Bugaboo Bee+ vs. Brio Go

av Anna

På produktbilder av vagnar så brukar vagnen återges både i uppfällt och ihopfällt läge. Men oftast är det svårt att få någon känsla för vagnens storlek i och med att det inte finns något att jämföra med. På bilden ovan finns två av mina favoritvagnar som fyller helt olika syften men båda är helt underbara. Brio Go blir faktiskt väldigt liten och kompakt när den fälls ihop med sittdelen på, men i jämförelse med Bee+ så ser de flesta vagnar (som inte är paraplyvagnar) ut som jättar. Hur väsentligt det är att ha en barnvagn som blir liten ihopfällt beror mycket på hur familjens behov ser ut, men har man bil så är det definitivt en aspekt man bör ha i åtanke. En sak som Bee+ och Brio Go har gemensamt är dessutom att bägge går att fälla med sittdelen på, till skillnad från exempelvis Bugaboo Cameleon.

Måtten för vagnarna är följande:
Brio Go
Ihopfälld: 78x61x48 cm
Vikt: 11,4 kg

Bugaboo Bee+
Ihopfälld: 89x43x30 cm
Vikt: 8,5 kg

 

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Malin 7 mars, 2012 - 16:29

Tack för den jämförelsen! Synd bara att den kom idag och inte i onsdags. Nu har jag redan valt, men jag tror inte vi kommer ångra oss! En bugaboo blev det efter mycket om och men!

Reply
Marie 8 mars, 2012 - 14:45

Det som förvånade mig med Brio Go var att den tog nästan lika mycket plats i vår bil som Nitron. Brio go blev med kompakt men tog nästintill lika mycket plats. Trodde jag skulle få plats med den under insynsskyddet men där gick jag bet. Fördelen då med Nitron är ju att jag kan packa saker i sittdelen 🙂
Vi har en Ford Focus kombi 2009…:)

Reply
Pi - Mamma till Frank! 12 mars, 2012 - 22:34

Nääääästan fått till med min övertalan om att en Bee+ är ett måste till sommarens resor 😉

Reply
alltombarnvagnar 12 mars, 2012 - 22:43

Helt rätt, ni BEHÖVER en Bee+! 😉
/Anna

Reply
nina 14 maj, 2012 - 23:41

jag bor uppe i Norrland tror du att en Brio go skulle funka här hemma på vinten

mvh nina

Reply
alltombarnvagnar 15 maj, 2012 - 06:23

Ja det tror jag! Vagnen är väldigt lätt så den kör inte ner sig i snön. Jag vet flera i Norrland som har en Go och tycker att den funkar jättebra!
/Anna

Reply
nina 14 maj, 2012 - 23:58

när kommer dom släppa 2013 vagnarna ungefär??

Reply
alltombarnvagnar 15 maj, 2012 - 06:20

Du menar Brios 2013-årsmodeller? De brukar presenteras i september ungefär, jag har hört att det eventuellt kan bli lite senare i år pga omstruktureringar inom företaget. Och sen brukar vagnarna finnas att köpa från början av november ungefär.
/Anna

Reply
Sara 11 juli, 2012 - 08:12

Go går in i vår bil under insynsskyddet. Den går dessutom in på både bredden och längden. Tycker att den är väldigt kompakt och tar liten plats.

Reply
Sara 11 juli, 2012 - 08:13

Glömde skriva att vi har en Peugeot 307

Reply
Maria 17 januari, 2013 - 05:03

Ser att du skrivit en del om brio go. Vi har en fr förra året och jag undrar om du någon gång burit liggdelen i dess bär remmar? V bor på 4 våningen utan hiss så vi måste göra detta varje gång vi varit ute. Detta kändes ju lätt både i butiken och när jag har ”lekt” med vagnen hemma men nu när man har en bebis i den så är det som huvudänden tippas framåt. Nästan omöjlig att bära den. Hur upplever du att den är att bära? Eller vet du någon som har påpekat det?

Reply
alltombarnvagnar 19 januari, 2013 - 17:54

Hej Maria!
Ja, det har jag gjort men det är ju omkring 2 år sedan så jag minns inte så väl hur det var. Det var inte jättesmidigt kanske men jag minns inte att den skulle ha varit så obalanserad… Om det inte funkar kanske ni skulle testa med en mjuklift i liggdelen?
/Anna

Reply

Lämna en kommentar