Brio Spin

av Anna

Brio Spin -10
Inköp: Mars 2010 för 2800 kronor.
Försäljning: Februari 2011 för 1750 kronor.
Typ av vagn: Sulky, det vill säga en enklare sittvagn.

Så det är januari 2010 och jag har sålt min Bee samtidigt som jag börjat tröttna rejält på min Brio Sing. Hänger i ett barnvagnsforum (otippat va?) och efterlyser en sulky med snurrbara framhjul, hade dittills aldrig sett någon sådan. Och det givetvis undantaget alla paraplyvagnar. Får direkt tips om Brio Spin, Brios senaste sulky som precis har lanserats. Sladdar in på Brios hemsida och blir hopplöst förälskad på en gång.

Nu är det såhär att om man bor i Stockholm och ska köpa en Brio-vagn, då köper man den i Brio Store på Norrlandsgatan. Jag har aldrig fått bättre service eller trevligare bemötande än där. Jag går till och med dit ibland bara för att snacka lite mer personalen, vi har en deal om att jag skaffar en tredje bebis när de lanserar en syskonvagn med snurrbara framhjul. Det här är måhända inte relevant för den här recensionen, men för min egen del påverkades intrycket av vagnen av intrycket av de som sålde den till dig. Och de är underbara!

Brio Spin är en liten och nätt sulky med swivelhjul fram. Och nu ska vi prata om varför det är en så stor grej: ett litet barn i en vagn med fyra fasta hjul är en sak. Du måste fortfarande häva upp vagnen om du vill svänga men tyngden är inte ett problem. Ett större barn plus en skötväska plus en matkasse väger dock betydligt mer och att jämt och ständigt behöva svänga vagnen med hjälp av styrka är vare sig kul eller nyttigt. Med snurrbara framhjul kan du ha maxlast på sulkyn och ändå inte behöva anstränga dig alls när du kör den. Om man inte bor på landet kan jag faktiskt inte begripa alls varför man inte har snurrbara framhjul på alla sina vagnar?

Den uppgraderade modellen som började säljas år 2011 kom med förbättrat liggläge (och det var absolut inget fel på liggläget som det var), större varukorg, bättre åkkomfort och ännu fler färger att välja mellan. Årsmodell 2012 har precis kommit ut och enda skillnaden mellan den och 11an är desginen på hjulen, 11an har hela hjul medan 12an har plastekrar. Vagnen är bara framåtvänd, som väl alla renodlade sulkys tyvärr är. Som ni ser på bilden började jag använda min i mars och då med Brios åkpåse i. Det vore lögn att påstå att den är lättkörd i snö, men det går faktiskt även om jag rekommenderar pulka som färdmedel om snön dessutom är blöt och nyfallen.

Det här är en vagn jag in i det sista vägrade att sälja. Jag kunde nämligen inte komma på en enda dålig sak med den, utom att vi inte hade något behov av den. Den är löjligt enkel att fälla ihop, den blir yttepytteliten och är precis lika enkel att fälla upp. Den är lätt, den är rolig att köra och enkel att svänga även fast den är fullastad. Med förbättringarna jag räknade upp ovan är den säkert ännu bättre men Sigge sov jättebra i sin Spin -10 och jag upplevde inte heller hans åkkomfort som dålig. Jag köpte senare till Brios egen vändbara sittdyna vilket förstås gjorde vagnen lite mysigare. Det är trist att ha barnet vänt mot sig, något jag började med strax efter Sigges 1-års dag, men Sigge själv trivdes med att kunna titta framåt och att själv kunna klättra i eller ur vagnen.

Den här vagnen kommer jag köpa igen, det är en sak som är säker. Ser redan fram emot den dagen jag har en Brio Spin i min ägo igen, och känner jag mig själv rätt dröjer det max ett halvår innan det står en här i min hall igen. Drömmer om en helsvart vagn den här gången. Precis som Brio Go får även Brio Spin högsta betyg av mig.
/Anna

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Sara, året 2012 smäller det! 15 januari, 2012 - 20:28

hur mycket rymmer varukorgen på 10an? hur tror du den är med ståbräda?

Reply
alltombarnvagnar 15 januari, 2012 - 21:19

Den rymmer en skötväska och lite till, packar man bra får man nog i en hel del. Men den tar ju officiellt bara 5 kg i belastning.

Jag har aldrig kört den med ståbräda själv men har sett andra göra det! Det ser ut att funka rätt bra, man kan ju inte ta ut stegen på samma sätt som annars men det funkar!
/Anna

Reply
therese 4 juni, 2012 - 11:12

Hej, sen min son föddes för 4 1/2 år sen har jag hunnit testa 15vagnar!! (Har en dotter på snart 15månader som åker vagn nu), men aldrig testat brio race eller spin. Just nu står här hemma en em citycross, em scooter och babytravel Amsterdam. Jag är jätte nöjd med vagnarna men nu ska vi köpa en enkel sommarvagn (visst vi har em scootern men jag vill ha nå mindre).. vi funderar på att köpa en Carena lieback lux, (hade en sån resevagn till sonen hans första sommar), men när jag gick runt och tittade fick jag upp ögonen för brio race och spin.. vi bor dock i Luleå och jag kan lova er, efter alla vagnar jag testat (3hjul, 4hjul,swingel) så är brio spin inte ett alternativ att köra med på vintern, vi har alldeles för mkt snö här uppe för de. Men eftersom jag söker en sommarvagn och redan har rejäla vintervagnar så är ju intresserad av spinnen. Tycker dock både race och spik har smala sittdelar, går de med fårskinn eller åkpåse i dom ?
Vilken skulle du rekomendera för mig att ha här uppe? Race eller spin? Mvh Therese

Reply
alltombarnvagnar 4 juni, 2012 - 15:39

Hej Therese!
Spin och Race är helt identiska med varandra utom på en punkt: framhjulen. Så måtten på sittdelen är likadana, och du får absolut plats med en åkpåse i. Däremot är det lite svårt för mig att rekommendera dig en vagn, i valet mellan Spin och Race handlar det ju framför allt om ifall du vill ha fasta eller rörliga framhjul. Själv föredrar jag fasta i alla lägen, och de går ju att låsa också. Ska du ha vagnen som en smidig sommarvagn så tror jag absolut att du kommer bli nöjd med en Spin!
/Anna

Reply
Annika 23 oktober, 2012 - 19:33

HEj!

Vilken bra blogg! Är sjukt sugen på en spin, har en bugaboo frog som lillan börjar växa ur…
Vill nu ha en vagn som är lätt att fälla. Minsta dottern är 2 år så vi ”behöver” vagn ett litet tag till. Detta får bli min sista vagn då vi inte ska ha fler barn, snyft.

Vad jag förstår så rekommenderar du denna starkt!?!

MVh Annika

Reply
alltombarnvagnar 23 oktober, 2012 - 21:19

Hej Annika!
Jag tycker att Spin är en väldigt bra vagn, en riktigt bra sulky. Faktum är att jag själv i lördag blev ägare till en Brio Spin igen, den här gången en av årsmodell 2012. Har inte hunnit köra den så mycket men av det lilla jag testat den så är den precis lika bra och lättkörd som jag minns den! Min yngsta älskar att sitta i den också, och att hon kan klättra i och ur själv (även skönt för min rygg). Hon blir 2 år i januari, som typ samma som din yngsta! Det enda med Spin är att det inte är den bästa vagnen när det är mycket snö, bara så du vet. Det funkar, men det kan bli tungt.
/Anna

Reply
Karin Rimmel 21 november, 2012 - 13:04

Hej! Snubblade in här när jag sökte info om Spin – så mycket bra det fanns att läsa – tack!
Jag funderar på en Spin till liknatten, han börjar sitta lite trångt i vår duo vagn, men är för liten för en sittvagn, och Spin’en har ju fullt liggläge så mina tankar är om man kan byta redan nu.. Han är 14 månder, går och springer själv, och vagnen skall användas främtst till och från förskola. Men en rejäl åkpåse borde det funka. Eller? Hu, jag är så osäker.. Vad tror du som äger/ägt en Spin? Hur gammalt var ditt barn när han/hon började3 åka i Spin?
Stort tack på förhand! / Karin

Reply
alltombarnvagnar 22 november, 2012 - 18:56

Hej Karin!
Först av allt måste jag bara poängtera att Spin inte har fullt liggläge. Den har ett i mitt tycke väldigt bra liggläge, men helt plant är det inte. Å ena sidan har jag eller mina barn aldrig känt behov av helt liggläge, å andra sidan finns det de som tycker att det är jätteviktigt! I alla fall: jag ägde en Spin som jag började använda när min son var 1 år och sålde när han var knappt 2 år. Den var av årsmodell 2010, så den hade mindre varukorg och sämre liggläge än senare årsmodeller. Och nu äger jag en Spin igen sen någon månad tillbaka, en årsmodell 2012. Min yngsta är nu 22 månader.

Jag tror absolut att en Spin skulle uppfylla dina behov! Jag hade den som endavagn till min son när han var liten och tyckte att det funkade jättebra, hade Brios egna Basic-åkpåse i den på vintern och den satt perfekt i vagnen. Det enda som kanske kan vara något för dig att överväga är att Spin inte direkt är en toppen vagn när det är mycket snö.. Men alla annan tid på året tycker jag att det är den bästa sulkyn på marknaden!
/Anna

Reply
Karin Rimmel 23 november, 2012 - 11:19

Hej Anna!
Stort tack för svar! Då ska jag pipa till Briobutiken och kika närmre på den, är sjukt sugen. Fullt liggläge är inte avgörande, de få tillfällen han kommer slumra i vagnen gör nog inget om det är en lite lutning.
I riktigt mycket snö vinner bil över vagn och t-bana till förskolan i alla fall, och så finns det ju pulka 🙂 Tack för hjälpen!

Reply
Kaffemorsan 5 januari, 2013 - 15:35

Åh så bra att jag hittade hit, vi stod faktiskt och testade brio spin idag både 2010 och den nya varianten. men vi kunde inte riktigt bestämma oss. Nu när jag läste detta inlägg känner jag mig lite mer säker! Tack för råden=)

Reply
Josefin 13 januari, 2013 - 21:02

Hej!

Jag funderar på att köpa en brio spin till min dotter som snart är 1,5 år. Jag undrar om funkar bra till äldre barn, typ 3 åringar. Den har ju inget riktigt fotstöd, fötterna hänger fritt eller vad man ska säga. Har dina barn stört sig på det?

Reply
alltombarnvagnar 13 januari, 2013 - 22:08

Hej Josefin!
Nej det verkar faktiskt inte ha stört dem alls. Jag förstår hur du menar, men så finns det faktiskt en liten kant som man kan luta hälen mot. Och vill barnet absolut ha stöd så kan man ju också fälla ut fotstödet. Jag tycker Spin funkar bra även för lite större barnen, min son rymdes fint i vår Spin -12 i höstas och då var han ändå en dryg meter lång!
/Anna

Reply
Josefin 23 januari, 2013 - 22:27

Okej låter jättebra! Tack för svar!

/Josefin

Reply
Nordic Crown Spin och Nordic Crown Race 25 juli, 2017 - 10:16

[…] jag länka till vad som för denna bloggs del får anses vara tidernas begynnelse, nämligen min recension av Brio Spin som jag publicerade här i november 2011. Min Brio Spin 2010 var den tredje vagnen jag ägde och […]

Reply

Lämna en kommentar