Intervju med Bugaboos chefdesigner

av Anna

På plats hos Bugaboo i Amsterdam fick jag fem minuter med chefsdesigner Aernout Dijkstra-Hellinga. Men om man bara pratar snabbt så hinner man med mycket på kort tid! Det är Aernout som ligger bakom Bugaboo Donkey och han uppskattade att höra att jag inte tyckte att det fanns något väsentligt på den vagnen som behöver förbättras, men själv hade han invändningar. ”It’s heavy” menade han på. Han sa att vagnens vikt på 15 kg är en kompromiss med hänsyn till vad vagnen ska tåla och de säkerhetskrav de måste leva upp till. Det tog drygt fem år att utveckla Donkeyn och nu har den hedersplats på Bugaboos huvudkontor.

Med mig till Amsterdam hade jag ett helt ark med frågor, bland annat ville jag veta om han någonsin övervägt one piece folding för Cameleon. Donkeyn och Bee går ju båda att fälla med sittdelen på medan Camen måste tas isär. Aernout sa att det var en funktion de övervägt men avstått från i och med att grundidén med Cameleon är det överfällbara handtaget och han menade på att om vagnen både ska ha den funktionen och kunna fällas i ett stycke så uppstår problem. Dels blir det tekniskt komplicerat för Bugaboo att framställa vagnen (även om jag tillhör en skara som inte förstår hur något i barnvagnsväg kan vara omöjligt för dem), dels att det då också skulle blir krångligare för användaren att fälla vagnen. Och att inte ha ett överfällbart handtag var inte ett alternativ.

Jag ville också veta vilka egenskaper han tyckte var viktigast hos en bra barnvagn och svaret blev ytor, styrka och användarvänlighet. För Bugaboo är det viktigt med deras city and outdoor concept och att vagnen ska tåla mycket är en huvudfunktion. Jag berättade att Donkeyn är en populär vagn i Sverige eftersom att här råder vinterunderlag en stor del av året och då värdesätter föräldrar en vagn som funkar även i snö och slask. På frågan om vinterhjul till Cameleon men med swivelfunktion, de som finns nu är fasta, fick jag svaret att man faktiskt testat detta. Tyvärr hittade man ingen bra balans på vagnen då svängbara vinterhjul gjorde att chassit kommer upp för högt framtill och därmed lutar för mycket bakåt. Tipprisken ökar väsentligt då och även om Bugaboo värderar användarvänlighet högt så kommer säkerheten ändå alltid först. Verkar som att Cameleon-ägare får fortsätta köra med fyra fasta hjul vintertid.

Så varför åkte jag hela vägen till Amsterdam för att titta på Bugaboo-vagnar när jag har nästan lika många hemma i mitt eget vardagsrum? Det får jag faktiskt inte berätta, än. Men här ovan är en bild på Bugaboos grundare Max Barenbrug. Visst ser han ut som att han precis ska berätta en hemlighet?

(Senare i veckan kommer även en intervju med Bugaboos marknadschef Madeleen Klaasen upp här på bloggen! Och till er som inte älskar Bugaboo, håll ut, det är mycket annat barnvagnsrelaterat på gång också.)

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Nicole - mamma till C & H 14 maj, 2012 - 19:18

Fyfan va jag är avundsjuk på dig Anna!
Jag vill också 😉

Reply
alltombarnvagnar 14 maj, 2012 - 19:56

Det var riktigt häftigt där!
/Anna

Reply
Sara 14 maj, 2012 - 19:32

Vad är det där längst bort??

Reply
alltombarnvagnar 14 maj, 2012 - 19:56

Det är ur-Buggan! Grundarens examensarbete! Jag kanske skulle göra ett inlägg och berätta mer om den?
/Anna

Reply
lillal 14 maj, 2012 - 19:32

Jag e me avis 😉 Vad kul du verkar haft, intressant 🙂

Reply
alltombarnvagnar 14 maj, 2012 - 19:57

Ja det var himla roligt, ett minne för livet, verkligen!
/Anna

Reply
Karin 14 maj, 2012 - 19:47

Oj, oj, oj!!! Shit vad kul!!
Och jag blir inte lite nyfiken på vad det är för nytt som ska komma!

Roligt att höra förklaringen till att Cam inte fälls i ett stycke och även det där med vinterhjulen.

Reply
alltombarnvagnar 14 maj, 2012 - 19:57

Det var så himla surrealistisk att få ställa frågor jag tänkt på så länge och få svaren från den som faktiskt konstruerat vagnen! Tyckte att jag hann få ut en hel del på mina fem minuter!
/Anna

Reply
Ida Eriksson 14 maj, 2012 - 20:24

Shit va coolt =)
Man blir ju inte ett dugg avis 😛 Håller med ovanstående, nice med en bra förklaring på varför man inte kan fixa så CAM kan fällas i ett stycke. Då förstår man helt plötsligt varför, och det är helt ok =)

Kul att du delar med dig av dina uppleveler i Holland. Och berätta gärna mer om Ur-Buggan =)

Reply
alltombarnvagnar 14 maj, 2012 - 20:29

Ja visst är det kul med mer information? Det här borde alla barnvagnstillverkare bli bättre på, att dela med sig av sina tankar bakom en design och motivera dess funktioner!

Japp, jag ska absolut berätta mer! Roligt att det uppskattas!
/Anna

Reply
Jessica 14 maj, 2012 - 22:34

Du är så duktig på att få ut det bästa av allt, gillar sättet du skriver på 🙂
Du borde göra detta på heltid 🙂
Är lite avis jag med, nästa gång kan vi väl åka ihop du och jag <3
Tusen miljoner tack för du delar med dig till oss alla, jag uppskattar din blogg väldigt mycket!

Kraaam och vad jag längtar till nästa inlägg med bugaboo!
/Jessica

Reply
Adam 16 maj, 2012 - 08:13

Spänd väntan på vad det är för hemlighet som Max Barenbrug ska avslöja? kan det ha något att göra med modellerna som står framför honom? Hur ser tidsplanen ut och när kan vi tänkas få reda på vad som döljer sig bakom draperiet? Eftersom min fru och jag har planerat att köpa en Donkey efter mycket provande av barnvagnar och funderande, och nu är den stora frågan vilken färg, och om det kommer en ny färg så vore det surt om den släpps efter att vi beställt vår åsna och är jättefin.

Reply
Adam 16 maj, 2012 - 16:34

Hej!
Jag och min fru har efter efter mycket provande och testande och (tjat) från min sida bestämt oss för att köpa en donkey. Jag undrar nu hur tidsplanen (dagar/veckor/månad) ser ut när den tänkbara hemligheten kan presenteras, så vi inte går och köper donkeyn och sedan ångrar vårt val av färg eller vagn.

Reply
alltombarnvagnar 16 maj, 2012 - 19:10

Hej Adam!
Det handlar inte om så lång tid innan nyheten blir offentligt, några veckor kanske. Men jag skulle beställt den där Donkeyn redan nu. 🙂
/Anna

Reply

Lämna en kommentar