar så det är lite extra fullt upp. Och du kan inte bära hela vagnen i bygeln, den tål 9 kgs belastning. Än så länge tycker jag den är lite knepig att lyfta ihopfälld, men jag har bara testat ett fåtal gånger så jag har verkligen inte fått in någon bra teknik än, ska se om jag kan komma på hur man gör det smartast!
/Anna

Reply
Maria 4 mars, 2013 - 09:22

Hej,
Vet du möjligtvis om vagnen kommer att säljas i all-black?
/Maria

Reply
alltombarnvagnar 4 mars, 2013 - 19:43

Hej Maria, det tror jag säkert att den kommer göra – någon gång. Men inte nu. Donkeyn kommer i ju all black nu, men den släpptes maj/sept 2011, så det dröjer nog ungefär lika länge innan Buffalon kommer i AB-utförande.
/Anna

Reply
Lina 4 mars, 2013 - 18:51

Hej,

Jag undrar om även liggdelen sitter högre upp på Buffalon?
Med vänlig hälsning, Lina

Reply
alltombarnvagnar 4 mars, 2013 - 19:45

Hej Lina!
Ja, även liggdelen sitter högre upp!
/Anna

Reply
Annika 6 mars, 2013 - 07:15

Hej Lina,

är handtaget på buffalo högre än på cameleon 2?
Tack för en rolig blogg med bra info!!

Har köpt cameleon som än så länge är oanvänd
men går nästan i tankar att byta till en buffalo.
Expertråd??

Reply
alltombarnvagnar 6 mars, 2013 - 21:52

Hej Annika, har du måtten på lägsta och högsta läget på handtaget på Cameleon+ (modellen innan Cameleon3)? För då kan du själv jämföra med Buffalon, som har lägsta läge på 93 cm och ett högsta på 112 cm.

Svårt, de är ändå ganska olika men Buffalon lär har en längre användningstid iom att den är större med högre maxvikt, och du slipper de fasta terränghjulen som jag tycker är en nackdel med Cameleon. Men det är nog ändå mest en smaksak!
/Anna

Reply
Annika 8 mars, 2013 - 14:42

Var på handtaget ska man mäta??
Kanske en dum fråga men ändå:)

Reply
alltombarnvagnar 8 mars, 2013 - 22:57

Jag mäter från högsta punkten och ned till golvet!
/Anna

Reply
Monica 6 mars, 2013 - 22:14

Hej!

Tycker du har en helt underbar sida full av spännande information om nya Buggan.

Har själv beställt en Buffalo men undrar hur det blir med babyskyddet. Vilka sorts babyskydd passar och vilken adapter kommer jag behöva?

/Monica

Reply
alltombarnvagnar 8 mars, 2013 - 23:01

Hej Monica!
Jag ska ta reda på ett säkert svar på det!
/Anna

Reply
Marie 8 mars, 2013 - 13:28

Åhh vad avis jag blir! Vill också provköra Buffalon! 🙂 Hur upplever du stötdämpningen på vagnen? Jämförelse med Donkeyn/ Cam3)? Ser fram emot en längre recension när du använt vagnen lite mer!

Reply
alltombarnvagnar 8 mars, 2013 - 22:57

Hej Marie!
Stötdämpning är samma lika. Bugaboos vagnar har ju ingen direkt fjädring utan bara lite spänst i chassit. Tycker den funkar bra även på den terräng som är nu, knögglig is osv.
/Anna

Reply
Marie 10 mars, 2013 - 20:01

Hej! Jag undrar om du tror att det kommer funka med ståbräda samtidigt som man har liggdel?

Längtar sååå efter din recension av vagnen 🙂

Reply
alltombarnvagnar 10 mars, 2013 - 20:09

Ja det tror jag absolut kommer att funka bra, men jag kan ta lite bilder på vagnen med liggdel och ståbräda på, och förstås med barn på ståbräda.

Haha, jag med! Ska bara få lite mer tid över! :/

Reply
Rebecca 11 mars, 2013 - 21:59

Hej! Jag funderar över en sak, vi får tillökning i sommar och har då en 3åring + bebis och har hela tiden varit inne på att köpa donkeyn just för att det känns som en säkerhet/trygghet att ha någonstans att göra av storebror, ser att även du har två barn så jag undrar om du haft användning för den i duo utförandet eller om det är lite överflödigt?

Tack för en toppen bra blogg!

Reply
alltombarnvagnar 11 mars, 2013 - 22:05

Hej Rebecca!
Alltid svårt att råda andra till hur deras behov av syskonvagn kommer att se ut, men ja, jag använder fortfarande Donkeyn i duoläge. Inte ofta, kanske ett par gånger i månaden, men de gångerna är de verkligen oumbärlig för mig. Jag har inget körkort så ska jag åka långt med bägge barnen eller åka hem sent på kvällen så är Donkeyn min livräddare! Men till vardags, alltså 99% av tiden, så använder vi den i mono.

Tack själv! 🙂
/Anna

Reply
Rebecca 12 mars, 2013 - 20:01

Tack för svar, det är väl som jag då. Har inget körkort och bor nära stan så blir ju mycket åkande överallt. Ja egentligen har jag väl redan bestämt mig för donkeyn. Känns som att det är värt pengarna dom gånger jag faktiskt åker själv eller sent och 3åringen vägrar gå lixom.

Väntar dock på all-black 😀

Reply
Jenny 15 mars, 2013 - 13:07

Hej!

Jag har en donkey men nu blir mitt äldsta barn 4 år i sommar därför har jag en fundering på att byta till en buffalo. Då måste jag dock ha en ståbräda. Har ingen nu men vet ju att man köper en ståbräda och sedan en adapter speciellt avsedd för chassit på donkeyn. Nu undrar jag om den kommer att funka på buffalon sen eller om det kommer komma en ny variant bara för buffalo? Onödigt att köpa fel om jag ändå skall byta vagn i vår. Visst har du en ståbräda till din donkey? Har du testat den på buffalon? Finns det något slags upphängning då man ej använder den eller plockar man lös den efter man använt den varje gång? Ha en fortsatt trevlig dag!

Mvh Jenny

Reply
alltombarnvagnar 15 mars, 2013 - 22:04

Hej Jenny!
Det är samma ståbrädeadapter till Donkeyn som till Buffalon. Och det är lite kul att du frågar för jag köpte nu i veckan en extra adapter så snart kommer jag lägga upp bilder på hur Buffalon ser ut med både ligg- och sittdel + ståbräda till. Jag använder min Donkey med ståbräda varje dag och tycker det funkar superbra. Den är enkel att ta loss med det medföljer även en upphängningsstropp! Finns lite bilder här på hur det ser ut: http://blogg.alltforforaldrar.se/alltombarnvagnar/2011/11/bugaboo-donkey-med-stabrada/

Enda gången jag tar av ståbrädan från vagnen är om vi ska packa in vagnen i bilen, annars är den alltid där men upphängd när ingen står på den!
Hoppas jag kunde vara till hjälp!
/Anna

Reply
Jenny 15 mars, 2013 - 23:07

Tack så mycket för svaret! Så bra att det funkar med samma adapter. Spännande att se dina bilder med ståbräda till buffalon samt hur du tycker att det funkar, om den känns mycket ivägen. Upplever du att Buffalon känns mycket smalare än donkeyn? Jag hade ju cameleon till mitt första barn och jag tyckte att donkeyn kändes superbred i mono trots att det ska vara samma mått. Mest för att handtaget blir så stort på donkeyn. Annars är jag supernöjd med donkeyn, hur bra som helst här uppe i vinterland. En annan sak, du skrev att det fanns reprisk, är det då man sätter fast adaptern eller när den väl sitter där? Har inte en enda repa på mitt chassi och jag vill inte gärna ha en heller 🙂 //Jenny

Reply
alltombarnvagnar 18 mars, 2013 - 13:00

Hej Jenny!
Nej, jag upplever inte att Buffalon känns så mycket smalare än Donkeyn, och det är ju bara framtill på vagnen som måtten skiljer sig åt. Över bakhjulen är ju de båda 60 cm breda. Men handtaget är inte lika brett som vagnen på Buffalon, vilket det ju är på Donkeyn. På Buffalon är det endast 48 cm brett, så det känns ju smalare än vagnen.

Det finns en reprisk av adaptern mot chassit men det är ju en del av chassit som inte syns så mycket alls, så det är inget som jag har tänkt så mycket på.
/Anna

Reply
Johanna 16 mars, 2013 - 11:58

Läste i ett forum att Buffalo är trögsvängd, och att man får 0 hävkraft då man ska upp för kanter, av och på tåg och bussar. Där stod även att handtaget är kantigt och obekvämt att hålla i. Jag har ägt ca 25 vagnar till 5 barn. Favoriterna har varit Brio Go och Cameleon +. Så nu undrar jag ju förståss hur Buffalon står sig jämfört med dessa vagnar. Vill ha en vändbar vagn till min 2åring, och hoppas Buffalo är ett bra allternativ. Jag saknar körkort och ehöver en vagn som går att storhandla med.

Reply
alltombarnvagnar 18 mars, 2013 - 13:06

Hej Johanna,
hm, jag håller nog inte riktigt med dem. Buffalon är mer trög att svänga än Donkeyn, men inte direkt trögsväng i sig. Och detta tycker jag märks mest inomhus i trånga miljöer där vagnen liksom ska svängas runt sin egen axel. Det går inte lika lätt som med Donkeyn. Och den har lite sämre hävkraft men inte noll hävkraft! Och jag är rätt petig med sånt. Jag kan häva vagnen med en hand när min dotter sitter i den, så det tycker jag funkar bra även om det krävs lite mer kraft än med Donkeyn. Handtaget tycker jag är jätteskönt, gick en mil senast i lördags och det kändes jättebra!

Hur kommer det sig att du tittar just på Buffalon då? För om du vill ha en vagn att storhandla med så är ju Donkeyn perfekt!
/Anna

Reply
Kristin 17 mars, 2013 - 13:41

Ska bli spännande att höra mera åsikter från dig när du testat vagnen lite mer. Vi var och tittade på den igår verkligen jättefin. Det vi dock reagerade på och frågade personalen om var att den kändes mycket mer trögstyrd än donkeyn. Är det något du har tänkt på? De hade dock inte smörjt hjulen något i butiken som de brukar göra med vagnarna så det kan ju ha spelat in.

Reply
alltombarnvagnar 18 mars, 2013 - 13:02

Hej Kristin!
Ja, jag upplever Buffalon som mer trögstyrd än Donkeyn. Men jag upplever den inte som trögstyrd per se, utan allt beror på vilken vagn man jämför den med. Men den skillnaden märks främst av vid typ shopping, alltså inomhus i trånga miljöer när man ska göra små svängar runt vagnens egen axel. Ute på promenad märker jag det mycket, mycket mindre och det är inget som jag stör mig på heller!
/Anna

Reply
Kristin 18 mars, 2013 - 14:53

Om du skulle välja mellan Donkey, Buffalo och Brio Go idag vad skulle du välja? Joolz står ju även på vår lista, älskar verkligen designen på den vagnen förutom den minimala varukorgen som nog tyvärr gör att den vagnen går bort :-(.

Reply
alltombarnvagnar 18 mars, 2013 - 20:44

Hej! Oj vad svårt. Jag skulle nog valt Donkeyn tror jag… Den är verkligen min favoritvagnen. Men både Buffalo och Brio Go gillar jag också. så det vore inte ett enkelt val!
/Anna

Reply
nina 18 mars, 2013 - 09:54

Hej! Tror du att man kommer kunna använda samma klädsel från Cameleon 3 till Buffalon? Alltså om det passar på båda vagnarna.

Nina

Reply
alltombarnvagnar 18 mars, 2013 - 13:03

Hej Nina,
nej det kommer du inte kunna göra, då det är olika mått på sittdelen t.ex.
/Anna

Reply
Lotta 18 mars, 2013 - 15:52

Hej,

Undrar om du vet, eller möjligen kan ta reda på, vad det är för höjd från golvet upp till ramen på ligg/sittdel på Cameleon, Donkey och Buffalo? Sedan undrar jag även om du vet hur pass bra ett barn på ståbräda får plats mellan sittdel/liggdel och handtaget på vagnen (cam,donkey,buffalo) utan att måsta stå väldigt framåtlutad?

Med vänlig hälsning, Lotta

Reply
alltombarnvagnar 18 mars, 2013 - 20:51

Hej Lotta!
Ska den höjden vara när ramen är i fullt liggläge då?

Och ja, sådana bilder kan jag ordna iaf på Donkey och Buffalo. Har ingen Cameleon hemma, ska se vad för slags bilder jag har sen jag senast ägde en.
/Anna

Reply
Lotta 18 mars, 2013 - 21:05

Hej,

Ja precis, när ramen är i fullt liggläge. Tack vad snällt av dig, valet av vagn beror mycket på hur det funkar med ståbräda då vår äldsta son mestadels åker ståbräda när vi är ute då han inte gillar att åka vagn längre.

Med vänlig hälsning, Lotta

Reply
Johanna 24 mars, 2013 - 16:51

var och kika på denna på NK i helgen. Måste säga att jag tyckte den var väldigt svårsväng. Kände på däcken och dom hade väldigt dålig ”snurr” tryckte till och däcket snurra en kvarts varv, mendans donkey drog 3-4 varv. Ska de va så?

Reply
alltombarnvagnar 27 mars, 2013 - 21:53

Hej Johanna!
När vagnen är helt ny så känns den verkligen lite extra trög, men det ger nästan helt med sig när man använt den! Man kan ju alltid testa att smörja framhjulen också!
Det brukar de aldrig ha gjort i butik.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar