Mitt personliga barnvagnsdilemma

av Anna

barnvagnsdilemmaNästa vecka inleder jag min sommarsemester i och med att jag tar barn, man och barnvagnar med mig till Gotland. Detta innebär även att inläggstempot här på bloggen kommer att sjunka något men minst en uppdatering per vecka kan jag garantera och för den som är nyfiken på kombinerade cykel- och barnvagnar så kan det vara extra värt att kolla in här ibland. Just nu befinner jag mig dock i ett personligt barnvagnsdilemma – allt vore enklare om vi bara hade en långtradare som rymmer lite mer – nämligen frågan om vilken vagn som får följa med. Jag velar mellan Brio Go Next och Bugaboo Donkey. Jag tror jag börjar ana vilken det lutar åt men vet att det är fler än jag som ska välja vilken vagn som får följa med dem på sommarens resor. Därför delar jag med mig av vilka aspekter jag har vägt in i mitt resonemang i frågan:

Jag vill ha en vagn som funkar i alla lägen. På sommaren är vardagen långt borta och utflykter vanliga, kvällspromenader likaså. Det är mest bebisen som åker vagn men det händer att 3,5-åringen har en trött dag och ska vi gå en powerwalk på en mil så finns det inte en chans att hon klarar det med egna ben (inte i vårt tempo). Donkeyn har ju till sin fördel att den kan vara både singel- och syskonvagn. Dessutom har jag ju sommarsuffletterna, sittdynor, mugghållare, snack tray – ja jag har under åren liksom lyckats införskaffa typ vartenda tillbehör till Donkey som existerar. Och sånt är ju alltid kul att få användning för! Nackdelen är att Donkeyn inte är någon bra bilvagn och på Gotland åker vi mycket bil. Dessutom har bebisen fram till idag, typ, inte alls velat sova i Donkeyn. Och en vagn som bebisen inte gillar, hur stor glädje har man av den?

Brio Go Next är en vagn som för mig personligen bara blir bättre och bättre. Bebisen älskar den, första vagnen han faktiskt kan somna i utan problem och sitta i vaken utan att skrika. Sådant värderar jag som förälder väldigt högt, förstås! Men Go känns inte direkt som den ultimata sommarvagnen – tyget i suffletten är rätt tjockt och vagnen kan bli ganska varm. Den är dock mycket mindre än Donkeyn ihopfälld och framför allt, den fälls ju i ett stycke. Perfekt när man ska i och ur bilen många gånger dagligen. Men Go rymmer bara ett barn och även om vi kommer komplettera med bärsele (läs mer om vad jag tycker om bärselar på min Bonti-blogg lite senare i sommar) att ha bebisen i ibland, så är 3,5-åringen både för stor och för tungt för att kunna låna lillebrors vagn. Och jag tror verkligen vi kommer ha ett behov av syskonvagn om inte dagligen så åtminstone flera gånger per vecka.

Knepigt va? Jag har några dagar till på mig att fundera i alla fall. Någon mer som ska iväg på semester snart, och i så fall – vilken vagn får följa med er?

 

 

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Sana Nizamani Nilsson 26 juni, 2014 - 12:00

Om jag var i dina skor så hade jag valt två enkla resevagnar (typ babyjogger 4w). Tillsammans både de två skulle tar samma plats som Donkey men lättare att lasta in och ut. Plus, ni kan lämna ett vagn hemma dagen ni planerar korta promenad. Jag är inte alls kunnig om barnvagn men jag tror någon babyjogger tar storre barn.

Om jag skulle välja mellan Donkey och Go blir det Go med ståbredda om jag planerar att undvika stan. Men det är en riktig dilemma. Lycka till!

Reply
Ida 26 juni, 2014 - 15:12

Ett riktigt dilemma… skulle nog välja syskonvagnen. Vi ska till Stockholm barnen, 2 och 4 år, och då får P&T med syskonsits följa med. Vid heldagar ”på språng” och sena kvällar vet jag att fmiljelivet blir enklare om 4 åringen kan sitta och vila benen ibland. Hemma åker hon aldrig vagn men vid senaste utlandsresan var syskonvagnen guld värd. Och när hon går stoppar jag in syskonsittsen underst i vaukorgen och då blir vagnen nästan lika smidig som andra singelvagnar. För mig är funktionerna viktigare än smidigheten. En super liten resevagn som tar noll plats men har så små hjul att den inte klarar en rask promenad är inget för mig. Jag tror att man ska fundera över sina egna behov sarare än hur anndra löser sina barnvagnsdilemman.

Lycka till på resan!

Reply
Johanna 26 juni, 2014 - 17:31

Hej! har du något bra förslag på en stabil resevagn! Har kollat på stokke scoot, men vet inte så mycket om den. Ett+ Är om det går att sätta dit adapter till ett babyskydd. /Johanna

Reply
Jenny/ Ekomamma i stan 26 juni, 2014 - 18:58

Ni funderar inte på att ta Go:n och komplettera med någon resevagn för 3,5-åringen?

Vi kommer allra troligast att inte göra några resor i sommar utan hålla oss till lantstället (där vi har en vagn stående), men jag funderar ju ändå som du vet fortfarande på hur vi ska göra i höst och då är det ju typ de funderingar du skriver ovan som gäller (även om vi har en större ”bebis”).

Reply

Lämna en kommentar