Elodie Details Stockholm Stroller 3.0

av Anna

Den första vagnen jag fick möjlighet att testa som ett recensionsexemplar var den första versionen av Elodie Details paraplyvagn Stockholm Stroller. Det var ett stort ögonblick för mig som barnvagnsbloggare och det gör att det känns lite extra roligt att jag nu har fått i förväg testa Elodie Details nya stolthet – Stockholm Stroller 3.0! ED har jobbat med uppdateringarna länge, jag fick höra en del redan för ett år sedan och det är alltid spännande när man på avstånd kan få följa med i processen. Själv fick jag tillgång till Elodie Details Stockholm Stroller 3.0 redan i slutet av april och har hunnit köra den på olika väglag och under olika förutsättningar.

Elodie Details Stockholm Stroller 3.0 släpps nu i juli månad och kommer finnas i tre färger – Powder Pink, Graphic Devotion och Pretty Petrol, den senare är färgen på vagnen jag fått testa. Måtten för vagnen ihopfälld är 118 x 28 x 33 cm och uppfälld mäter den 120 x 50 x 64 cm. Priset ligger på 2999 kr.

I grund och botten bygger 3.0 på samma grund som den äldre Stockholm Stroller, men av uppdateringar är det ju utan tvekan en som står för den största skillnaden: de enkla framhjulen. Att paraplyvagnar har dubbla framhjul har länge varit en regel och anledningen till detta är för att de dubbla hjulen ska göra denna relativt lilla modell av barnvagn mer stabil. Men nackdelen med dubbla framhjul är att de i mitt tycke, och det är nog många som håller med mig, påverkar körkänslan till det sämre. Det gör vagnen mer rappig i styrningen och gör den också trögare att svänga. Jag minns hur Stockholm Stroller kändes när jag körde den för fem år sedan och skillnaden mellan den upplevelsen och hur Stockholm Stroller 3.0 känns att köra nu är distinkt. Stockholm Stroller 3.0 gick faktiskt bra att köra med en hand, trots ett barn på 3,5 år och 14 kg i sittdelen, och vagnen var mycket mer lättstyrd i alla lägen. Jag som i allmänhet är en paralyvagnsskeptiker tyckte att det inte alls var så oävet att promenera med den här vagnen och det säger en del.

Stockholm Stroller 3.0 är alltså en fast framåtvänd sittvagn, med ett ryggstöd som kan vinklas i flera steg ned till ett fullt liggläge. Även fotstödet är ställbart. Vagnen har delat handtag och fotbroms. Suffletten har solskyddsfaktor 50 och är förlängningsbar samt utrustad med magnetlås. På baksidan av vagnens ryggstöd finns en liten förvaringsficka. Med Stockholm Stroller 3.0 ingår en Travel Bag, i form av en tygkasse som kan dras ihop med en dragsko. Bra att ha vid resa och även om vagnen ska förvaras, exempelvis om man inte vill att den blir smutsig. Det kommer finnas två nya tillbehör till vagnen. Deös en mugghållare och dels en bygel. Jag fick med mugghållaren att testa, den klickas direkt på chassit och kan alltså tas loss om man inte vill använda den. Bygeln har jag sett och känt på, det är en mjukare modell som kläms fast runt vagnens ram. Den är universell och kan alltså även gå att använda på andra barnvagnsmodeller.

Eftersom att jag vet att frågan kommer komma så svarar jag på den direkt: ja, den nya versionen är mycket bättre den äldre. Elodie Details har gjort precis de uppdateringarna som krävdes för att Stockholm Stroller 3.0 på nytt ska bli intressant på marknaden av sulkys och paraplyvagnar.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Köp Elodie Details barnvagnar och tillbehör hos: Babyland

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Malin 12 augusti, 2017 - 14:00

Hejsan. Vi funderar på att köpa denna vagnen att ha till och från förskolan, vad tycker du om vagnen? Är sittdelen bra? Sitter dem bra i den? Tror du den funkar i snömodd osv? / Malin

Reply
Anna 17 augusti, 2017 - 21:24

Hej Malin!
Absolut satt min son bra i den, sittdelen är väldigt rymlig och liggläget är bra. Men nej den är inte kul i snömodd, det är verkligen ingen parpalyvagn som funkar ens skapligt på vintern om du frågar mig. Så vid barmark kan den absolut funka som förskolevagn, inga problem. Men när det är snö tror jag inte den blir rolig alls tyvärr.
/Anna

Reply
Elodie Details vårkollektion 2018 – The Gilded Garden 25 januari, 2018 - 11:36

[…] släpper ED traditionsenligt nya sittdynor och regnskydd. Men som bilden ovan visar kommer också Stockholm Stroller 3.0 i två nya utföranden, och för den som vill så finns både Dots of Fauna och Petite Botanic som […]

Reply

Lämna en kommentar