Baby Jogger Vue

av Anna

 

BJ_Vue_1

Den kom, den rullade, den vände om. Baby Jogger Vue blev ingen långvarig modell, helt enkelt. Den nya och lättare versionen Vue Lite kommer för att ta över istället. Och Vue är ju inte heller ett Baby Jogger-original från start utan bygger i stor utsträckning på vagnen Njoy Bubble. Faktum är att de är så gott som identiska, varför jag inte kommer skriva en fullskalig recension av BJ Vue utan nöja mig med att kortfattat beskriva hur vagnen fungerar. Baby Joggers egen tolkning av konceptet, Vue Lite, känns som ett rull i rätt riktning då det väl alltid är positivt om en resevagn kan bli och väga lite mindre.

Tanke med BJ Vue är alltså att det ska vara en vändbar paraplyvagn. Oftast är vändbara vagnar konstruerade så att sittdelen kan lossas från chassit och fästas igen i andra riktningen. Men det medför ofta att vagnen blir lite större. På Vue är problemet löst genom att sittdelen är dubbel – fotstöd och sittyta åt båda håll och sedan ett ryggstöd i mitten som kan vikas åt både ena och andra hållet. Även suffletten kan vändas ut och in, båda sidor är likadana.
BJ_Vue_21: Varukorgen, inte den största och inte den mest lättåkomliga men den fungerar för att förvara småsaker åt i åtminstone.
2: Intryckbart handtag i ryggstödet, när spärren pressas in så kan ryggstödet vändas över så att sittdelen byter riktning.
3: Ihopfällda blir Bj Vue lika stor som andra paraplyvagnar, den vändbara funktionen påverkar inte måtten nämnbart.
4: Den framåtvända sitttdelen har även ett fast fotstöd på chassit, vilket gör att större barn också kan stötta fötterna mot något.
5: Klassisk ihopfällningsmekanism för en paraplyvagn: dra upp en spärr, tryck på en annan, fäll ihop vagnen.

Det finns några mindre skillnader på Vue beroende av hur sittdelen är vänd. Bakåt så blir det som skyddande sidor av tyget fäst vid chassit, det gör den något mer ombonad vilket gör att en bebis i liggläge ligger bra avskärmat. Min upplevelse av BJ Vue är precis som med Njoy Bubble – den bakåtvända sittdelen är lite djupare och jag tycker barnen sitter lite bättre i den. Framåtvänd är sittytan lite grundare. Åt båda håll finns ett bra liggläge. Med BJ Vue ingår en mugghållare som sätts fast direkt i ett fäste på chassit. Är man främst ute efter den vändbara funktionen och ska köra i stadsmiljö så funkar BJ Vue väl, i terräng gör den sig mindre bra. Personligen föredrar jag Baby Jogger Zip många gånger om vad gäller körkänsla, storlek och ihopfällning men den är ju fast framåtvänd, så för den lilla bebisen så kan Vue vara ett smart val av resevagn.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Cornelia 9 april, 2017 - 09:10

Hej! Vet du om det finns reservdelar till denna?

Reply
Anna 9 april, 2017 - 22:11

Hej Cornelia, det vet jag tyvärr inget om. Om du har en profil på Facebook, testa att kontakta Baby Jogger Sverige via den, de brukar vara snabba på att svara och vet nog om reservdelar existerar!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar