Moweo Magro

av Anna

Moweo-Magro-first

Recension av Moweo Magro Quad
Inköp:
Denna vagn är ett recensionsexemplar från Jollyroom, inköpspris för Moweo Magro Quad ligger just nu på cirka 2-2500 kr.
Försäljning: Andrahandsvärdet verkar ligga på omkring 1500 kr.
Typ av vagn: Sittvagn, sulky.

Moweo Magro är en sittvagn som finns i två utförandena, en version har tre hjul och den andra har fyra hjul. Den fyrhjuling jag testat kallas därför för Moweo Magro Quad. Basklädseln är alltid svart men både chassit och toppklädseln finns i flera olika färger. Med topsetet följer även en sittdyna i samma färg. Det ingår även både bygel, mugghållare, regnskydd och en förvarings/resväska för vagnen när man köper den ny. Mugghållaren är i en ganska mjuk plast som man lätt kan råka böja till om man är oförsiktig när vagnen fylls ihop. Förvaringsväskan verkar väldigt användbar, den är inte vadderad så kanske ingenting att checka in vagnen i för en flygresa, men för annan typ av förvaring så är det ju väldigt smidigt med en särskild väska för ändamålet. Regnskyddet är i klarplast, snyggt men tar upp för mycket utrymme när det inte användas för att vara så praktiskt i mitt tycke.

Moweo-Magro-barn-i
Moweo Magro har en fast framåtvänd sittdel med ett ryggstöd som är steglöst ställbart, från ett något tillbakalutat sittläge till ett närapå plant liggläge. Det blir planare med ett barn i vagnen än vad det är på bilden överst till höger i collaget ovan. Sittdelen rymmer en 1-åring (vänster nedtill) och en 1,5-åring (höger nedtill) riktigt bra. Det finns mycket utrymme kvar upp till suffletten för dem båda, och även got om utrymme på bredden och djupet i själva sittytan. Fotstödet är ganska lagom för dem, men skulle förstås funka bra även ett tag till. Upp till 2-3 år kan nog de flesta barn sitta bekvämt i Moweo Magro. Maxvikten är 15 kg.

Varukorgen på Moweo Magro är väldigt rymlig, det går att packa rejält både på höjden och på bredden. Den är dessutom lättåtkomlig både bakifrån och från båda sidorna. Nätet i sidorna är lite elastiskt, så skulle man vilja ställa in en hel matkasse så går det också bra. En viktigt sak att tänka på med den här typen av varukorg är att inte överpacka den framtill. Det finns då en risk att framhjulen snuddar mot undersidan av varukorgen och sakta men säkert nöter hål på den. Det hände mig med min första vagn som hade den här sortens varukorg och det blev en värdefull läxa, nu tänker jag på att aldrig trycka packningen framåt i varukorgen utan hellre fylla på uppåt/bakåt om det ska med många stora, mjuka saker – som en skötväska och en bunt extrakläder till exempel.

Moweo-Magro-detaljer1: Den gråa knappen på bygeln är för att antingen lossa bygeln helt, eller för att öppna upp den på ena sidan så att den kan svängas undan när man ska sätta i eller ta ur barnet.
2: Moweo Magro har en fotbroms placerad mittpå navet baktill. Bromsen är ganska känslig och har någon gång slagit åt när man kört i terräng eller över ett rejält gupp, något jag misstänker kan bero på att man inte låst upp den till hundra procent men som likväl är lite irriterande när det händer.
3 + 4: Moweo Magro har riktigt rejäla hjul, och det är lufthjul både fram och bak. Vagnen klarar imponerande mycket terräng och tog sig över mjuk gräsmatta utan större problem. Att pumpa däcken var ett litet helvete eftersom att det är så tight mellan ekrarna, helt klart ett område av vagnen där det finns utrymme för förbättring. Men när man väl fått i luft så var det värt jobbet.
5: Reglaget för att justera lutningen på Magrons ryggstöd, ett enhandsgrepp räcker bra vid fällning men när man ska fälla upp till sittläge igen så tycker jag man behöver båda händerna för att få till det bra när remmen ska dras åt.

Moweo-Magro-ihopfällningBilderna är i allt annat än rätt ordning men fällningen av Moweo Magro Quad är inte det minsta rörig eller komplicerad. På insidan av ena sidan av chassit finns en spärr (4), där den gråa knappen ska vara på rött för att vagnen ska vara låst i uppfällt läge. När knappen trycks till upplåst, den gröna markering (5) så är det därefter bara att lyfta upp vagnen i remmen mitt i sittdelen (1) så fäller vagnen ihop sig till ett kompakt paket, och Magron är dessutom självstående när den fällts ihop (3). I bilen, en VW Touran, tar den inte upp mycket plats alls (2) och fällningen är utan tvekan smidig nog att göra Moweo Magro till en lämplig bilvagn, att använda för shopping och dylikt. Vagnen har en spärr som låser ihop chassit när den fällts ihop, så att den blir enklare att hantera vid lyft.

Moweo-Magro-sufflettMoweo Magro har en rejäl sufflett som täcker absolut godkänt om man öppnar upp förlängningen mitt på som hålls ihop med en dragkedja. Baktill på suffletten finns en tittlucka i plast och med nät för att skugga, vars lock hålls på plats med magnet. Bakstycket av suffletten har en rejäl förvaringsficka med lock på. Suffletten ville ibland glida tillbaka ett steg, så det kan krävas att man justerar hur man fäst den på sittdelen med kardborren innan den sitter helt stabilt på vagnen.

Handtaget på Moweo Magro är fast och ganska grovt. Det kan alltså varken justera i höjd eller i vinkel. För min längd så funkade det okej, men jag är 170 cm och vill ha mina handtag högt upp rent generellt. Andra som kört vagnen har uppfattat handtaget som något för högt. Det är dock rejält tilltaget i greppet, vilket är ett plus i min bok då för smala handtag sällan är bekväma att hålla i – och häva med – under några längre perioder.

Moweo-Magro-sittdelSittdelen, med den medföljande sittdynan på plats. Selen i Moweo Magro är av typen som enkelt kan tas isär i fem separata delar, så det krävs varken svordomar eller blödande fingertoppar om man vill få en sittdyna eller åkpåse på plats. Jag upplevde selen som normal vad gäller rymlighet. Något som däremot var väldigt generöst tilltaget, är utrymmet mellan bygeln och ryggstödet. Där blir det inga problem ens för ett barn som befinner sig runt maxvikten för vagnen att få plats med magen, och att det är en swing away-bygel gör det ju bara extra smidigt.

Jollyroom är duktiga på kampanjpriser och erbjudande, i skrivande stund får man denna helsvarta Moweo Magro Quad för strax över 2000 kr och med tanke på mängden medföljande tillbehör, vagnens storlek ihopfälld, liggläget samt dess terrängegenskaper så tycker jag att det blir en riktigt bra deal. Vissa detaljer kan helt klart bli bättre; suffletten skulle kunna bli ännu längre och ha lite marginaler så man slipper riskera att den glider bakåt om den monterats för tight. Hjulnaven skulle kunna ha mer utrymme för en luftpump och bromsen får gärna bli ett snäpp mindre känslig. Men själva körkänslan i vagnen är det inget fel på alls, tvärtom är ruller bra. Jag tyckte vi kunde ta riktigt bekväma promenader med den och känner man sig bara bekväm med höjden på handtaget så var benutrymmet godkänt även det. Just den här typen av hjul ihop med den enkla ihopfällning är en inte helt vanlig kombination och gör Moweo Magro lite speciell, personligen skulle jag välja den här vagnen hellre än så gott som vilken paraplyvagn som helst om jag vill ha en bra extravagn för bilen men som pallar att korsa en parkering även om det snöat.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar