Bugaboo in Amsterdam

av Anna

Ett långt och intensivt dygn i Amsterdam och Bugaboo-land är över! Vad mina ögon har sett, vad mina händer har hållit i – det är nästan så jag aldrig mer vill vare sig blinka eller tvätta händerna. Bilden ovan beskriver känslan på våning 2 i Bugaboos HQ. Allt vitt och sen starka färger för att accentuera alla olika modeller av barnvagnar. Notera lilla vita åsnan framför Donkeyns del av som nog inte kan kallas för något annat än utställningen. Hela eventet var så väl planerat och varje liten detalj var genomtänkt, vid middagen hade jag äran att få sitta bredvid tjejen som planerat det hela och det blev ännu mer fantastiskt när temat verkligen gick upp för mig!

Bugaboo-tjejerna presenteras och på väggarna finns hela Bugaboos historia upphängd på plakat! 2014 är det 20-årsjubileum och det får mig både förväntansfull inför de barnvagnar som komma skall och imponerad av hur långt Bugaboo tagit sig sedan en bra idé år 1994. Det är en väldigt ung personal, medelåldern för Bugaboos anställda ska vara 31 år och det är ju rätt otroligt egentligen. Många av dem jag träffade var yngre än mig och hade inga barn men verkade genuint älska produkten. Jag frågade om det stod i deras anställningskontrakt att de bara fick köra Bugaboos, men tydligen inte. Däremot verkade en barnvagn, gissa en gång vilket märke, vara en förekommande present när anställda blev föräldrar! Schysst jobb!

Många olika limited och special editions fanns representerad.  All Black, Bugaboo by Bas Kosters och Missoni var några av de som kom med på bild. Bas Kosters har ett läderhandtag som faktiskt är ihopflätat på insidan, det var en dröm för en nörd som mig att få närgånget granska vagnar jag tidigare endast sett på bild. På samma sätt var det rätt skumt att jag som har en Bee Plus All Black stående i mitt vardagdrum nu fick skåda den på uställning i en väldigt häftigt och extraordinär miljö. Tyckte lite synd om mitt eget exemplar som ibland får köra soppåsar över gården medan detta ex fick bli fotograferat och beundrat och säkert aldrig behövde korsa en lerig gräsmatta.

Bugaboo Cameleon Neon Pop! Och någon poppar den ut i verkligeheten! Produktbilderna gör inte riktigt Neon Pop rättvisa, i verkligheten är det marniblå i chassit mer påtagligt och neondetaljerna är riktigt snygga. Den korallröda färgen är inte min favoritnyan men Neon Pop börjar växa sig på mig, jag hoppas få se många rulla fram på gatorna i här i Sverige!

Bugaboos historia i de tre första stegen – originalbuggan, Classic och Frog. Igår blev det tydligt för mig hur Bugaboo verkligen ser sina vagnar som passande för alla terränger och jag kan inte låta bli att tänka att det budskapet nog inte riktigt har nått fram hela vägen i och med att buggorna ofta, även av mig, beskrivs som cityvagnar. Den första Bugaboo var tänkt att säljas endast i butiker som var specialiserade mot bergsklättring…! Nu har produkten utvecklas men grundtänket om det vändbara handtaget och strand/sand-läget finns förstås fortfarande kvar.

Bugaboo hade trevliga och kunniga medarbertare utplacerade precis överallt, redo att dema varenda vagn så fort man råkade slänga ett ögonkast på dem. Själv har jag ju personliga erfarenheter av alla utom Geckon (och förstås inte heller de två äldsta modellerna) men det var en ögonöppnare att se hur bestämt buggtjejerna fällde upp en Cam. Jag är nog alldeles för redo för repor för att våga ta i så! Med oss hem fick vi ett Boo Magazine och en vattenflaska i den orangea signaturfärgen och med Bugaboo-loggan påtryckt.

Jag fick möjligheten att genomför en kortare intervju med både Bugaboos marknadschef och med deras chefsdesigner så inom en snar framtid kommer de också komma upp här på bloggen! Ska försöka smälta alla intryck nu, det har varit en helt fantastisk upplevelse!
/Anna

 

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Elsbeth 11 maj, 2012 - 16:31

Hi Anna,

It was so nice meeting you yesterday in Amsterdam. I hope we’ll meet again!

Best wishes,
Elsbeth (the girl that told you how to eat your dessert:)

Reply
alltombarnvagnar 11 maj, 2012 - 17:56

Hello Elsbeth! Welcome to my blog, I’m guessing you don’t understand a word but at least you can look at the pictures! Thank you again for everything, I was actually just telling my husband about all the delicious food I ate yesterday. 🙂 And thank you for the dessert instructions, I believe I did well! 😉

If it’s up to me, of course we’ll meet again! I’ll just keep producing children so I can keep pushing Bugaboo strollers!
/Anna

Reply
Ninna 11 maj, 2012 - 17:51

du! du! du!
Alltså, orginalbuggan är ju EXAKT den vagn vi i fejjan-tråden gnäller om, vad det ser ut som.
En enkel sulky som man kan ha vänd både framåt och bakåt. Baske mig, den behöver börja nyproduceras bums!

Reply
alltombarnvagnar 11 maj, 2012 - 17:52

Nja, det är en sanning med modifikation! Sulky? Ja! Vändbar? Jaa.. handtaget. Men inte sittdelen, som jag förstod det. Och jag skulle inte vilja köra den med stora hjulen fram! Men annars är jag helt med på hur du menar!
/Anna

Reply
Therese 11 maj, 2012 - 20:50

Va sa dem om ”planen” om en all black åsna? Eller kan jag beställa en nu i lugnet av att det icke dyker ner en all black inom allt för snar framtid?

Reply
alltombarnvagnar 11 maj, 2012 - 21:21

Jag skulle ju själva gärna ha en men hörde inte ett knyst om detta så det verkar inte vara något på gång! MEN Bugaboo är fantastiska på att hålla hemligheter, så jag skulle aldrig säga aldrig när det gäller dem. 🙂
/Anna

Reply
Tilbage fra besøg hos Bugaboo | manjalytz 12 maj, 2012 - 14:48

[…] foretog mig der, vil jeg varmt anbefale jer at tage et smut forbi to af mine svenske rejsefæller, Anna og Sofies blogs, hvor der også har sneget sig indtil flere billeder af mig […]

Reply

Lämna en kommentar