iCandy Peach & Blossom

av Lofsan

iCandy Peach är en väl designad ”trendvagn” med kromat chassi. Svängbara mindre framhjul och kort avstånd mellan hjulaxlarna gör vagnen lättkörd både i stan och på landet. Vagnen går att använda som singelvagn och syskonvagn. Den senaste trenden bland syskonvagnar är att man bara med ett knäpp kan ta av en sittdel, lämna den på till exempel förskolan och köra vidare med en singelvagn med yngre syskonet i. Bugaboo Donkey är ytterligare ett exempel på en sådan vagn, Babyjogger City Select likaså.

Jag har använt iCandy Peach som singelvagn till Sixten från att han var 6 månader gammal till att lillebror Baxter föddes, då Sixten var 14 månader gammal. Då uppgraderade jag iCandy Peach med syskonkonverteraren till en iCandy Peach Blossom. Istället för att använda den liggdel som följer med i paketet valde jag att använda MaxiCosis babyskydd i den nedre bakre positionen. På så sätt kunde jag se lilla bebisen istället för att ha liggdelen vänd bort från mig. Efter fem månader bytte jag från MaxiCosi babyskydd till iCandy Peach lilla sittdel. Båda sitsarna hamnar då framåtvända och går att fälla bakåt en nivå.

Fördelen med iCandy Peach och Blossom är att du får en syskonvagn som är smal, lättkörd och är lätt att göra om till singelvagn vid behov. Nackdelen är att liggdelen och sittdelen för det yngre syskonet är vänt bort från föräldern, något som inte rekommenderas under barnets första år.

/Lofsan

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Nyfiken 5 februari, 2012 - 12:53

jag undrar bara om framhjulen på denna vagn kan bytas ut som bakhjulen?

Reply
Lofsan 5 februari, 2012 - 12:56

Ja, man kan ta loss framhjulen för att tex rengöra och smörja.

Reply
Jessica 6 februari, 2012 - 08:25

hej jag måste ha en smidig barnvagn för två jag har varit inne och kollat på Urban jungle duet och baby jogger city selecet men även varit inne på en icandy pear., mitt sista alternativ är brio – B-dual. Men är fortfarande osäker kan ni kanske komma med lite för och nackdelar ni som testat några vagnar. Min minsta kommer vara ca 1,5 år när bebis kommer. Eftersom vi åker kommunalt så för det inte vara för bökigt heller och en sak till när man fäller ihop den max höjd 35 cm.Tacksam för all hjälp i denna vagn djungle.

Reply
Twinmom24/7 6 februari, 2012 - 12:22

Hej!
Undrar om bilden på icandy här ovan. Det ser ut som att man även kan sätta sittdelarna bredvid varandra, är det så? Eller ser jag i syne?

Tacksam för svar, mvh/ Twinmom24/7

Reply
Lofsan 6 februari, 2012 - 12:24

Hej! Nej, iCandy Peach Blossom går bara att använda med sitsar eller liggdelar bakom varandra.

Reply
Elli 18 april, 2012 - 19:28

Hej!
Jag undrar om ni vet något om bitax B-dual? Jag gillar att den ena sitt-delen går att ha vänd mot sig. Men är det en bra vagn?
Tacksam för svar

Reply
alltombarnvagnar 18 april, 2012 - 20:13

Hej Elli!
Jag har inte haft en själv men jag ska försöka hitta någon som kan gästblogga om den så snart som möjligt!
/Anna

Reply
Sandra 21 juni, 2012 - 14:14

ÄNTLIGEN SÄGER JAG! 🙂

Äntligen hittar jag någon som använt sig utav babyskyddet istället för liggdelen till minstingen.. Jag har funderat mycket kring detta dem senaste veckorna då det blir tillökning i familjen snart.. Vi behöver ju ett babyskydd, den saken är säker.. Och vill gärna inte kosta på en dyr ligg del i onödan då den knappt kommer att användas. Min svägerska hade en iCandy då hennes minsting var liten och efter några få månader så hade han växt ur den..

Hur tror du att det fungerar att använda babyskyddet under vintern? Storken beräknas att komma i slutet av oktober nämnligen. Har en Emmaljunga duo edge combi att använda då dottern är på dagis om dagarna. Vill hemskt gärna ha bebisen vänd emot mig och har börjat dra tankarna åt en Donkey duo istället..

Något i syskonväg lär vi allafall ha (där minsta är vänd emot mig så länge som möjligt)..

Lite krångligt inlägg men hoppas du förstår ändå 🙂
Tacksam för svar (gärna i min blogg så jag märker att du svarat!) 🙂

Mvh Sandra

Reply
alltombarnvagnar 21 juni, 2012 - 20:42

Hej Sandra!
Tillfälligtvis tror jag att babyskyddet är en bra lösning men jag tror ändå att du kommer tycka att en syskonvagn där du kan ha liggdelen mot dig är en trevliga lösning för både dig och bebis. Lite svårare att få en bebis ombonad och skyddad från köld om hen sitter i ett babyskydd än om du kan lägga barnet i en åkpåse i en liggdeln och kanske bädda med fårfäll i botten. Jag älskar ju Donkeyn, så jag rekommenderar alltid den till alla som ekonomin för den!
/Anna

Reply
Nicklas 24 september, 2012 - 12:12

Hej!

Tack för en intressant sida. Och här hitta jag våran vagn som vi haft sedan den lilla va nyfödd (idag 16mån). Den har ju en hel del fördelar så som smidighet, till och påbyggnadsmöjligheter samt att den är otroligt enkel att fälla i hop och fälla upp med bärrem på ”hjuldelen”

men en grej som vi har reflekterat över är ju dom små hjulen fram, dom är kanon bra på assfalt och plana fina underlag och gör den väldigt enkel att köra och svänga lätt. Den funkar på grus med då tack vare att hjulen fram är breda, men när det kommer en kotte eller sten av större storlek så blir det stopp. Då orkar inte dom små framhjulen rulla över den utan att man får trycka på lite, och det blir lite besvärligare att köra den.

Så til frågan 🙂
Vet någon om man kan köpa till ”jogging hjulet” och byta till det på en befintlig iCandy Peach?
Och även dom två bakhjulen, som jag ser är lufthjul som ofta är lite mjukare att föra fram över stock och sten 🙂

MVH/ Nicklas

Reply
alltombarnvagnar 25 september, 2012 - 13:23

Hej Nicklas!
Intressant fråga, som jag tyvärr inte har något säkert svar på just nu. Jag är väldigt tveksam till att det skulle funka, men jag återkommer med svar från iCandy!
/Anna

Reply
Nicklas 26 september, 2012 - 07:01

Tack Anna!
Jag kollar lite på själva vagnen och ja jag är inte helt oteknisk 🙂
Så man får tydligen byta den främre delen där hållarna till dom två främre hjulen sitter för att få den böjda stången med hålare för ett hjul, men det borde allt gå. och bakhjulen är bara att knäppa loss och trycka dit dom nya.
Men sen är ju frågan om iCandy är villiga att sälja dom delarna för detta ändamål.

Praktiskt sett så borde man i tillverknings processen inte ha för mycket olika delar, så det känns logiskt.

Men jag inväntar ditt svar med spänning Anna.

/Nicklas

Reply
alltombarnvagnar 26 september, 2012 - 09:33

Hej igen Nicklas, det här är svaret från iCandy!

”På Peach Stroller så är konstruktionen så att det är små hjul i fram i plast samt bakhjul 30cm som är lufthjul.
Denna vagn går det tyvärr inte att byta ut framhjulen till jogginghjul.

Den enda vagnen som har denna möjligthet är Apple Stroller som man kan bygga ut till Apple Jogger(1st framhjul)

Många av de moderna vagnarna görs för ett Europa där snö kanske inte är så vanligt som i Skandinavien.
Man håller på med en lösning för även Peach vet jag, men det blir till framtiden.”

Men om du lyckas fixa någon egen lösning får du gärna hålla mig informerad! 🙂
/Anna

Reply
Jessica 18 januari, 2020 - 12:18

Hej! Funderar på att köpa en begagnade peach (3år gammal) och tycker hjulen såg väldigt slitna ut. Hur mycket kostar det att byta dessa? Verkar för övrigt vara en toppenvagn

Mvh Jessica

Reply
Anna 19 januari, 2020 - 23:34

Hej Jessica,
det är tyvärr flera år sedan iCandy slutade säljas i Sverige. Senast var nog runt 2015 om jag minns rätt. Så reservdelar går nog inte ens att få tag på här. Kanske kan du hitta hos någon webshop i UK? Observera dock att många av dem inte skickar till Sverige.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar