Nya sittdelstyget och selen till Bugaboo Donkey

av Anna
Bugaboo-Donkey-nya-gamla-sittdelstyg-sele

Den första april i år (2015) släppte Bugaboo en ny sele för Bugaboo Donkey, Buffalo och Cameleon. Bugaboo Bee3 hade den nya selen från start. Nu har jag fått hem det nya sittdelstyget för min Donkey och tog tillfället i akt att jämföra det med det gamla. Själva selen är förstås den mest uppenbara skillnaden, och det syns ju enklast på att den gamla selen är helsvart medan den nya har en vit knapp, så nu stämmer selen bättre överens med Bugaboos filosofi att varje punkt på vagnen som har en funktion ska vara vitmarkerad.

Personligen gillar jag den nya selen mycket mer än den gamla. Den känns rymligare, men framför allt är den så mycket smidigare att använda sig av. Istället för att pressa ihop det gamla selspännet så trycker man bara på en enkel knapp. Nya selen delar sig dessutom direkt i fem separata delar, så man kan välja om man vill spänna fast hela barnet eller bara över höfterna. För att inte snacka om hur mycket enklare det blir att sätta i en sittdyna eller en åkpåse i sittdelen.

Bugaboo-Donkey-gamla-nya-sittdelstyg

Något som kom som en överraskning för mig var dock att det inte bara vara selen som var förändrad. Det är också ett avsevärt mycket större avstånd mellan ryggstödet och grenselet. Exakta mått beror delvis på hur hår man pressar sitt måttband mot stoppningen i sittdelen, men på det nya sittdelet är det 3,5 – 4 cm mer yta, alltså en ökning med 50%. I övrigt får jag samma mått på de båda sittdelstygerna, vad gäller sittdjup, bredd och allt annat. Att det finns mer utrymme för barnets rumpa  känns dock väldigt positivt, så jag tycker allt med nya sittdelstyget är mycket bättre än det gamla – även om jag inte på något sätt var missnöjd med det gamla innan det nya fanns. Det gamla sittdelstyget fanns att köpa löst som reservdel för 890 kr, de nya sittdelstygerna ska också gå att köpa lösa men priset är höjt till 1250 kr.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Bugaboo barnvagnar och tillbehör hos: Bugaboo

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Katherin 6 oktober, 2015 - 12:33

Does this mean I can buy the new seat fabric with new buckle and put it on the old seat frame?

Reply
Anna 6 oktober, 2015 - 13:17

Hi Katherin! Oh yeah, absolutely! That’s exactly what I did! There’s really no difference between the old and the new seat fabric except the harness and the placement of the bottom strap of the harness. So it works on you Bugaboo Donkey however old it is!
/Anna

Reply
Karin 18 oktober, 2015 - 21:04

Hej!
Tack för bra information. Jag har en bugaboo donkey med gammal sele, och ska nu köpa en åkpåse till den. Hur funkar en ny åkpåse till den gamla sittdelen tror du? Blir passformen dålig?
Vänliga hälsningar,
Karin

Reply
Anna 18 oktober, 2015 - 22:27

Hej Karin!
Nej, inget problem alls med passformen, om du tänker på Bugaboos egna åkpåsar alltså? De sitter lika bra i gamla som i det nya sittdelstyget. Enda skillnaden är att om du har en äldre åkpåse som inte har kardborreöppning så måste du pilla isär selen för att få åkpåsen på plats. Men köper du en ny åkpåse så har den kardborreöppning och då spelar det egentligen ingen roll om du har gamla eller nya selen just i det avseendet.
/Anna

Reply
Anna 1 december, 2016 - 11:38

Hej,
Jag har den gamla versionen av sittdel å sele. Men skulle så gärna vilja ha den nya selen då den gamla inte passar min snart 2-åriga son, den e alldeles för liten för honom å han ramlar ur vagnen utan den. Vet du om man kan beställa den nya selen och använda på gamla sittdelen? Mvh Anna

Reply
Anna 2 december, 2016 - 09:12

Hej Anna, nej tyvärr, selen är fastsydd i sittdelstyget. Vill du ha nya selen måste du köpa hela nya sittdelstyget, så gjorde jag med min Donkey!
/Anna

Reply
Linda 2 november, 2017 - 23:39

Er det bedre plass til vognpose i de nye?
Har en easygrow nature pose. Synes selene er trange for min 1åring.

Reply
Anna 6 november, 2017 - 22:56

Hej Linda, själva sittdelen är precis lika stor men nya selen är absolut rymligare tycker jag, min snart fyraåring får plats utan problem, då har jag inte ens selen fullt utdragen! Det är även enklare att, om man har ett större barn i vagnen, bara spänna selen över höfterna.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar