Bugaboo Organizer

av Anna

Bugaboo har i år lanserat en ny typ av skötväska som de kallar för Bugaboo Organizer. Den kostar cirka 400 kronor i Sverige och är speciellt framtagen för att fungera för Bugaboos egna vagnar, förstås. Jag som aldrig vinner i lotteri vann faktiskt mitt ex i en tävling på Bugaboos Facebook-sida, och nu har jag haft den i min ägo tillräckligt länge för att våga mig på en första utvärdering.

Här är en bild på Organizern monterad på baksidan av en sittdel till Bugaboo Donkey. Om man ska vara petig, och det ska man tycker jag, så känns det som att ett så stort företag som Bugaboo skulle kunna kosta på sig att någon som kan svenska får korrekturläsa instruktionsboken innan man trycker upp den i tusentals ex och sprider den till sina kunder. Visserligen gick det att förstå, och bilderna var väldigt informativa. Men ändå. För mig rimmar det alltid illa när bruksanvisningen är full av stav- och syftningsfel samt placerar stor bokstav lite varstans mitt i en mening. Sätter man det åt sidan tycker jag att Organizern är riktigt snygg, även om jag skulle föredragit den i helsvart.

Enkel att montera. Två clips som man med kardborrband fäster på chassit och sen hakar man fast väskans remmar i clipsen. Att spänna remmarna var svårare än att lossa dem, så mitt tips är att först dra åt för mycket, hänga upp den på ena sidan och sen lossa på remmarna tills den hänger rakt och i mitten. Vill man kunna använda Organizern växelvis mellan en Cam eller Donkey, som kräver fästena runt ramen, och en Bee så går det alldeles utmärkt. På Bee kan du nämligen haka fast Organizern direkt i knapparna som håller suffletten på plats.

Organizern har väldigt smarta fack inuti. Har på sistone tänkt ofta på hur less jag är på att släpa med mig en stor och otymplig skötväska när det egentligen inte är så mycket prylar man behöver ha medpackade om man bara ska in till stan i några timmar. När jag använt Organizern har den rymt 3-4 blöjor, en skötbädd och en liten handduk samt ett paket våtservetter. De matgrejer jag behövde till min dotter förvarade jag i en separat påse i Donkeyns sidokorg. Hennes vattenflaska satt dock perfekt i Organizerns sidofack!
/Anna

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Frida A 28 januari, 2012 - 21:21

Vilket perfekt inlägg! Det här är precis vad jag varit på jakt efter när jag googlat info om organizern. En sak jag inte kan hitta, hur mycket jag än letar är:
Hur fäster man den på liggdelen? Om jag fäster den där en skötväska annars hade hängt, blir utrymmet för mina ben för litet då, alltså, kommer jag störa halvt ihjäl mig på att jag går emot den med benen hela tiden?

Reply
alltombarnvagnar 28 januari, 2012 - 21:33

Jag har aldrig satt fast min direkt på ramen, men det stod väl i instruktionsboken hur man gjorde det? Tror man använder sig av remmarna/spännena på baksidan av Organizern? Och nej, du kommer kunna gå obekymrat ändå, däremot blir det tight om utrymme ifall men sätter den på kortsidan av liggdeln och samtidigt ska ha ett barn stående på ståbräda där!
/Anna

Reply
Maria 20 februari, 2012 - 19:30

Toppen!

Jag stod nämligen och höll i en sådan där idag men var osäker på om det var en ”bra-att-ha”,eller en ”kul-att-ha”-väska. Personalen var inte helt säkra på hur den skulle sitta så jag tänkte avvakta lite och googla runt.

Reply
alltombarnvagnar 20 februari, 2012 - 21:10

Jag tycker verkligen att den är bra att ha, använder den varje gång jag ska någonstans längre än för att hämta på förskolan!
/Anna

Reply
Bugaboo Organizer | Britta Bloggar 12 maj, 2012 - 13:49

[…] Bugaboos vagnar, men det är inga problem att fästa den på andra vagnar också. Här har min vän Anna (som är proffs på det här med barnvagnar och allt som har med barnvagnar att göra) recenserat […]

Reply
Karin 27 januari, 2013 - 15:09

Tack för en jättebra blogg!
Tror du att man kan ha två organizers på en Donkey Twin? Om jag har förstått rätt så är det bara ett fack för nappflaska – stämmer det?

Reply
alltombarnvagnar 29 januari, 2013 - 08:55

Hej, och tack!
Ja men det kan du absolut ha! Antingen en på varje sitt/liggdel (på sittdel hänger man väl bäst bakom ryggen, på liggdelen ka du hända dem vid fotändan). Du kan också hänga organizern på bygeln eller på handtaget, även på sidan av chassit fast då blir ju vagnen bredare! Ja, ett litet fack på utsidan för nappflaska per Organizer!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar