Lock till sidokorgen på Bugaboo Donkey

av Anna

När jag fick hem min Bugaboo Donkey för drygt ett och ett halvt år sedan så insåg jag rätt snabbt att vagnens regn- och väderskydd inte var optimalt utformande, i synnerhet i när vagnen körs i mono. Sidokorgen är helt oskyddad eftersom att regnskyddat är fiugrsytt efter sittdelen. Om man gillar att köra runt med en swimmingpool är detta förstås inte ett problem, men jag tror att de flesta av oss föredrar när våra torra saker förbli just torra. Min lösning på problemet var att istället använda Tullsas regnskydd, eftersom att de är rymliga nog att täcka såväl sittdel som sidokorg.

Smarta Nina Söderström, som ligger bakom märket Lills, som även står för chassiskydden till Bugaboo Donkey (och andra vagnar), har nu också börjat tillverka ett lock till sidokorgen – tillverkat i ett vattenbeständigt material som håller såväl regn som snö borta. Mer info finns här. Locket har resår i sidorna, och som en bonus funkar det även som ett skydd för små barns fingrar som vill undersöka allt det kommer åt i sidokorgen! Det hindrar också andra eventuella långfingrade personer att se vad som förvaras i sidokorgen. När locket inte användas kan det vikas eller rullas ihop och tar upp väldigt lite plats i korgen. Sen jag fick hem mitt så har det suttit på sidokorgen hela tiden. Något jag gillar är att jag nu kan skydda innehållet i den utan att behöva dra på hela regnskyddet, vilket jag annars oftast inte gör om det bara snöar lite grann, då den vanliga suffletten skyddar tillräckligt mot detta. Men sidkokorgen är mer öppen och snön samlas snabbt i en stor, smältande hög däri. I mitt tycke är sidokorgslocket en smart lösning på ett kanske trivialt men ändå i regn- och snötider riktigt irriterande problem.

Du kanske också gillar

1 kommentar

Nora 15 februari, 2013 - 00:27

Jag som är besatt av höjden, den var alltså högre än de andra? Gäller det även liggdelen? Ser bara sittdelen på livebilderna…

Reply

Lämna en kommentar