Tvätta Bugaboo Breezy

Skrivet måndag, 1 maj, 2017 · 2 Kommentarer


När det till slut blir dags att börja preparera vagnen för sommaren så är det lätt hänt att man upptäcker att man kanske var lite lat i höstas när man packade undan sin Bugaboo breezy sommarsufflett. Tvättrådet för breezy är enbart handtvätt men efter att ha sett hur dammig och solkig min egen var bestämde jag mig för att testa maskintvätt ändå. Jag hade hört om andra som provat med framgång och gissade att suffletten skulle bli bättre rengjord på det sättet.

För att tvätta Bugaboo Breezy i maskin (oavsett för vilken modell av vagn) så krävs det att man har en tvättpåse att lägga ned den i. Det kan även fungera att lägga in den i ett örngott som stängs igen ordentligt. Att man vill packa in breezyn i något beror på att nätet i sidorna på suffletten är väldigt känsligt och lätt repas upp om det fastnar i något. Tvätta din breezy ensam i maskinen, andra plagg med knappar eller dragkedjor riskerar bara att skada suffletten. Jag körde maskinen på det skonsammaste handtvättsprogrammet, på 30 grader och utan centrifugering. När tvätten var klar hängde jag upp suffletten att torka med hjälp av en galge och jag öppnade upp så att det inbyggda myggnätet också fick vädra ut.

Resultatet blev mycket lyckat! Alla små fläckar och all dassighet försvann helt. Några små skrapmärken återstod men syntes mycket mindre när de rengjorts. Det gula på insidan av suffletten är en slags bleknad som i mitt tyckte ganska snabbt uppstår av att barnets svettiga huvudet ligger mot tyget när suffletten inte är utfälld. Det går inte bort i tvätt men känns fräschare efter en omgång i maskin.

 


2 Comments

 1. Kommenterat av Angelica :
  maj 24, 2017,9:17 e m

  Jag har en Cybex Priam som jag är mycket nöjd med, förutom att jag tycker suffletten skyddar för lite mot solen när jag har den på liggdelen, även när jag har den utfälld helt.

  Vet du om det går att sätta Bugaboo Breezy suffletten på Priamvagnen?

 2. Kommenterat av Anna :
  juni 1, 2017,2:12 e m

  Hej Angelica, nej det har jag aldrig testat faktiskt! Kan inte på rak arm minnas mig ha sett någon sådan bild heller.
  /Anna

Leave a comment