Thule Chariot Cab 2

av Anna
Recension av Thule Chariot Cab 2 cykelvagn

Recension av Thule Chariot Cab 2

Pris: Ordinarie pris för Thule Chariot Cab 2 är cirka 11 000 kr. Denna vagn är ett recensionsexemplar från Thule.
Tillbehör: Chariot Infant Sling, skidset, joggingset, lasthållare, förvaringsöverdrag och många andra tillbehör finns att köpa separat.
Typ av vagn: Cykelvagn.

Thule har ett brett utbud av, vad de kallar, multisport- och cykelvagnar. Våren 2020 har de fem olika modeller i sitt sortiment, som sedan i sin tur finns i lite olika utföranden då en del vagnar görs både med en och med två sittdelar. Jag har tidigare recenserat ett par cykelvagnar från Thule – Thule Chariot Cross 2 och den äldre modellen Thule Coaster, som nu finns i en uppdaterad version.

Thule Chariot Cab 2 är inte den dyraste modellen av cykelvagn från Thule. Den saknar bland annat den inbyggda handbromsen i handtaget, vilket gör att den kanske inte är det optimala valet för den som i stor utsträckning vill använda cykelvagnen även för att springa med. Men alla de funktioner som cykelvagnen har känns, som alltid med Thule, både påkostade och genomtänkta. Dessutom är min upplevelse att både delar och funktioner håller hög kvalitet.

Thule Chariot Cab 2 i siffror

Chariot Cab 2 är en cykelvagn för två barn, med två sittdelar med separata ryggstöd. Självklart kan man även använda cykelvagnen med bara ett barn i. Barnet ska då sitta på höger sida, om man står framför cykelvagnen och tittar in i den. Thule Chariot Cab 2 är 80 cm bred. När vagnen fälls ihop mäter den 110 x 80 x 46 cm. Det är dock enkelt att klicka av hjulen och på så sätt göra vagnen mindre.

Cykelvagnen väger 16,9 kg. Maxvikten per sittdel är 22 kg. Den totala maxvikten, för barn plus last i packutrymmet, är 45 kg. Det rekommenderas att man använder Thule Chariot Cab 2 från sex månaders ålder. Thule rekommenderar även 4 år och 111 cm som maxålder och maxlängd. Min erfarenhet av Chariot Cab 2 är att cykelvagnen rymmer barn som är både äldre och längre än så.

Rymlig sittyta med vadderad, justerbara sele

Så ser sittutrymmet ut inuti Thule Chariot Cab 2 cykelvagn

Thule har inte snålat på sittutrymmet. Det kanske inte ser så ombonat ut, men dynorna är rejält vadderade. Det faktum att allt är gjort av lite mer tåliga material gör det enklare att hålla rent i vagnen. Mina barn har upplevt vagnen som komfortabel att sitta i. De är inte främmande för att klaga på ont i rumpan när de sitter på något hårt, eller på selar som skär in i axlarna. Inga klagomål har yttrats om Chariot Cab 2. En bidragande orsak kan mycket väl vara att alla selremmar är så ordentligt vadderade. Det bidrar till en högre komfort, i synnerhet på sommaren när barnen kanske inte har så mycket kläder på sig om det är varmt ute.

Det är lätt att anpassa sittutrymmet efter barn av olika längd. Selen kan justeras i höjd vid barnets axlar. Själva selremmarna är dessutom enkla att förlänga eller att dra åt så de blir kortare. Ett stort, stort plus är att man knäpper i selremmarna i spännet en i taget. Det är ofta bökigt nog att stå dubbelvikt över cykelvagnen med två mer eller mindre samarbetsvilliga barn. Så att man slipper fumla med att para ihop två seldelar med varandra innan de kan tryckas ned i spännet underlättar mycket i vardagen.

Golvet inne i Thule Chariot Cab 2 är hårt. En hård bottenplatta innebär att cykelvagnen blir lite tyngre. Men det gör den också mer stabil när barnen ska gå i och ur vagnen. Jag upplever också hårda plattor som långsiktigt mer hållbara.

Chariot Cab 2 har ryggstöd med viloläge

Thule Chariot Cab 2 cykelvagn har ställbart viloläge på ryggstöden

Det är inte många år sedan som viloläge i en cykelvagn inte ens fanns på kartan. När jag skrev min första recension av en cykelvagn tänkte jag nog inte ens på det, för ingen efterfrågade en funktion man inte trodde kunde existera. Nu har det väldigt snabbt uppstått ett ganska bra utbud av cykelvagnar med viloläge och här går Thule i bräschen. Chariot Cab 2 har separata ryggstöd som individuellt kan vinklas mellan sittläge, svagt lutat viloläge samt ett bra viloläge. För att vinkla ryggstöden behöver man bara använda en hand. Först får man öppna upp luckan som täcker för varukorgen. Sedan ser man att det på baksidan av sittdelarna finns en lättåtkomlig spärr som enkelt trycks in. Därefter kan ryggstödet dras nedåt.

I det mest nedfälla viloläget så uppstår en vinkel som utan tvekan är tillräcklig för att ett barn ska kunna sova bekvämt. Det viktiga då är förstås att huvudet inte faller framåt. Eftersom att ryggstöden på Thules cykelvagnar är låsta i sina lägen, man måste trycka in spärren på baksidan för att vinkla upp dem igen, så är de godkända att använda även när man cyklar. Jämfört med en cykelvagn utan viloläge, eller med viloläge som endast får användas när man går med vagnen, så innebär detta förstås en stor frihet. Det gör att man kan cykla när barnen ska sova middag, och att man inte behöver oroa sig för att ett barn som råkar somna under turen ska bli obekvämt hängandes i selen.

Bilden överst till vänster i collaget ovan visar Thule Chariot Cab 2 från sidan, med närmsta sittdelen i det mest nedfällda viloläget. Som man ser så innebär vilolägena på ryggstödet att man blir av med en hel del av utrymmet för packning baktill på vagnen.

Så stora barn ryms i Thule Chariot Cab 2

Så stora och långa barn ryms i Thule Chariot Cab 2 cykelvagn

När jag testade Thule Chariot Cab 2 under sommaren 2019 så var mina barn 4,5 och 2,5 år gamla. De var båda vad jag skulle beskriva som normallånga för sin ålder. Fyraåringen var drygt 110 cm lång och tvåringen var drygt 90 cm lång. Båda barnen satt mycket bra i vagnen. Fast Thule själva menar att 111 cm är den rekommenderade maxlängden för Chariot Cab 2 så var min upplevelse att även min fyraåring hade gott om utrymme kvar att växa.

Det var även ett stort plus att sittdelarnas ryggstöd är väl utformande för att barnen ska kunna få plats bekvämt även när de sitter i vagnen med hjälmar på sig. Cykelhjälmen är ju rätt stor baktill. Men tack vare att klädseln vid barnens bakhuvuden har lite giv i sig så trycks inte deras huvuden framåt när de använder cykelhjälm.

Som bilden överst till höger i collaget ovan visar så finns det även rätt gott om utrymme för ben och fötter i Chariot Cab 2. Visst får en fyraåring sitta med benen böjda. Men det blir inte på något sätt obekvämt och det finns plats att ha benen i lite olika lägen och positioner. Och ja, absolut, det finns också gott om utrymme för två barn att ge varandra tjuvnyp eller bråka med varandras fötter. Sånt får man räkna med (och ha en plan för att förebygga) i ett gemensamt sittutrymme.

Lättåtkomligt och stabilt packutrymme

Rymligt och lättåtkomligt packutrymme i Thule Chariot Cab 2 cykelvagn

Jag föredrar verkligen den här typen av packutrymme i cykelvagnar. En del modeller har olika slags väskor eller inbyggda, stora förvaringsfickor baktill på klädseln på vagnen. Ofta kan man packa ned en hel del i dem, men all packning måste delas upp i mindre beståndsdelar. På Thule Chariot Cab 2 finns istället ett stort, stabilt packutrymme. Här kan man lätt ställa ned ett par matkassar som de är. Man får också plats med en stor strandväska när man ska på utflykt till havet.

För att hålla prylarna på plats har packutrymmet ett skydd, som hålls på plats med hjälp av två dragkedjor i sidorna. På insidan av packutrymmet finns en förvaringsficka, att ha instruktionsboken i så den alltid är tillgänglig. Övre bilden till vänster visar att den nedre halvan av varukorgen förblir opåverkad när man vinklar bak ryggstödet. Men utrymmet i den övre halvan försvinner då. Så man inte packar utrymmet proppfullt och sen inte har någon bra lösning för var man ska förvara allt om barnen ska sova på vägen hem från utflykten.

Tittlucka, insektsnät och justerbar solskydd

Thule Chariot Cab 2 cykelvagn har juserbart insektsnät och solskydd, samt tittlucka i taket

Ska man promenera med Thule Chariot Cab 2 så kan man ha cykelvagnen helt öppen. Då kan barnen enkelt kliva i och ur, vilket är praktiskt vid hämtning på förskolan och ändra snabba ärenden. Ska man cykla med vagnen så ska man ha nätet för öppningen. Man sätter det på plats med dragkedjor i sidorna. Och sedan knäpps nedre delen av nätet vid vagnen genom små spännen som trycks in. Att man behöver nätet i position när man cyklar är för att det ofta fastnar sten och annat i cykelns hjul, och detta kan sedan sprätta in på barnen vilket kan bli farligt.

Vid soligt väder så har Chariot Cab 2 ett separat solskydd i grått, som knäpps fast på ramen på cykelvagnen. Man kan fästa solskyddet i vilket höjdläge man vill, och även vika det dubbelt. Allt för att kunna anpassa så att barnen hamnar i skugga, men samtidigt kan se ut. Med Thule Chariot Cab 2 kommer också ett regnskydd i klarplast, som precis täcker öppningen. Det kan man använda vid lättare regnfall eller om man vill minska luftmotståndet när man cyklar. Uppe på cykelvagnen finns en tittlucka, så man under en promenad enklare kan se in till barnen.

På många andra cykelvagnar sitter både regnskydd och solskydd fast i överkant, precis som nätet på Chariot Cab 2 gör. De kan sedan snabbt bara vikas upp eller rullas ur vägen när de inte behövs. Men när de är separata så är det väldigt lätt att glömma dem hemma, så de inte finns med när de faktiskt behövs. Eller så råkar man tappa bort dem helt. Vilket faktiskt är fallet med detta testexemplar av Thule Chariot Cab 2. Det hade tidigare använts av någon annan, och regnskyddet i klarplast fanns inte med när jag mottog leveransen.

Smarta och genomtänkta detaljer

Thule Chariot Cab 2 cykelvagn har fästen för regnskydd, bra fotbroms och luftinsläpp

Thule slarvar sällan med detaljerna på sina produkter. Också Chariot Cab 2 känns i högsta grad väl genomtänkt. De två bilderna till vänster i collaget visar fästena med vilka man sätter fast det regnskydd/vindskydd i klarplast som täcker för öppninen. Skyddet har små elastiska öglor som spänns över dessa fästen när man vill använda det.

Mellan chassi och bakhjul på höger sida av cykelvagnen, sett bakifrån, finns den röda fotbromsen. Det är bra att den är så tydligt utmärkt, då det gör den omöjligt att missa. Att ha en bra parkeringsbroms gör det mycket lättare att släppa taget om cykelvagnen när man ska lasta i och ur, eller förstås om man vill använda den som vanlig barnvagn och parkera den tillfälligt.

Thule Chariot Cab 2 kommer med färdigmonterade reflexer, både fram- och baktill på vagnen. Framtill finns även två luftinsläpp som man öppnar och stänger separat. På så sätt kan man göra sittutrymmet lite mindre kallt om det blåser friskt eller om cykelvagnen används på vintern. Och om sommaren kan man öppna upp insläppen och få in mer luft, så det blir svalare inne i Chariot Cab 2.

Innovativ förvaringslösning för framhjulen

Thule Chariot Cab 2 cykelvagn har stora lufthjul baktill samt små, avtagbara framhjul

Något man aldrig riskerar att tappa bort eller glömma kvar hemma är promenadhjulen till Chariot Cab 2. Framhjulen har nämligen en riktigt smart, dubbelsidig infästning. Ska man promenera med cykelvagnen ska framhjulen förstås vara nedåtvända. Ska man cykla med vagnen så drar man i den knallblå spärren och sedan kan man lossa hjulet. På Thules vagnar är allt med en funktion markerat med blått. Sedan öppnar man spärren igen och klickar i framhjulet ovanifrån. Då sitter det på plats, redo att använda när man cyklat till sin destination och vill börja använda Thule Chariot Cab 2 som barnvagn igen.

Bakhjulen på Chariot Cab 2 är förstås stora, luftfyllda cykelhjul. Även de har en blå knapp mitt på, som man trycker in om man vill ta loss hjulet från cykelvagnen. Som bilden nederst till vänster i collaget ovan visar så är Thule Chariot Cab 2 utrustad med justerbar fjädring. Fjädringen ska anpassas efter hur tungt cykelvagnen är lastad, så att åkturen inte blir skumpig och obekväm för passagerarna.

Så fäster man Thule Chariot Cab 2 vid cykeln

Så fäster man Thule Chariot Cab 2 cykelvagn vid sin cykel

Med Chariot Cab 2 kommer ett snabbfäste i metall. Det ska fästas vid cykelns bakhjul. Vill man kunna alternera mellan flera olika cyklar som ska dra cykelvagnen så går det att köpa till extra fästen. De brukar kosta omkring 200 kr styck. Med fästet väl på plats på cykeln så ska man fästa cykelarmen på Chariot Cab 2. Den ska sitta på höger sida, sett framifrån. Man använder samma blåa spärr för att öppna upp för som cykelarmen som för att lossa eller sätta fast framhjulet. Cykelarmen säkras sedan ytterligare vid vagnen med hjälp av en svart rem.

Infästningen vid cykeln är enkel. Cykelärmens ände, det svarta klotet, passas in i snabbfästet. Det låses på plats med en sprint i metall. Sedan säkras armen ytterligare vid cykeln genom en rem som dras genom cykelramen och sedan förankras i cykelarmen med en hake. När man vet hur man ska göra tar det inte ens en minut att fästa Chariot Cab 2 vid cykeln.

Chariot Cab 2 kan fällas ihop och packas in i bilen

Thule Chariot Cab 2 cykelvagn är enkel att fälla ihop platt, kan packas in i bilen

Cykelvagnar är ju ofrånkomligen ganska stora och klumpiga till sin form. För den som vill spara lite på utrymmet när Chariot Cab 2 ska förvaras, eller som vill kunna ta med vagnen i bilen, så är det här en cykelvagn som lätt kan fällas ihop. Ungefär mitt på sidorna av Thule Chariot Cab 2 finns blåa knappar. På ena sidan är det bara en blå knappen, på den andra har den ett genomskinligt plastlock över sig. Det är för att man inte, på något sätt, ska råka fälla ihop vagnen. När knapparna är intrycka så kan man vika Chariot Cab 2 nedåt och inåt, så att cykelvagnen blir riktigt platt.

Vill man göra Thule Chariot Cab 2 minimalt liten så är bästa tillvägagångssättet att först fälla ihop vagnen. Sen kan man klicka loss alla hjulen och packa in dem i vagnen och dra för nätet. Då är allt samlat i ett paket och Chariot Cab 2 kan enkelt lastas in i bilen eller packas undan för vintern.

Ställbart handtag på en bra promenadvagn

Thule Chariot Cab 2 cykelvagn har ställbart handtag och funkar bra som barnvagn för promenader

Thule Chariot Cab 2 har ett ställbart knäledshandtag. Enligt manualen ska handtaget vara rakt uppåt, eller vikt framåt över vagnen, när man cyklar med den. När man använder Chariot Cab 2 som barnvagn så finns det flera bakåtvinklade lägen man kan ställa handtaget i. Det skapar ett bra mellanrum mellan cykelvagnens bakstycke och den som kör, så att man kan gå som vanligt, med normal steglängd.

På handtaget finns också en säkerhetsrem. Den trär man runt handleden som en extra säkerhet, så att vagnen inte kan rulla bort från en om man skulle råka tappa greppet om handtaget. Det är extra bra att ha när man går i nedförsbackar, i synnerhet om vagnen är tungt lastad och man oroar sig för att tappa taget om den.

Thule Chariot Cab 2 som cykelvagn

Så bra är Thule Chariot Cab 2 cykelvagn att cykla med

Jag har skrivit det förr och jag kan skriva det igen; När man väl sitter uppe på cykeln, och cyklar med en cykelvagn bakom sig, så är det väldigt liten skillnad mellan olika modeller. Det som, i mitt tycke, främst påverkar upplevelsen under själva cykelturen är cykelvagnens vikt samt i viss mån dess form. En del vagnar är lite mer strömlinjeformade, vilket minskar luftmotståndet. Man ska dock komma ihåg att har man bara nätet och ingen klarplast framtill på vagnen så kommer cykelvagnen alltid fånga upp väldigt mycket luft, vilket ökar motståndet.

I övrigt är det vid övergångarna som cykelvagnar skiljer sig åt. Hur smidigt är det att koppla vagnen vid cykeln, hur stora barn ryms i cykelvagnen, hur är sittkomforten och finns det viloläge för barn som ska sova? Här kan man ju verkligen säga att Thule Chariot Cab 2 bockar av alla tänkbara krav och önskemål. Till skillnad från Thule Chariot Cross 2, som också är en utmärkt cykelvagn, så har ju Chariot Cab 2 en riktigt bra packutrymme. Och ett sådant ska inte underskattas. Att kunna handla med cykelvagnen, att kunna få med matsäck, skötväska och allt annat som behövs för en utflykt -det tycker jag är väldigt viktigt.

Mitt omdöme av Thule Chariot Cab 2

Ur barnets perspektiv är Thule Chariot Cab 2 verkligen toppen. Barnen ryms länge på längden, de sitter bekvämt både tack vare väl vadderade säten men också eftersom att cykelvagnen har justerbar fjädring. Och att ryggstöden kan vinklas till viloläge är verkligen guld värt för alla familjer med barn som sover middag, och gärna somnar när man är ute och rullar.

Ur en vuxens perspektiv är Chariot Cab 2 mycket lätt att hantera. Inga spärrar som krånglar, lätt att klicka i selspännen en och en, mycket smidigt att växla från cykelläge till barnvagnsläge. Med den smart genomtänka förvaringen av framhjulen, så de alltid ska finnas med om behov uppstår så är min enda kritik utformningen av solskydd och klarplasten för öppningen. Det är lite för lätta att tappa bort. Eller glömma kvar hemma. Men det är en marginell kritik mot en i annars stort sett felfri cykelvagn.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Thules cykelvagnar hos: Baby V
Se pris för Thules cykelvagnar hos: Jollyroom

Du kanske också gillar

18 kommentarer

Joel 4 maj, 2020 - 15:02

Riktigt bra recension! Tack

Reply
Anna 5 maj, 2020 - 15:45

Hej, och tack! Vad roligt att höra!
/Anna

Reply
Anneli 5 juni, 2020 - 09:34

Hej! Tack för en bra recension!
Dich undrar jag varifrån du har läst/hittat att det är godkänt att cykla med sätena i viloläge? Hittar nämligen ingen info om det själv nämligen

Reply
Anna 5 juni, 2020 - 11:05

Hej Anneli!
Det är information jag fått direkt från Thule, de gick ut väldigt tydligt med det när denna funktion först lanserades. Att eftersom ryggstöden är ”låsta” i viloläget och inte kan glida vare sig uppåt eller nedåt i vinkeln så var de först ut med ett viloläge som fick användas även när man cyklar med cykelvagnen!
/Anna

Reply
Ida 4 juli, 2020 - 08:21

Hej! Jag har fruktansvärd beslutsångest om jag ska köpa en Cab eller Outback gillade du den ena bättre än den andra? Ser både för och nackdelar hos båda.. Älskar luckan som man kan öppna uppepå den nya outback så att man kan ha ”kontakt” med barnen, samtidigt som bredden blir ett problem för vår dörr

Reply
Louise 28 juli, 2020 - 22:07

Vi har precis samma tanke! Det vi fnular på är maxvikten på varje säte. Vår äldsta väger redan 20kg, men förstår det som att både hamax outback och denna bara har 22 kg som maxvikt per säte och 45 kg totalt?

Reply
Anna 18 augusti, 2020 - 09:02

Hej Louise, total maxvikt på 45 kg är ganska standard, finns en del med lägre maxvikt men just nu ingen jag kan komma på som säljs nu och har högre maxvikt.
/Anna

Reply
Karin 24 januari, 2021 - 23:16

Hej!
Vi står mellan valet av en Thule Chariot Cab 2 och Thule Chariot Cross 2. Känns/är Cab mkt större i uppfällt läge? Är det något annat som ni tycker är skillnad på dessa som kan avgöra valet.
Vi är en familj med två barn (2, 4 år) som har hund och är därför rätt mkt ute i naturen, samt gärna åker på cykel-utflykter. Tacksam för svar.
Mvh Karin

Reply
Anna 29 januari, 2021 - 16:09

Hej Karin!
Ska jag enbart gå på känsla så skulle jag säga att de uppfattas som precis lika stora? Jag har aldrig tänkt på att det skulle vara någon skillnad i deras mått faktiskt. Jag tycker skillnaden som avgör är packutrymmet och jag föredrar 1000 gånger om packutrymmet hos Cab än packväskorna hos Cross!
/Anna

Reply
Björn 4 februari, 2021 - 04:37

Hejsan. Vilken fantastiskt blogg.

Jag undrar vad är de konkreta skillnaderna mellan cab2 och chariot dubbelvagn?

I kommentaren här ovan verkar det endast vara packutrymmen som du reagerar på i skillnad. Vilken djungel, du är en stjärna som hjälper oss att leta oss fram i den:)

Reply
Anna 24 februari, 2021 - 17:11

Hej Björn!
Hm, vilken annan modell tänker du på när du skriver Chariot Dubbelvagn? Thule har ju döpt alla sina cykelvagnar till Chariot före det individuella modellnamnet tyvärr.
/Anna

Reply
Ola 21 mars, 2021 - 11:39

Som kommentaren ovan. Men vad är egentligen skillnaderna på Chariot sport och chariot cab exempelvis?
Är ju i princip identiska i sina beskrivningar?

Reply
Anna 21 mars, 2021 - 16:50

Hej Ola, om du kollar här på Thules hemsida: https://www.thule.com/sv-se/bike-trailers så ser du att de har olika ”paket” som Thule kallar det. Sport har Sport-paketet med exempelvis handbroms på handtaget, medan Cab har XXL-paket, det vill säga den är något större inuti och med större packutrymme.
/Anna

Reply
Mia 13 juli, 2021 - 18:58

Hej!
Tack för grym info!!
Jag tycker cab 2 verkar vara det rätta valet för oss. Jag undrar bara två saker:
– har du någon gång upplevt att det stora packutrymmet i cab 2 är i vägen när man promenerar med vagnen?
– tycker du man känner av att cab 2 är tyngre än cross när man promenerar med den?

Vi kommer troligtvis använda vagnen mer som promenadvagn än cykelvagn och prioriterar hur den upplevs när man just promenerar med den. Tacksam för mer input!

Reply
Anna 17 juli, 2021 - 11:57

Hej Mia!
Mina svar är nej, och nej! Når man går med vagnen tycker jag inte packutrymmet är ett problem alls. Ska man springa med vagnen kan jag däremot tänka mig att det skulle kunna bli ett litet problem, om man är lång eller iaf tar långa kliv. Då är kanske Cross 2 ett bättre val.

Vad gäller vikten så är det inget jag tänkt på alls! Thules vagnar är ändå så pass lätta och smidiga, har kört tyngre budgetvagnar som ffa känts klumpigare och det tycker jag påverkar körkänslan absolut mest.
/Anna

Reply
Glen 15 maj, 2023 - 13:15

Jag ångrar köpet. Vi var väldigt nöjda i början, barnen älskade vagnen och vi kunde ta oss överallt oavsett terräng. Problemet uppstod i höstas då vi upptäckte mögelbildning efter att inte ha använt vagnen i ca två månader. Vagnen var alltid täckt med regnskydd men fukten lyckades tränga sig in ändå. Thules garanti täcker INTE mögelskador, inte häller vill de rekommendera medel som de använder vid borttagning av mögel utan tvingar er köpa nya klädsel. Då det är era barn i frågan rekommenderar de att de byter ut i stort sett allt förutom chassit. Totala kostnaden för utbytt material samt arbetet hamnar på mellan 40-50% av hela kostnaden ni betalade för vagnen…

Reply
Anna 15 maj, 2023 - 13:32

Hej, vad tråkigt att höra om er vagn. Tyvärr är det väldigt viktigt att vagnen, oavsett typ och märke, förvaras varmt och torrt. Annars kan mögelbildning uppstå i klädseln och det är dessvärre aldrig något som går på garantin då det är ett handhavande fel.
/Anna

Reply
Glen 15 maj, 2023 - 20:32

Vi följde instruktioner och alltid hade vagnen täckt med skyddsöverdrag, liksom på andra av deras produkter som vi använder. Så om skyddsöverdraget inte gör tillräckligt skydd måste man i så fall ha vagnen inomhus, vilket är inte så praktiskt. Dessvärre stod det ingenting om mögel eller fuktskador varken på deras webbsida eller skriftligt i garantin. I kontakt med de påpekade vi om detta och fick endast tack för tipset då det var en tydlig miss.

Vi är tre familjer i området som fick samma problem och vi brukade skoja att bästa förvarings plats är vid kaminen. Då två av de är surfare och använder vagnen endast som transport av sin utrustning, har de råd att inte bry sig särskilt mycket. De brukar lämna torrboll och oftast kan de rengöra tyget med vinäger. De brukar hitta mögelbildning under sätet vilket är svårt att upptäcka. Har man barn måste man lägga mycket tid på att undersöka hela vagnen väldigt noga efter användning.
Dessutom finns det ett håll i chassits fotändan vars funktion är att vätskan ska kunna komma ut, men å andra sidan kan det bidra till att fukten kommer in i vagnen.. Så om man planerar åka på semester bör man täppa till hålet, eller lämna vagnen inomhus. Eller efter sista användning använda hårtork för säkerhets skull.

Jag vet inte hur är det med andra märken, vi är stammisar hos Thule i över 15år, och är i övrigt väldigt nöjda med de andra produkter vi använder. Men i detta fallet finns stor besvikelse då vi övervägde mellan denna och en lådcykel.

Reply

Lämna en kommentar