Baby Jogger City Versa GT

av Anna
Recension av Baby Jogger City Versa GT

Recension av Baby Jogger City Versa GT

Inköp: Denna vagn är ett recensionsexemplar, inköpspris är cirka 5995 kronor för vagnen med endast sittdel.
Försäljning: 
Det fåtal som dykt upp på Blocket har haft ett pris på drygt 4000 kronor.
Typ av vagn: 
Duovagn, separat liggdel kan köpas till för 1699 kr.

City Versa finns internationellt i två olika versioner; den ena har vanliga plasthjul och den andra har de så kallade GT-hjulen. Dessa är skumfyllda och därmed snarlika lufthjul men punkteringsfria. Hjulen ger en ganska annorlunda körkänsla, framför allt i terräng, jämfört med de vanliga hjulen. Som jag har förstått det kommer City Versa endast att säljas i GT-versionen i Sverige. Vagnen är en duovagn, Baby Jogger har mätt den till 60 cm bred men med GT-hjulen på vill jag hävda att den nog snarare är strax under 61 cm. Vikten är officiellt mellan 13-14 kg men några väldigt inbitna barnvagnsnördar jag känner har vägt vagnen både i ett stycke (med sittdel på) och bit för bit och fått den till max 12, 9 kg tung. Vad gäller maxvikt för barnet så ligger den på hela 30 kg! Många duovagnar har en maxvikt på 15 kg för sittdelen men Baby Jogger garanterar att Versan klarar av 30 kg, vilket är lika mycket som bägge mina barn tillsammans och bra mycket mer än vad de flesta barn som åker vagn faktiskt väger, även om de ligger en bra bit över medelkurvan. Många andra vagnar som har liknande maxvikt är enbart framåtvända, men med Versan kan man alltså ha också tyngre barn vända mot sig. För mer mått och teknisk information, se Baby Joggers hemsida.

Baby Jogger City Versa GT olika lägen på sittdelen

City Versa GT har en ergonomisk sittdel, vilket innebär att det är hela sittdelen och inte bara ryggen som fälls vid vilo- och liggläge. Vagnen har tre lägen på sittdelen, sittläget är helt upprätt medan liggläget har en lätt lutning men var fullt tillräckligt för att bägge mina barn skulle sova mycket gott i vagnen. Vagnen har självklart samma lägen även när sittdelen är vänd bakåt. Fällningsmekanismen är densamma som på exempelvis Bugaboo Donkey, en plastflärp högst upp på sittdelen som man lyfter på för att lossa fällningsmekanismen och vinkla sitsen. Även fotstödet går att vinkla i olika lägen. För att byta riktning på sittdelen trycker man in en grå knapp på vardera sidan om den och lyfter rakt upp, precis lika enkelt som det låter och själv sittdelen väger som en fjäder så att byta håll är väldigt smidigt gjort.

Så stora barn ryms i Baby Jogger City Versa GT

City Versa GT har en väldigt rymlig sittdel, både på längden och bredden. Jag skulle faktiskt vilja påstå att sittdelen är dess starkaste sida, alla barn i olika ålder och form som jag har testsatt i vagnen har suttit precis lika bra. Mina egna två väger 14 respektive 15 kg, den yngre är ca 87 cm lång och den äldre drygt 1 meter lång. Som bilderna ovan visar så har de gott om utrymme för att växa och det skulle inte vara något problem för dem att få plats i sittdelen även om de hade full vintermundering eller om vagnen användes ihop med en åkpåse. De var även bägge själva väldigt nöjda med att sitta i vagnen, vinkeln på ryggstödet är precis lagom tillbakalutat för att de verkligen ska vila rygg och huvud, men inte så lutat att de sitter och gör situps för att kunna se ut ordentligt.

Varukorgen är enorm, och det finns också mycket höjd upp till sittdelen så många lätta saker ryms utan att maxvikten för varukorgen överskrids. Jag uppskattade också att varukorgen var lättillgänglig från alla fyra håll, nätkanterna på sidorna går att böja ned om man vill få in eller ur en skötväska den vägen. Visserligen är varukorgen inte det som de flesta har högst upp på listan över viktigaste egenskaper hos en vagn, men i synnerhet små barn innebär ofta mycket att bära runt på och jag har alltid utnyttjat varukorgen på mina vagnar maximalt. Under Versa GT ryms det utan problem två matkassar.

Tittluckor, förvaringsficka och ställbart fotstöd på Baby Jogger City Versa GT

Versan har väldigt gott om både genomtänkta och välutförda detaljer. Bild 1 föreställer alltså flärpen som man reglerar sittdelens lägen med, jag är alltid för en enhandslösning på det problemet för det är väldigt sällan jag har två händer över när jag är ute på promenad med barnen. Under den skymtar de två spärrar man måste trycka ihop för att fälla ihop sittdelen. Bild 2 föreställer fotstöder som förutom att vinklas också kan förlängas. Skillnaden är omkring fem centimeter och det är faktiskt rätt praktiskt att kunna justera det efter längden på barnet som ska åka.

Bild 3 är visar suffletten, som i mina ögon är vältäckande i sittläget och normalt täckande i liggläge. Suffletten är enkelt att fälla upp men svår att få till i ett snyggt halvt utfällt läge, om man skulle vilja det. Den är utrustad med två riktigt smarta tittluckor som hålls på plats med hjälp av magneter, så otroligt fiffigt för det gör att locken alltid sitter precis på rätt plats. Bild 4 är på fempunktsselen som för det första är enkel att reglera med hjälp av de små krokarna och de tre olika höjdfästena på axelremmarn, för det andra går att göra både tight och väldigt rymligt. Överlag känns Versa GT som en vagn vars sittdel faktiskt är tänkt att fungera lika väl för det väldigt lilla barnet som för det ganska så stora barnet. Detta är något jag, som vill ha en vagn jag kan köra bägge mina barn i, verkligen uppskattar. Bild 5 föreställer Versans handbroms, för japp, ingen fotbroms här inte! Handbroms är inte alldeles för ovanligt på vagnar men Versan har en lite egen lösning som känns både enkel och användarvänlig. När du vill låsa vagnen så fäller men helt enkelt bromsen från att peka mot hjulen på vagnen till att peka mot handtaget, som det är på bilden. När mdu vill låsa upp vagnen så drar upp de gråa knapparna på bägge sidor, bromsen lossar ur sitt läge och går att fälla ner. Supersmidigt och hittills har noll av mina barn listat ut hur man gör, plusbetyg för det, Baby Jogger. Slutligen så bild 6 som visar baksidan av sittdelen, med dess mycket praktiskt förvarings ficka i nät. Ovärderlig, vår har huserat allt från våtservetter, näsdukar och vagnsfilten till tre extra fina kastanjer och en tom snäcka som en snigel någon gång kan ha bott i.

Så stor blir Baby Jogger City Versa GT ihopfälld

City Versa har en något modifierad version av Baby Joggerss quick fold technology. Som jag nämnde ovan måste man först trycka ihop en spärr under flärpen högst upp på baksidan av ryggstödet, på så sätt fälls själva sittdelen ihop till ett väldigt platt och kompakt paket. Därefter är det så löjligt enkelt, ta tag i remmen med röd varningstext under sittdelen och lyft upp. Voilà! Vagnen är ihopfälld och låser sig automatiskt i det läget med hjälp av en spärr på sidan av chassit. Som ni ser på bilden högst upp till vänster så blir vagnen relativt liten i hopfällt läge, den ligger mellan en Bugaboo Bee + och en Nuna Pepp, bägge dessa vagnar är vad jag skulle klassa som väldigt behändiga i storlek. Vill man får Versan ännu mindre så är hjulen mycket enkla att ta av och på.

Även om City Versa de facto inte väger särskilt mycket mer än många andra vagnar, så har jag stundvis upplevt den som ganska tung. Det skulle säkerligen har varit en nackdel hos vagnen vid ihopfällning, om det inte vore för att fällningen är just så enkel som den är. Två steg så är det klart! Och Versan är inte en vagn som kräver en stor omfamning för att man ska få grepp om den och kunna lyfta i den i bilen till exempel. Det är enkelt att bära hela vagnen i chassit, på samma sätt som man skulle bära en resväska. Detta gör att den upplevda tyngden kraftigt minskar och nästan försvinner helt just i detta moment.

Körkänslan i Baby Jogger City Versa GT

På bilderna ovan syns Versa GT och Donkey Mono bredvid varandra, både framifrån och bakifrån. Versa GT är smalare framtill men baktill är de lika breda med sina 60 cm vardera. Donkeyn har större hjul men vid körning på grusväg tyckte jag att bägge vagnar klarade sig lika bra vad gäller framkomligheten. Handtaget på Versan går att ställa i minst åtta olika lägen, så det är omöjligt att inte hitta ett som funkar för vem det än är som kör vagnen. Jag är inte särskilt lång med mina 170 cm, men jag gillar att ha barnvagnshandtag högt upp och jag hade kunnat önska att Versans handtag gick att förlänga något. Jag fick rätt ofta en känsla av att jag skulle sparka i vagnen när jag tog ut stegen, det hände inte särskilt ofta men ändå, lite mer avstånd mellan mig och vagn hade varit positivt för min och min ännu längre makes del.

Det här är förstås endast en gissning från sida, men jag tror att Versa GT kommer vara en vagn som fungerar väl även på vintern! Både i snö och på knaggligt, isigt underlag. Med tanke på att hjulen är skumfyllda försvinner ju också oron för att ett vasst hörn på isbit ska orsaka punka. Det jag upplever som vagnens främst nackdel, tyngdkänslan när man kör, kan dessutom omvandlas till en fördel just i vinterväglag och tyngden bidrar också till att Versa GT är duktig på att hålla rak kurs. I min drömvärld skulle alla barnvagnar förstås alltid rulla helt av sig själva och jag gå nöjd bredvid, så ett bra rull är viktigt för mig. Versa GT skulle kunna få höge betyg på den punkten, men vagnen är långt ifrån svårkörd och det man vinner i lätthet med de vanliga plasthjulen förlorar man ju i hur väl vagnen funkar just i terräng. Till syvende och sist så kan den frågan kokas ned till att vara endast en smaksak, och hur man än är lagd så kan man ju få precis som man själv prioriterar i och med att Versa faktiskt finns med två olika hjuluppsättningar, om än kanske inte i Sverige. Men hjultypen avgör som sagt också vilken slags vagn man kör, och framför allt var man kommer tycka om att köra den.

Min slutsats blir att Versa GT är mycket mer än en extravagn eller vilken sittvagn med vändbar sittdel som helst. Det är definitivt en vagn som på ett välkonstruerat vis växer med barnet och som funkar i stan såväl som i skogen. Vagnen känns gedigen och väldigt tålig, slitstark som en tjur. GT-hjulen gör Versan lättframkomlig även när asfalten tagit slut och de små detaljerna i utformning och funktion gör att jag tror att de som lockas av konceptet terrängvänlig vagn med vändbar sittdel inte blir besvikna på Baby Jogger City Versa GT.

Du kanske också gillar

30 kommentarer

Cecilia 26 september, 2012 - 10:24

Hej! Bra skrivet! Håller med ang att man sparka i den lite då man går. Dock gör jag ej det då jag är 152 kort bara men sambon på 180 sparkade i hela tiden. Han fick sträcka ut armar mycke om det skulle funka..vilket man ej ska behöva. Så vagnen funkade ej förr oss.

Vi ska kolla på Brio Smile då den kommer=)

Reply
Christin 27 september, 2012 - 17:17

Hej! Jag hade sett fram mycket mot denna vagn, gillar att den är vändbar. Men vilken besvikelse jag kände när jag provade den i en barnvagnsaffär! Den var ju så himla stum vilket fick den att kännas supertung, för att den inte hade någon fjädring ( i alla fall inte på bakhjulen). Har också varit intresserad av Bugaboo Bee men tycker att den ser så icke-ombonad ut på sidorna av sitsen. Kanske kan man mysa till den med en dyna som går ut över sitsens sidor? Babyjoggers city mini med 4 hjul blev jag däremot väldigt förtjust i i barnvagnsaffären, men den känns bättre för ett lite äldre barn kanske.

/Christin

Reply
Cecilia 27 september, 2012 - 18:00

Jag blev besviken på den med.
Sjukt tung(för min del med opererad rygg)
Sen blev jag besviken på suffletten då man hade ryggstödet i liggläge. Hade hoppats den skulle täcka lika bra som andra baby joggers. Sen var sittdelen väldigt trög att fälla ner. Kanske för att den var ny dock. Men jag fick brottas med den på affären.

Reply
Maria 28 september, 2012 - 14:46

Hade verkligen spetsat in mig på att köpa en sån här, men blir tveksam när jag läser kommentarerna. Gillar ffa inte att ni som är långa sparkar i den och önskar att handtaget vore längre… Jag är 174 cm och min man 186cm…
Vad tror du? Du skrev att du som är 170 cm tycker det är helt ok, var det det? Vet du om nån annan sittvagn med vändbar sittdel som blir lika liten ihopfälld som denna? Som är lite terränggående alltså?

Om man jämför versan med en city elite (ja jag vet att den bara är framåtvänd), har eliten mycket högre handtag? Den gillar jag skarpt nämligen men är tveksam eftersom den inte går att vända.

Och har du nån mer info om när Brio Smile kommer? Den verkar ju kanon också…

Tack på förhand!

Reply
alltombarnvagnar 28 september, 2012 - 16:09

Hej Maria!
I vanlig promenadtakt sparkade jag aldrig i men om jag tog ut stegen så var det precis på gränsen att tårna snuddade i ibland, min man upplevde samma sak och han är ca 183 cm lång. Jag har en annan vagn hemma, en Crescent Trike. Visserligen en trehjuling, men den har vändbart säte och funkar riktigt bra i terräng, så om du inte tror att Versan är något för dig kanske du kan titta på den istället? Trike har teleskophandtag som går att få jättehögt!

Smile är planerad att anlända i januari 2013, om den håller tidsplanen! Ja, den verkar himla bra, är mycket nyfiken på den!
/Anna

Reply
Maria 29 september, 2012 - 04:01

Tack för grymt snabbt svar! Ska absolut kolla in Crescent Trike.
/Maria

Reply
Cecilia 29 september, 2012 - 11:19

Vet du när i Jan. Brio Smile tänkt komma?

Reply
alltombarnvagnar 29 september, 2012 - 14:40

Hej Cecilia!
Tyvärr inte, jag tror inte Brio har meddelat något mer exakt releasedatum än, kanske för att det inte är helt klart?
/Anna

Reply
Cecilia 29 september, 2012 - 21:08

Ok. Nej det kan ju vara svårt att veta innan med =)

Man får vänta och se helt enkelt. Hoppas den är bättre än Baby jogger Versan bara.

Gillade inte den helt 100, då sätet var svårt att fälla(på denna jag testade då) sen sparkade sambon i den då han gick. Så han fick sträcka ut armar lite mer.

Åsså var den för tung för min del.Är op i rygg så jag måste ha koll på det med, Visserligen glömde jag att ta loss sätet från chassi och test lyfta en i taget, då det satt ihop funka inte alls.

Men gillar Brion mer som har ”vanligt” säte. Plus att suffletten ser ut att täcka bättre.

Plus att versan med liggdel blir så dyr. ca 8000 kr (norrland) Det var den ej värd tycker jag.

Hoppas Smilen är bättre. Annars vet jag ej vad för vagn man ska kolla. Vill gärna ha vändbar från början.

Har kollat emmaljunga Ozone men njeaa.. sen Trike tyckte jag var vinglig, såg att du ej tyckte det så kanske var denna jag kolla på som var det? Eller VÄLDIGT mycke fjädring?

Teutonia spirit/cosmo tycker jag verkar blir små för ban i 1 års ålder. Slår i huvudet i suffletten(testat med kompis barn)

Har sett en Mutsy 4 rider på nätet.. men vet ej vars i Sverige dom finns. Vill testa innan man köper.

Reply
alltombarnvagnar 29 september, 2012 - 21:25

Jo, sätet på Versan kan vara lite trögt men det ger sig med tiden och annars kan man smörja upp det med lite siliconspray. En skillnad på Versa och Smile som jag är säker på redan nu är att Smile har väldigt mycket mindre sittdel. Min 20-månaders (som visserligen är ganska stor) är precis på gränsen för Smile, och min 3-åring skulle aldrig rymmas i den. Annars håller jag med dig om att Smile verkar väldigt bra. Och nej, jag tycker inte att det är för mycket fjädring i Trike, bara lagom mycket! 🙂

Reply
Cecilia 30 september, 2012 - 11:50

PÅ triken.. denna jag testade var jätte vinglig åt sidorna. Ska den vara de? Tänkte om det är gung åt alla håll=)

OK. Jag funderar på Brion från början sen sälja och köpa en Baby jogger city mini GT. ÄLSKAR den!

Hade gärna haft den som vändbar=) Men ska köpa den i Usa då vi hämta på surrobebis till sommaren.

Men vill ha en väntbar från början då. Sen en lättare vagn pga min rygg.

Jag önskar man kunde bygga ihop en vagn:D

Gt:ns storlek och vikt. Gt:ns sittdel men i vändbar modell. Gillar då det är vanlig rygg samt nätet som är i den. saknar dock höjbar fotstöd på den.

Hade jag inte brytt mej i om vändbar eller ej.. så hade jag definitivt köpt GT på stört!
Men det var ju de här med vändbar=)

Reply
Sofia 5 oktober, 2012 - 13:39

Hej Anna! Vilken utförlig recension, tusen tack! Om du skulle jämföra/välja mellan Versa och en begagnad Brio go (dvs UTAN vinterhjul) som enda vagn till 5-6 månaders, hur skulle du tänka då? Har en Chariot syskonvagn så den kan vi ju använda om vintern blir alltför jobbig 🙂
Går mest på asfalt men också en hel del grusvägar. Har en city mini till stora som vi är supernöjda med, kan tilläggas 🙂

Reply
alltombarnvagnar 5 oktober, 2012 - 19:13

Hej Sofia!
Hm, oj vad svårt. Men med tanke på att du har en vagn som funkar om det blir väldigt mycket snö så skulle jag nog ändå rösta för Brio Go, det känns lite mer ombonad för ett litet barn och fjädringen gör den ju så otroligt skön att promenera med. Dessutom funkar Go helt okej i snö, även om jag förstås utgår från att det blir ännu enklare med de snöhjul som nu finns för Go -13!
/Anna

Reply
Cecilia 28 oktober, 2012 - 12:19

Ok.. har varit och testat Versan igen.. och gillar den. Får bli en sådan.

Vist den är tung(för min del) om jag lyfter vagn med sittdel på, funkar helt ok om jag tar sittdel sedan chassi. Så mycke längre tid tar det ej att dela på den och sedan in i bilen=)

Ryggstödet var ej trögt nu att få ner. Så det var nog bara för den var helt ny på affären då jag kollade första gången.

Min man slår dock i den då han ”har brottom” och tar ut steg lite.. men slår ej i så mycke så det störde sa han. Han ville ha vagnen så han har nog godkänt att han sparka i ibland.

Kommer inte köpa den på barnens hus bara då den kostar med där än på barnvagnalagret.se

Sen regn skydd.. jag vill ej ha sånt i plast utan ett ”vanligt” som Tullsa.. men dom kanske blir stora på Versan? eller ser det bara ut som så mån tro?

Myggnät hittade jag ett som passa versan bra.. kommer dock ej ihåg märket.

Har du upptäckt nått negativt med Versan än?

Mvh/Cecilia

Reply
alltombarnvagnar 29 oktober, 2012 - 09:41

Hej Cecilia!
Versans nackdelar som jag ser det är det jag tog upp i recensionen och som du också nämner i din kommentar: känns lite tung ibland och jag fick ofta känslan av att jag behövde korta ned min steglängd även om jag väldigt sällan faktiskt sparkade i. Jag har sett bilder på Versan med Elodie Details-regnskydd på och deras modell liknar ju Tullsas väldigt mycket så jag tror det skulle funka bra faktiskt!
/Anna

Reply
Cecilia 30 oktober, 2012 - 20:05

Men åh.. Babyjogger drar tillbaka versan nu pga nått fel med ihopfällning.

Barnvagnslagret sa det då jag ville veta priser på den. Dom hade hört det i morse så nu säljer dom ej Versan=/

Men har ej läst det nån annanstans. Vet du nått?

Reply
alltombarnvagnar 31 oktober, 2012 - 11:26

Hej Cecilia!
Ja nu vet jag lite mer och skrev precis ett inlägg om det!
/Anna

Reply
Nina 29 mars, 2013 - 19:59

Hej! Jag funderar på att köpa den här vagnen, men kan inte bestämma mig. Skulle ännu vilja fråga om du tycker den tar mycket plats att vända med i butiker, jag tyckte den verkade så lång när jag var och testkörde den. Och hur fungerar fjädringen, är den tillräcklig trots att det inte är nån fjädring på bakhjulet? Sen en kanske lite konstig fråga, men finns det reflexer någonstans på vagnen? Tack för en bra recension!

Reply
alltombarnvagnar 1 april, 2013 - 21:41

Hej Nina!
Jag tyckte inte det vara några problem i butiker, men någon direkt fjädring har ju vagnen inte. Lite stuns i framhjulen men inget gung på det sättet.
Nej, inga reflexer men det är ju enkelt att sätta på själv!
/Anna

Reply
Petra 24 maj, 2013 - 19:22

Tack för dina recensioner! Jag har precis köpt en versa och är väldigt nöjd, men idag blev jag tvungen att springa de sista 30 metrarna till spårvagnen för att hinna och då började framhjulen vobbla på ett jätteläskigt sätt! Går det att göra något åt vobbel eller är det sånt man får ta med svängbara framhjul? Jag menar, jag vet ju att det inte är en joggingvagn jag köpt, men man måste ju ändå kunna köra den fortare än promenadtakt i alla fall kortare sträckor, eller?

Reply
alltombarnvagnar 28 maj, 2013 - 12:56

Hej Petra! Du kan ju alltid kontakta din återförsäljare och fråga, men det där är tyvärr rätt vanligt på de flesta vagnar med snurrbara framhjul. De klarar helt enkelt inte riktigt av att man springer med dem. Men vobblade det väldigt mycket så är det ju absolut inte normalt! Det försvinner ju om du låser hjulen men klart man ska kunna gå lite snabbare än promenadtakt. Prova att film och visa upp det för butiken du köpte vagnen av kanske?
/Anna

Reply
Pernilla 12 juni, 2013 - 19:28

Hej! Intressant blogg!
Jag undrar vilken vagn/typ av vagn du skulle rekommendera mig som har en 8 mån flicka och vill kunna både jogga och resa med vagnen samt gärna kunna använda den som standardvagn en lång period. (Allt i ett är sällan lätt!) Alternativt köpa en enklare sulky/paraplyvagn med liggläge för resan och en joggingvagn. Har dock inte sett joggingvagnar på andrahandsmarknaden. Joggar i dagsläget med en Crescent kombivagn så jag är inte så kräsen 😉
Tacksam för svar! /Pernilla

Reply
alltombarnvagnar 15 juni, 2013 - 13:00

Hej Pernilla, jag skulle absolut avråda dig från att försöka hitta en vagn som kan göra allt det där – du kommer behöva kompromissa massor och då är chansen stor att du aldrig kommer vara helt nöjd med vagnen. I Sthlm finns det gott om joggingvagnar på Blocket, i alla prisklasser, så sök där så tror jag att du får napp snabbt – om du inte hittar en specifik joggingvagn så kanske det räcker med en vagn med stora lufthjul, främre hjulet låsbart och allra helst en handbroms! Och så satsar du på en liten smidig vagn som du kan ha både som resevagn och standardvagn.
/Anna

Reply
Mandana 8 januari, 2014 - 18:56

Hej! Tack för en jättebra blogg som känns livsnödvändig 😉
Jag väntar mitt första barn till mars/april och undrar… Jag tänker mig mellan baby jogger city elite och baby jogger city versa GT! eller begagnad brio go. Kan du ge åsikter om det?
Hur viktigt är det med vändbar sittdel?(som elite inte har, vilket är nog min favorit) vill kunna ha vagnen så länge som möjligt, dels pga ekonomi .

Tack snälla! Må bäst!

Reply
Anna 10 januari, 2014 - 10:47

Hej!
Hur viktigt det är med vändbar sittdel är nog lite olika från person till person, men nu frågar du ju mig så jag svarar utifrån mina egna preferenser. Och jag tycker det är en av de absolut viktigaste egenskaper hos en vagn så länge barnet som ska åka i vagnen är under 1 – 1,5 år. Min treåring åker fortfarande mot mig ibland, så egentligen även efter 1 år. Både Brio Go och BJ Versa har ganska lång användningstid, och är bra vagnar, så försöker provköra dem om du inte redan gjort det – och se vilken som passar dig bäst i körkänslan!
/Anna

Reply
thilde 21 januari, 2014 - 19:47

Jag köpte den här vagnen lagom till att dottern skulle fylla ett. Jag hade tänkt att det här med vagn inte var något för oss eftersom hov verkade vantrivas så länge hon inte bars i sele. Lyckan var total när hon trivdes jättebra i den ergonomiska sittdelen och hon lärde sig till och med somna i vagnen på promenaden. Jag är 177 och sambon 187 men bara när vi får riktigt bråttom stöter vi i vagnen. Inget som stör någon av oss. Gillar att den har vändbar sittdel och för oss har det varit en viktig funktion. Vad dottern föredrar har nämligen varierat, ibland ett par gånger under samma promenad.
Jag upplever den som mycket smidig både i stan och på skogspromenaden. Sambon föredrar att låsa framhjulen när han går i skogen men jag tycker att det funkar lika bra med dom i rörligt läge. Oavsett är det snabbt gjort med ett enkelt klick på varje hjul vilket gör att vi kan ändra mellan varje promenad om vi vill.
Om man ska köpa en ren resevagn är den kanske i tyngsta laget men för oss har den varit en alltiallo vagn som hängt med på resan, turen till stan och hundpromenaderna. Nu finns ju allt fler på blocket också vilket pressat priserna en del. Kan varmt rekommendera vagnen!

Reply
Barnvagnsåret 2014 31 december, 2014 - 14:02

[…] problem Men vad är egentligen grejen med Baby Jogger City Versa GT? Versan plockades bort från utbudet på Baby Joggers hemsida utan någon egentlig förklaring och […]

Reply
Baby Jogger Zip 17 juni, 2015 - 15:26

[…] som Baby Jogger City Versa GT så har BJ Zip en handbroms (1), enkel att använda och att komma åt. Genom att dra den gråa […]

Reply
Annelie 19 november, 2015 - 01:09

Hej!
Jag har beställt en baby jogger city versa från USA 2012/2013 års modell och där står att max vikten är 22 kilo, jag trodde versan hade maxvikt 30 kg, är de för att de är Eva hjul som de är lägre maxvikt eller pga årsmodell? Vet du om eva hjulen är bra i terräng? Och vad skiljer sig denna årsmodellen mot 2014? Tack för en underbar och jätte hjälpsam blogg!

Reply
Anna 20 november, 2015 - 11:31

Hej Annelie, jag har tyvärr inte så bra koll på den vanliga Versan, har bara testat GT-modellen. Det jag vet är en skillnad är fjädringen i framhjulen, vilket GT inte har. Har kört BJ City Mini 4W med de vanliga hjulen och GT-hjulen är utan tvekan bättre i terräng.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar