Bugaboo Donkey VS. Mountain Buggy Duet

av Lofsan

Vi har haft en Bugaboo Donkey som syskonvagn i sex månader. Jag valde att sälja den på Blocket medan den fortfarande har ett högt andrahandsvärde, en nylanserad syskonvagn i perfekt skick med högt nyförskaffningsvärde i Sverige till ett pris 20% under nypris är en bra affär för både säljaren och köparen. Bugaboo Donkey i både Single Mode (en sittdel och en liggdel att växla mellan) och Duo Mode (två sittdelar och en liggdel) är och kommer länge vara högt efterfrågad på begagnatmarknaden, Twin Mode med två liggdelar och två sittdelar är inte lika efterfrågad än så länge.

Jag kommer att köpa ytterligare en ny Bugaboo Donkey i Duo Mode att ha som syskonvagn i vinter. Den är lättrullad genom snö, båda barnen har bra sitt- och liggpositioner och jag kan sälja den till ett bra pris till våren. Samtidigt som Donkeyn lanserades under våren 2011 släppte Mountain Buggy sin nya syskonvagn Duet, en syskonvariant av singelversionen Swift. Mountain Buggy Duet är en förminskad version av deras storsäljare Duo men med en total bredd som en singelvagn. För innerstadsföräldrar kan just vagnbredden på syskonvagnen vara avgörande för om man kan handla i butiken, åka hiss upp till lägenheten eller få in vagnen i bilen.

Min vän Mikaelas barn i en Mountain Buggy Duet: Tjejen till höger är 3år, 96cm, 15kg. Killen till vänster är 14månader, ca 80cm, ca 11kg och sitter i en Lodger Bunker åkpåse

På barnens förskola är barnvagnsparkeringen utan tak och vindskydd, vagnarna står fastlåsta på en träbrygga. Mitt vagnhjärta blöder av tanken på att ställa en fullt utrustad Bugaboo Donkey utomhus hela vintern, både på grund av stöldrisken men framförallt vad väder och vind gör för slitaget på tyger, gummidetaljer och känslan av vagnen. Därför kommer jag att köpa en Mountain Buggy Duet som ett komplement till Donkeyn. Den är inte lika attraktiv för stöld, det är lättare att låsa fast chassit, Bugaboos alla separata delar och detaljer säljs ofta separat på Blocket och liknande. Duet kommer att komplettera vår vagnpark på ett bra sätt eftersom den bara är 63 cm bred, till och med smalare än många singelvagnar. Den är lika bred som en vanlig Urban Jungle i singelvariant. Bugaboo Donkey är 74 cm bred i Duo Mode. Jag skulle inte vilja ha bara Duet som syskonvagn eftersom barnen bara kan åka framåt iden, inte vända mot föräldern men då och då tycker jag att det är okej. Vissa barn är känsligare för att åka framåt än andra. Sixten har alltid gillat att åka framåt medan Baxter protesterar. I Donkeyn åker båda barnen alltid bakåt så att vi kan prata med varandra och sjunga tillsammans.

Om man jämför sitsarna på Duet och Donkey så är sitsen till Donkeyn ca 78 cm lång och bredden upptill är ca 30 cm och sedan smalnar den av nedåt, där blir den ca 26 cm. Duets sitsar är ca 29 cm breda. Båda vagnarna har separata suffletter till sätena, sitsarna är separata och du kan använda en eller två liggdelar eller babyskydd på chassit. Båda vagnarna väger ungefär lika mycket; ca 15 kg och tar 16-17kg per sits. Däremot så kan man lasta 10 kg under vagnen i Donkeyns varukorg medan Duet bara klarar 5 kg. Det är en stor skillnad.

Sammanfattningsvis så är den största skillnaden mellan Donkey och Duet att:

  • Donkey går att växla mellan singelvagn och syskonvagn
  • Duet har sina sittdelar vända framåt medan Donkey kan ha åt båda håll, var för sig
  • Duet är 63 cm och Donkey 74 cm bred
  • Donkey tar dubbelt så mycket vikt i varukorgen
  • Donkey har teleskophandtag och Duet har knäledshandtag

Det ska bli så himla roligt att få prova Mountain Buggy Duet och ni kan se fram emot en recension någon gång i januari!

/Lofsan

Du kanske också gillar

1 kommentar

Mikaela 2 december, 2011 - 11:21

Ja jag har ju både Donkeyn och Dueten och de kompletterar verkligen varandra, vill inte välja bort någon av dem. Dueten med sin smidighet och anonymitet och Donkeyn med att vara vändbar, packåsna och duo/mono.
Bra inlägg, och jag tror att du kommer gilla Dueten som komplement precis som jag!

Reply

Lämna en kommentar