Presenterat av Bugaboo: Sahara, My first car och Bee Neon Pop!

av Anna

Öken och jul är ingen självklar kombination i min bok, men nu i december släpps Bugaboos senaste limited edition av Cameleon3 och jag känner varma, sandiga vindar blåsa in över ett kyligt Stockholm. Sahara kommer att finna tillgänglig i sex månader och kostar 12500 kronor, lite mer än en vanlig men då får man också en stickad filt med på köpet. Idag besökte Bugaboo ett event på Café Opera arrangerat av We R Family, som i enlighet med vad konferenciern sa var både trevligt och generöst utformat, och som en kronjuvel roterade ett exemplar av Cameleon Sahara runt på sitt lilla podium i ett ökentält.

Redan tidigare i veckan har jag tittar närmare på Saharan, och så även på My first car av Viktor & Rolf for Bugaboo, samt Bugaboo Bee Neon Pop. Jag tänkte dela med mig av lite bättre bilder och mina intryck av vagnarna.

Det var riktigt klurigt att fånga Saharas färg på bild då tyget är melerat och verkligen skiftar beroende på ljussättning, men detaljbilden nederst till vänster kommer nog närmast verkligheten. Insidan av liggdelen och suffletten är i ett quiltat grått tyg som jag trodde skulle vara mjuk, och kanske likna flanell eller den typ av textilier. Men det är i själva verket en mer slittålig yta på det och det gillar jag, det känns mycket mer praktiskt med tanken på att vagnen förhoppningsvis ska användas med barn i. Och barn är ju allt annat än fläckfria. Samtidigt är mitt kanske starkaste intryck av Sahara hur mysig vagnen känns! Jag vill bädda ner mig själv i den och skulle gärna lagt mina barn i den när de var bebisar.

Ett annat bestående intryck är känslan som lädret på handtagen och bygel inger. Inte bara känns det gediget och faktiskt väldigt praktiskt, utan handtaget är också otroligt skönt att hålla i. Tänk lyxbil, fast möjligtvis ska ni ta den liknelsen med en nypa salt då jag vare sig äger någon lyxbil eller ens ett körkort. Filten är mysig den med, men den är i mitt tycke en bonus utöver själva vagnen. Enligt uppgift säljer Sahara riktigt bra trots att den inte ens har släppts in, och då det är först till kvarn som råder så ska man inte grubbla för länge om man tror att det är en vagn man skulle vilja äga. Sittdelen är för övrigt helt tillverkad i samma material som utsidan på liggdel och sufflett, själva canvasen, och har inga quiltade detaljer.

Bee Neon Pop är som ett helt vanligt Bee Plus, men allt är i en mörk metallicblå färg, även chassit. Spännena samt hjulen har en fluorescerande gul färg. Jag har sagt det förr och säger det igen, ingen väntar ivrigare än jag på Donkey Neon Pop och det vore ju helt ologiskt om en sådan inte kom, eller hur? Håller tummarna hårt för turkosblå detaljer.

My first car av Viktor & Rolf for Bugaboo. Jag tänkte börja med att påpeka att handtag och bygel på V&R är precis samma som på Sahara, bara det att de är i olika färger och att V&R har sömmen utåt medan Sahara har sömmen inåt. I övrigt utmärker sig V&R från Cameleon-normen på nästan alla punkter. Hjulen har helt andra fälgar, chassit sin egen unika mörkgrå metallicfärg och suffleten är gjord utav något slags, i brist på bättre ord att beskriva det, fuskskinnsliknande material. Och då har jag inte ens nämnt det mest uppenbara – fönstret och registreringsskylten på liggdelens kortända! My first car kostar 17000 kronor och kommer att finnas tillgänglig under ett år och ska tydligen vara en hit redan nu. Om/när jag ser en rulla ute på stan kommer jag spana ordentligt efter hur ägaren matchat med filtar, åkpåse och andra tillbehör, jag kan tänka mig att det blir snyggt med lite starkare accentfärger till den gråskalan. V&R är i mina ögon en väldigt unik vagn och inte något för den som inte vill sticka ut. Personligen skulle jag nog hellre köra runt på en Sahara men det är nog mest för att den passar min smak bättre. Slutsatsen får bli att jag verkligen gillar Bugaboos breda utbud av limited editions, det finns helt enkelt något för alla att fastna för.

 

Du kanske också gillar

1 kommentar

Bugaboo + Pendleton – nytt designsamarbete! 1 augusti, 2013 - 15:16

[…] lite mer info om nya specialutgåvan av Cameleon3 – 3(rd) Avenue! Väldigt snarlik Saharan i sin utstrålning men lite mer streestsmart med sitt gråmelerade tyg. Insidan av sufflett och […]

Reply

Lämna en kommentar