Blandad information om Brio och Bugaboo

av Anna

 

– Bugaboo Bee ihopfälld jämte Bugaboo Cameleon ihopfälld
Jag får ofta frågor om hur olika vagnar ihopfällda i förhållande till varandra, så naturligtvis är min mobil full av bilden av den här typen. Collaget ovan är av just mobilkvalitet men skillnad i storlek, längd och framför allt höjd syns ju ändå tydligt. Största skillnaden mellan Bee och Cameleon ihopfälld är ändå i mitt tyckte att Bee går att fälla i ett stycke.

– Fullt liggläge i Brio Go?
Det som ofta framhålls som Brio Gos främsta nackdel är liggläget på sittdelen. Jag personligen håller inte med om den kritiken, Go har samma lutning på sittdelen som min dotter hade i sin spjälsäng när hon sov på en kudde och när sängen var upphöjd i förkylningstider lutade den mer än vagnen. Men jag är fullt medveten om att ett plant liggläge är viktigt för många andra och igår lönade det sig för mig att vara stammis på Brio Store för då fick jag berättat för mig varför Brio Go inte har fullt liggläge. Anledningen är fjädringen, det där härligt gunget nästan bara Go har. Med sittdelen framåtvänt skulle ett plant liggläge innebära att barnets huvud skulle hamna i ett negativt läge vid de tillfällen som fjädringen är fullt ihoptryck. Det vill säga, huvudet skulle hamna lägre än kroppen och allt blod strömma dit. Vare sig bra eller bekvämt. Det hade varit snack om att förbättra liggläget men då blir det på bekostnad av fjädringen, som skulle behövas göra hårdare.

– Kompatibilitet Sing och Smile emellan
Jag har i mail och kommentar fått frågor från er som undrat hur Sing och Smiles delar kommer att passa på varandra, jag har svarat med en gissning men tyvärr har min gissning varit fel. Såväl ligg- som sittdelen för Sing kommer att passa på Smile, samma babyskydd funkar också. Och därmed är även motsatsen förstås sann!

 

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Nadine 22 november, 2012 - 22:54

Åååhhh va glad jag blev när jag hittade denna bloggen!!
Har alltid velat ha en brio sing men när jag läste runt & märkte själv att den hade stora brister tex
Bredden & fullt liggläge & de raka handtagen för att nämna några så fick jag ge upp drömmen 🙁
Och tänker för mig själv?
Hur ska jag någonsin kunna hitta en vagn med alla de fördelar som jag vill ha,
Man ser inte allt & försäljare ska vi inte ens prata om.
Också glider jag in här på ett bananskal och läser hela ditt inlägg om brio smile och bara ler för mig själv!
ÄNTLIGEN, och om jag kunde tacka dig på riktigt så hade jag stått på knäna 😉
Vilken generös info och så mycket research som ligger bakom!

Attan va duktig du är, har spridit runt din blogg bland mina gravida & ikke gravida vänner.
Så mycket hjälp du har varit för mig & säkert för hundratals andra!

Tusen tack från djupet av mitt hjärta!

Kramar

Reply
alltombarnvagnar 23 november, 2012 - 07:22

Tack själv för din kommentar som gjorde mig så glad! 🙂
/Anna

Reply

Lämna en kommentar