Brio Go

av Anna

Brio Go – 09
Inköp: (Begagnad) Oktober 2010 för 5100 kronor, inklusive ståbräda. Ursprungligen inköpt februari 2009 från Brio Store Norrlandsgatan. Nypris exklusive ståbräda är cirka 9000 kronor.
Försäljning: Augusti 2011 för 4500 kronor, inklusive ståbräda.
Typ av vagn: Duo, det vill säga separat sitt- och liggdel på gemensamt chassi.

Att bli gravid med andra barnet är en ypperlig anledning att köpa ny barnvagn, tänkte jag i vecka 23 och gav mig ut på jakt efter ett exemplar av Brio Go. När Sigge föddes hade Go precis kommit ut på marknaden, fanns inte som begagnad vagn och kostade skjortan. Tyckte jag då. Märkligt hur perspektiv kan förskjutas… I alla fall. Varje gång jag såg en Go på stan kastade jag långa, suktande blickar efter den så vad nya bebisen skulle ha för vagn var redan spikat. Måste säga att jag såhär i efterhand är nöjd över att jag hade vagnen i nästan ett år, använde den hur mycket som helst och det kostade mig bara 600 kronor. Som jag sagt förut, vet man vad man gör både vid inköp och försäljning så behöver dyra vagnar inte alls bli särskilt dyra.

Brio Go kan man väl säga är Brios försök att ta tillbaka marknaden lite när Bugaboo och andra nya, smarta och mer smidiga lösningar hade utvecklats. Med tanke på hur ofta jag ser en Go rulla fram här i Stockholm så vill jag påstå att de lyckades. Dessutom har den flera fördelar mot exempelvis Bugaboos Cameleon, men givetvis också nackdelar.

Brio Go är en duovagn som kommer i massor med olika utförande. Förutom att välja färg på sitt- och liggdelen kan du också välja färg på chassit. Det finns ett babyskydd från Brio som passar på chassit, och givetvis många andra tillbehör. Precis som för de flesta vagnar jag har haft så är det tillhörande regnskyddet värdelöst. Snyggt och sitter bra, absolut! Tar upp lika mycket plats i vagnen som själva bebisen? Ja, tyvärr. I övrigt har jag få negativa saker att säga om vagnen. Liggkorgen är stor och rymlig, madrass medkommer och det finns bärhandtag. Suffletten är något kort och skulle definitivt kunna förbättras, men ett plus är att den har vädringsfickor med insekts&UV-nät i som man kan ha öppna sommartid. För att fästa liggdelen på chassit behöver du en adapter som du först klickar i (den ingår givetvis i vagnspriset) och sen fäster du enkelt liggdelen i den. Lika enkelt är det att klicka loss liggdelen igen, och den har små fötter så den kan ställas på marken utan att bli alltför skitig.

Personligen tycker jag dock att sittdelen är vagnens höjdpunkt. Majken var, till skillnad från sin bror, inte ett vagnsbarn. Hon sov i vagnen men om hon inte sov så gallskrek hon. Sigge bytte till sittdel vid 7 månader, Majken redan strax före 4 månader. Jag förstår att det kan låta tidigt men med Brio Go går det faktiskt alldeles utmärkt. Sittdelen har ett mycket bra liggläge och en sufflett som går långt ned och skyddar både från kyla och vind. Med en dyna eller åkpåse ligger även en ganska liten bebis tryggt däri. Självklart är sittdelen vändbar och som ni ser på bilderna satt, och sov, stora Sigge lika bra i den som lilla Majken. Faktum är att Sigge flitigt använde vagnen från inköp i oktober fram till att Majken föddes i januari. Sittdelen är omöjligt ännu enklare att fästa vid och lossa från chassit.

Brio Gos chassi blir väldigt litet vid ihopfällning och väger inte heller särskilt mycket. När man använder liggdelen måste man ta loss den innan vagnen fälls ihop men sittdelen kan sitta kvar. Med en knapptryckning går du från en sittvagn till ett kompakt paket som lätt rullas in i bakluckan på bilen. Jag efterlyser dock möjligheten att slippa ta loss liggdelen vid ihopfällning. Bor man i Sverige och använder liggdelen vintertid förstår ni varför en sådan funktion skulle vara bra att ha, det är inte kul att behöva ställa liggdelen på marken då.

Något som nog först kan verka avskräckande är handtagets ergonomiska utformning. De flesta barnvagnar kräver att du vrider handlederna så att undersidan av armen vetter mot marken men med Brio Go slipper du det. Handtaget är ställbart på så sätt att du kan vika upp och ned det och därmed också få det i olika höjdlägen. Det finns dock ingen teleskopfunktion och är man väldigt lång är det möjligt att man kan uppleva handtaget som lite för lågt. Jag gillar verkligen det ergonomiska handtaget och saknar det på mina andra vagnar, även om jag kan erkänna att det rent estetiskt kanske inte är så tilltalande. Brio Go har två fasta bakhjul och två snurrbara, låsabara, framhjul. Under min tid som äger till denna vagn bytte jag ut själva swivelfunktionen på bägge framhjulen eftersom att den slitits ut vilket resulterade i att hjulen låste sig spontant medan man gick. Enligt Brio Store är detta ett problem som finns på de äldre Brio Go-vagnarna men inte på de nya eftersom att man nu använder sig av en annan swiveldel. Vill man ha ståbräda till sin Go måste man köpa en särskild modell som kostar 649 kronor ny. Ett rån, om ni frågar mig, men de går att hitta begagnade om man har lite tålamod.

Slutligen en del av vagnen som nog många inte lägger alltför mycket energi på vid inköp men som man i vid dagligt bruk ofta har stor användning för: varukorgen. Här kan alla andra vagnar jag haft gå och slänga sig i väggen! Bugaboo Cameleon är visserligen lite mindre och lättare än Brio Go men kör du en Cam och vill ha med dig mycket packning får du det krångligt. Brio Go däremot har en gigantisk varukorg, givetvis med samma modesta viktbegränsning på 5 kg som alla andra vagnen men den är det nog aldrig någon som har brytt sig om. Varukorgen är i textil och mycket lättillgänglig. Jag har fyllt den med regnskydd, skötväska, filt, påse med matgrejer till barnen, matkassar från affären, diverse lösa prylar och ändå haft utrymme kvar för mer. Det kanske är bara jag som släpar med mig halva hemmet när jag är på äventyr med två barn men med Brio Go har det aldrig varit något problem. Vill man så finns det en särskild väska att köpa till och ha i varukorgen, så att man kan skydda det man har däri från väder och vind samt lerstänk från marken.

När/om jag får ett till barn kommer jag vara väldigt sugen på en ny Brio Go. Då tänker jag köpa den direkt från butik i någon av alla de nya, snygga färgkombinationer som kommit på sistone. Har även noterat att köper man vagnen ny så ingår numera en färgmatchad footsack.

Funktioner och finesser åsido, en riktigt bra sak med Go är fjädringen. Den här vagnen har det skönaste gunget av alla vagnar jag har haft, och det bidrar till en mycket härlig körkänsla! Sen finns det saker som kan bli bättre med Brio Go, men det finns inget jag kan peka ut som direkt dåligt. Ganska unikt och vagnen får därför högsta betyg av mig.
/Anna

Du kanske också gillar

47 kommentarer

lisa 30 november, 2011 - 17:26

hur tyckte du att den var att köra på vägar som inte är asfalt? alltså promenadstigar och grusvägar t ex. superbra recension för övrigt, har också kärat ner mig i brio go, väntar vårt första barn och det finns liksom ingen annan vagn just nu…

Reply
alltombarnvagnar 30 november, 2011 - 18:12

Hej! Go har en väldigt bra fjädring så jag tycker att det funkar utmärkt att köra den på promenadstigar och grusväg, både för mig och för barnet i vagnen. I djupt grus kan du nog få problem med de små swivelhjulen fram men det är inte många vagnar som klarar det. Go funkade bättre i terräng än vad jag först trodde. Jag tror inte att du kommer bli besviken om du köper en Brio Go! Lycka till med vagnsletandet! (Och PS, bor du i Sthlm och tänker köpa en ny från butik så kan jag varmt rekommendera dig att handla från Brio Store på Norrlandsgatan. Trevlig och kunnig personal som alltid ställer upp och hjälper till om problem skulle uppstå.)
/Anna

Reply
Linda 20 juli, 2012 - 17:23

Hej! Vet du hur det går att köra den i ganska djup snö? Kan ju hända att det inte är plogat.

Mvh,

Linda

Reply
alltombarnvagnar 20 juli, 2012 - 18:26

Hej Linda!
Ja det vet jag. Det är inget jag rekommenderar, det blir rätt tungt. Men nu kommer ju Brio släppa vinterhjul till Go så då slipper man det bekymret! 🙂
/Anna

Reply
Tinne 27 juli, 2012 - 20:40

Hej Anna!
Jag är mycket inne på att köpa Brio Go (min andra hälft är dock inte lika övertygad). Tack för en bra recension!
Är det någon nackdel att ha vitt chassi? Har du märkt att det slits lättare och att skråmorna syns tydligare än på ett svart? Din vagn var väl några år när du sålde den?
Hälsningar Tinne

Reply
alltombarnvagnar 27 juli, 2012 - 21:43

Hej Tinne!
Jag tyckte absolut inte att det vita chassit var mer repkänsligt än chassin i andra färger. Djupa repor syns alltid, oavsett färg, och mindre kan man ofta putsa bort om man stör sig på dem. Vitt chassi på Go är SÅ snyggt så är du sugen på det ska du bara köra på!
/Anna

Reply
Marielle 22 augusti, 2012 - 20:08

Kommer vinterhjulen att vara svängbara? Kommer man att kunna köpa till dom til en go från sommar-11?

Reply
alltombarnvagnar 22 augusti, 2012 - 20:32

Nej, de är fasta och inte svängbara. Det har sagt att man mot en kostnad kommer kunna lämna in älder modeller av Brio Go på verkstad så att de byggs om för att kunna ha vinterhjulen. Brio Go -13 har en ny hjulupphängning så vinterhjulen kommer inte rakt av passa på äldre årsmodeller.
/Anna

Reply
Anna 29 augusti, 2012 - 14:48

Hej! Jag köpte en brio go 2009 begagnad för ett halvår sen till mitt första barn. Det är verkligen en supervagn och jag är hur nöjd som helst. MEN precis som din vagn så fastnar ibland swivelhjulen. Hur mycket kostade det att byta swiveldelen och var lämnar man in vagnen när man har köpt den begagnad?

/ Anna

Reply
alltombarnvagnar 29 augusti, 2012 - 21:21

Hej Anna!
Om jag minns rätt så kostade swivelmekanismen 150 kr per hjul, sen vet jag inte om vissa butiker kanske vill ta betalt för arbetet också. Vilken Brio-återförsäljare som helst borde kunna hjälpa dig med att byta ut dem mot betalning!
/Anna

Reply
Fru Sessan 15 september, 2012 - 17:04

Har beställt en Brio Go 2013. Vi var först helt hundra på att det skulle bli en Bugaboo Camelion. Den såg liten och praktisk ut plus att den var supersnygg och stilren.

Men det blev en Brio Go. Den vann pga det vittn chassit, fotbroms, ergonomiskt handtag sant stor varukorg. Bugaboos handtag var alldeles för kantig och oskön att hålla i. Det var även svårt att komma åt varukorgen om liggdeken var på. Tyckte inte heller om att det var handbroms. Måste ha två händer för att dra upp den.

Vi är så nöjda med valet och hoppas att den lever upp till alla de förväntningarna vi har. Nästa månad kommer vagnen!!!!!

Reply
Jennie 2 oktober, 2012 - 16:24

Hej.
Mycket bra recension Anna! På Brios hemsida står att man till och med kan köra Go på kullersten, är detta något du gjort och hur funkar det? Bor bland många små gränder och bland flera kullerstensgator så uppskattar ett ärligt svar.

Mvh Jennie

Reply
Ulrika 21 oktober, 2012 - 13:13

Hej

Vet du om en liggdel från 2009 passar på det nya chassit, årsmodell 2013?

Tack

Reply
alltombarnvagnar 21 oktober, 2012 - 15:02

Hej Ulrika, ja det ska den göra enligt allt information jag har fått. Jag har inte provat själv men jag har en -13 hemma och den ser exakt likadan ut i fästningen som min andra Go har gjort.
/Anna

Reply
Ingela 27 oktober, 2012 - 22:11

Hej! Har även jag en knodd som inte gillar att åka vagn och hoppas på att det kommer att bli skillnad när vi byter till sittvagnen. Blev därför glad när jag läste att du bytte när din dotter var 4 månader, vilket är vad min son är nu. Några tips och råd som kan vara bra att ha med sig när man sätter en så pass ung bebis i sittvagnen? Vilka inställningar funkade bäst för er? Tack på förhand!

Reply
alltombarnvagnar 29 oktober, 2012 - 09:39

Hej Ingela!
Min dotter blev fyra månader i början på maj, så det underlättade ju lite grann bytet till sittdel tycker jag. Det var fortfarande halvkyligt, så jag hade en tunnare åkpåse i vagnen så att det skulle kännas mer ombonat. Vi hade sittdelen på lägsta liggläget i princip hela tiden, utom just när hon blev lite grinig för då fick hon sitta upp lite mer så hon såg ut. Annars tänkte jag nog inte på något särskilt, jo jag hade mitt barnvagnsdraperi på så att hon skulle bli lite avskärmad från alla intryck (inte hela tiden, men när hon sov eller skulle somna), och hade henne förstå bara mot mig. Tänk på att de inte ligger lika säkert i sittdelen, så ha selen på!
/Anna

Reply
Mari-Helén 3 november, 2012 - 08:48

Hej!
Fick hem min Brio Go-13 igår. Verkar super,blev och fundera på en sak bara som jag inte la märke till i butiken. När man fäster liggdelen ”glappar”/gungar den en del fram och tillbaka (om du förstår vad jag menar), är det så på din också??
Mvh,Mari-Helen

Reply
alltombarnvagnar 3 november, 2012 - 15:41

Hej Mari-Helen!
Ja, så har det varit på alla Go jag haft, liggdelen är lite rörlig och det ska vara så. Den sitter stadigt fast ändå!
Hoppas du fortsätter vara nöjd med din Go -13! 🙂
/Anna

Reply
Johan Pallin 26 november, 2012 - 07:15

Hej!

Tack för den fina sidan du gjort!
Den hjälper till i djungeln.

Jag funderar på om Brio Go 2009 hade avtagbara bakhjul. Har du koll på det?

Med vänlig hälsning, Johan

Reply
alltombarnvagnar 26 november, 2012 - 13:19

Hej Johan!
Absolut, den har avtagbara bakhjul och framjul, och det är väldigt enkelt gjort. Bakhjulen tar man av genom att trycka in mitten på hjulnavet och sen bara dra rakt ut!
/Anna

Reply
Kriztina 4 mars, 2013 - 15:16

Hej!

Va å kolla på en Brio igår 2013 i butik men fick inte loss bygeln på sittdelen! Går det inte att ta bort den helt? Vi fick bara ner den! Va så mycket folk i butiken så vi fråga ingen heller utan kika runt!
Smidigt när de blir större å bara kunna sätta sig utan att behöva klättra i den!!

Hälsningar Kriztina

Reply
alltombarnvagnar 4 mars, 2013 - 19:46

Hej Kriztina!
Jodå, bygeln på Go går att ta loss. Man får trycka på insidan långt nere på bygelns fäste, men när man väl hittat var så är det inte svårt alls. 🙂
/Anna

Reply
Kriztina 4 mars, 2013 - 15:18

Missa att det ska stå Brio Go!! 🙂

Reply
Patricia 25 april, 2013 - 16:02

Hej Anna,Jag ville veta om det är möjligt att få endast Brio Go Barnvagn utan extra barnvagn. Min dotter är redan 6 månader och bara behöver vagnen. Om ja, kan du berätta för mig där.Tyvärr min svenska är dålig.

Reply
alltombarnvagnar 26 april, 2013 - 10:21

Hej Patricia!
Om jag förstår dig rätt så vill du köpa Brio Go men bara med sittdelen? Ja, det är absolut möjligt att köpa vagnen så. Besök närmsta butik som säljer Brios barnvagnar och säg att du vill köpa vagnen med endast sittdel, så får de hjälpa dig med det. Bor du i Stockholm kan jag varmt rekommendera Brio Store på Norrlandsgatan!
/Anna

Reply
Sara Bengtsson 23 september, 2013 - 20:06

Har en liten Stina på snart 4 månader som idag vägrar ligga i sin emmaljunga nitro citykorg om hon händelsevis inte sover. Har länge suktat efter en brio go och när jag läser om din Majken (underbart namn) så blir jag jätteglad. Det skulle kunna funka att bara köpa sittdelen va?

Reply
Anna 23 september, 2013 - 20:08

Hej! Och tack, vi gillar namnet också! 🙂
Absolut, Go kan köpas med enbart sittdel. Och kolla på Blocket, finns ganska gott om dem där i varierande prisklass! Min dotter blev som en ny bebis när hon fick byta från liggdel till sittdelen på Go, sov bättre, gladare i vagnen osv! Helt klart värt att testa!
/Anna

Reply
Sara Bengtsson 24 september, 2013 - 07:22

Hej igen =)

En liten fråga till =)Har idag en Nitro och stör mig nått så inni på alla stenar som fastnar i däcken, hur är go:s däck?
Blir nog en ny go men vill vänta in morgondagen =)

SAra

Reply
Anna 26 september, 2013 - 06:26

Hej Sara,
”gamla” Go har haft det problemet tyvärr, att grus fastnar i däcken. Det kan förebyggas om man borstar av hjulen lite snabbt efter varje promenad dock.
/Anna

Reply
Ellen 14 november, 2013 - 01:05

Hur menar du med ”gamla” go? Är däcken förbättrade på -13? På kartongen när jag fick hem min go -13 stod det ”höger däck saknas” blir nojjig att jag fått äldre däckmodell för jag har jätteproblem med grus i hjulen!! Mycket mer än vänner som har samma vagn och bor i samma område. Antar att det är svårt att reklamera något så diffust. Men det knastrar och lever hela tiden när jag kör vagnen,, även om jag ständigt pillar ut stenar

Reply
Anna 18 november, 2013 - 10:27

Hej Ellen! Ja nu är ju hela den här recensionen rätt gammal måste jag säga. Däcken ska vara i princip desamma från 09 till 13, men sen har det sagt att beläggningen ändå ska ha ändrats så att grus inte ska fastna på de nyare modellerna. Men det tycker jag inte riktigt verkar stämma. Istället verkar det nästan vara lite olika från vagn till vagn. Det enda jag vet är att Go Next, som ju har lufthjul bak och ny typ av hjul fram, verkligen ÄR en ny sorts däck om med dem tror jag inte att grus kommer vara ett problem längre.

Förstår att det är irriterande! Jag tycker att du kan höra med din återförsäljare vad de tycker om saken. Om det inte är något som kan reklamera som är mitt bästa och mest praktiska tips att allt borsta av hjulen noga efter varje grusig promenad, så stenarna inte hinner gräva ned sig i däcken på samma sätt!
/Anna

Reply
Vad är skillnaden mellan Brio Go och Go Next? 21 mars, 2014 - 11:27

[…] skrivit om Brio Go finns samlat HÄR och min numera ganska gamla recension av en Brio Go -09 finns HÄR. Det här blir inte en fullskalig recension utan jag tänker fokusera på precis den frågan jag […]

Reply
Kristina 26 september, 2014 - 09:04

Hej!
Vi har en Brio go 2013, köpt nyskick från affär i konkurs. Vi använde liggdelen inne som extravagn då jaghar ryggproblem och vi har haft en Brio kombivagn ute fram tills nu men hon sitter så dåligt i den så vi tänkte byta vagn nu och inte sälja Brio gon som vi först tänkte men jag undrar över bygeln i sittdelen. Går den att fälla?? Jag har inte lyckats. Vår tjej på 11 mån ammar fortfarande och läggs över sovande i vagnen och bygeln är i vägen och hon vaknar.
Mvh Kristina

Reply
Anna 27 september, 2014 - 21:31

Hej Kristina!
Nej du kan inte fälla upp bygeln, det är inte en swingaway, tyvärr! Men om du tycker att den är överflödig så kan du ju ta bort den helt, känn på insidan av fotstödet där bygeln sitter fast, där finns flärpar du trycker in och så drar du bara bygeln rakt upp!
/Anna

Reply
Kristina 28 september, 2014 - 16:14

Tack!
/Kristina

Reply
Niklas 2 december, 2014 - 08:51

Hej!

Vi köpte en Brio Go för exakt ett år sedan, och har använt sittdelen i ca 4 månader.
Häromdagen ”knäcktes” ryggstödet när min fru skulle höja upp vår son.
Vi kontaktade säljaren Babyringen, och enligt dem är detta ett mycket vanligt problem. Dock gäller bara deras garanti i 6 månader.
Borde inte detta kunna reklameras inom 3 år som felaktig vara?
Speciellt om säljaren visste om att detta var ett vanligt förekommande problem när vi köpte vagnen, men inte talade om detta för oss.

Tacksam för svar!

//Niklas

Reply
Anna 2 december, 2014 - 23:42

Hej Niklas, jag tycker mig ha hört talas om andra som fått igenom det felet för reklamation. En ny ryggplatta är ju inte särskilt dyr. Kontakta er återförsäljare igen eller vänd er direkt till Brio, vilket numera är Britax.
/Anna

Reply
Maria 7 mars, 2015 - 18:26

Hej. Lyckades du få bort tyget på liggdelen för tvätt på din från 2010 eller går det helt enkelt inte? Mvh

Reply
Anna 10 mars, 2015 - 14:07

Hej Maria, jag har tyvärr aldrig lyckats med det och kan inte svara på om det ens är möjligt (men misstänker att svaret är att det inte går).
/Anna

Reply
Leif 15 februari, 2016 - 16:42

Hej,
Bara skräp, ryggplattan knäcktes i tre bitar vid första användning. Blir ganska dyrt 399 kr varje gång man justerar lutningen på ryggstödet. Hur går det till att byta ryggplattan, måste man klippa hål på tyget?

Reply
Anna 15 februari, 2016 - 22:04

Hej Leif,
det låter som en otroligt otur. Jag har kört 6-7 olika Go och aldrig varit med om det du beskriver. Men om det hände vid första användning så är det ju såklart inget ni behöver stå för själva, kontakta återförsäljaren så kommer de byta ut ryggplattan på garantin!
/Anna

Reply
John 15 maj, 2016 - 21:01

Kämpade själv precis med att byta ryggplattan. Usel kvalité.

Leif, du kommer åt den genom att lossa på fästena i bakkant och sedan öppna kardborren som ligger dold på insidan, i skarven mellan rygg- och sittplatta.

Reply
Tess 17 december, 2016 - 17:50

Hej, jag har en britax go 2015 och undrar hur man får fast skyddet (locket) över liggdelen? Det finns fästen i suffletten, men inte längs långsidorna på liggdelen. Kan det vara något som fattas?

Reply
Anna 17 december, 2016 - 22:27

Hej!
Visst har även Britax Go magnetfästen för liggdelslocket numera? Då ska liggdelslocket bara fästas mellan liggdel och suffletthörnet och sen är det resår nere vid liggdelens fotända. Sen kan man även fästa fliken på liggdelslocket i öglorna på insidan av liggdelens sufflett!
/Anna

Reply
Brita 4 april, 2017 - 10:16

Hej! Fann din blogg när jag googlade brio Go. Har nyss fått hem min som köptes begagnad och är från 2010. Tycker mycket om den men vi har inte provkört än för det finns ingen sele. Ska inte det finnas på alla vagnar? Hål i sittdelen finns nertill men jag har ingen aning om vilken sele man kan köpa löst? Tacksam för svar så vi snart kan inviga den

Reply
Anna 4 april, 2017 - 19:05

Hej Brita!
Äldsta årsmodellen av Go, en -09 som du har, hade lös sele. Den satt bara fäst i chassit in genom två skåror i sidan av sittdelen. Och den var nog lätt att tappa bort om man tog loss den. Kronan har för övrigt samma system med lösa selar som din Go har. Det du kan göra är att köpa en ny barnvagnssele, det kan finns som originalreservdel men annars ska även denna från Tullsa funka att haka fast: http://www.syskonhuset.se/sakerhet-barnvagntillbehor/551-barnvagnssele-tullsa.html
Hoppas det löser ditt problem!
/Anna

Reply
Brita 4 april, 2017 - 10:21

Rättelse, min vagn är från 08, vecka 38 🙂

Reply

Lämna en kommentar