Beemoo Sulky Easy Fly

Skrivet torsdag, 29 december, 2016 · 38 Kommentarer

Less is more! Det känns som att jag har skrivit de orden här på bloggen några gånger tidigare i år, men de små barnvagnarna minskar inte i populäritet bara för att 2016 nu går mot sitt slut. Nu har också Jollyroom utökat sitt utbud av små sulkys och nyast i klassen är lilla Beemoo Sulky Easy Fly, som jag via Jollyroom nu fått testa och utvärdera. Easy Fly bygger på samma grund som flera andra vagnar. Det är en sulky som blir kompakt ihopfälld och ligger precis på gränsen för att vara liten nog för att gå som handbagage. En del lyckas få med sig den ändå, men det är något utan en chansning. Om flygresor inte finns på kartan så funkar dock Beemoo Easy Fly utmärkt som smidig bilvagn eller lättkörd vagn för shopping och korta promenader. Jag har rullat Easy Fly över grusade asfalt utan problem, den är lätthävd över trottoarkanter och har ett helt okej rull med tanke på hjulens storlek och material. Ihopfällningen kräver lite inlärning men sen är det riktigt enkel och sker med hjälp av knappar på handtaget. Chassit måste låsas ihop manuellt. En enklare förvaringsväska ingår med vagnen – inte bra bara vid resa utan även om man vill packa in en smutsig vagn i bilen med mycket annat bagage som inte får bli blött eller skitigt.

En normalstor matkasse (och mitt yngsta barns pinnsamling, fråga inte) går in i varukorgen. Och sittdelen är rymlig nog för att själva pinnsamlaren ska sitta bekvämt. Han fyller strax 3 år och är uppskattningsvis 95 cm lång. Inte ens med full vinterklädsel blir det trångt under den ned- och uppfällbara bygeln, som även kan tas loss helt. Maxvikten för vagnen är 15 kg, själva Beemoo Easy Fly väger 6,7 kg och den har en bärrem som gör att den faktiskt kan bäras över axeln när den fällts ihop. Med tanke på Jollyrooms nuvarande prissättning av vagnen så tycker jag att Beemoo Easy Fly är otroligt prisvärd med tanke på dess storlek och funktioner.


38 Comments

 1. Kommenterat av Kenneth :
  december 29, 2016,3:07 e m

  Hej!
  Undrar om du vet om Beemoo sulky easy fly är samma vagn som Carena Kobbe? De ser väldigt lika ut.

 2. Kommenterat av Anna :
  december 31, 2016,10:39 f m

  Hej, ja det är i grunden samma vagn som gamla Carena Kobbe. Nu har ju Carena vidareutvecklat modellen och släppta Kobbe Lux, och den och Easy Fly är lite mer olika om man jämför dem.
  /Anna

 3. Kommenterat av Frida :
  december 30, 2016,10:34 e m

  Denna maxvikt ställer till det Dottern har precis passerat 25 kg och då kännaren ju meningslöst att köpa denna vagn… Vågar man använda den på ett större barn?

 4. Kommenterat av Anna :
  december 31, 2016,10:38 f m

  Hej, jag skulle nog inte vara rädd för att låta ett barn som väger något kilo extra sitta i Easy Fly, men jag skulle inte sätta ett barn som väger nästan dubbelt så mycket som maxvikten i den.
  /Anna

 5. Kommenterat av Peggy :
  december 31, 2016,1:33 e m

  Vet du vad skillnaden är mellan C.Kobbe/Beemo S.E.F. och C.Kobbe Lux?
  Sorry för alla förkortningar 🙂
  //Peggy

 6. Kommenterat av Anna :
  december 31, 2016,1:37 e m

  Hej Peggy!
  Mellan gamla Kobbe och Easy Fly: typ ingen vad jag kunde märka. Förvaringsväska ingick till Easy Fly dock, det gjorde den inte till Kobbe. Och några mindre skillnader på färg på chassi och klädsel osv. Kobbe Lux har däremot fått annan klädsel, högre maxvikt, längre sufflett och automatisk låsning av chassi vid ihopfällning!
  /Anna

 7. Kommenterat av Peggy :
  december 31, 2016,1:51 e m

  Har du bild eller filmsnutt på hur man fäller ihop Easy Fly?

 8. Kommenterat av Anna :
  december 31, 2016,2:01 e m

  Hej, nej men det är samma som Carena Kobbe, tryck in knapparna på handtaget (först den på baksidan, sen den lilla på sidan och sedan håll allt intryckt när du trycker in den stora knappen), och sedan viker du ihop vagnen. Bygeln måste fällas framåt först. Har film på ihopfällningen av Kobbe här, dock går det att fälla in handtaget i samma svep som vagnen också: https://www.youtube.com/watch?v=yshUDG2DdoY
  /Anna

 9. Kommenterat av Rebecca :
  januari 2, 2017,11:13 f m

  Hej, hur är Easy Fly i liggläge, har du någon bild? 🙂

 10. Kommenterat av Anna :
  januari 3, 2017,9:21 e m

  Hej, japp! Liggläget är bilden längst till höger i collaget i inlägget!
  /Anna

 11. Kommenterat av Sara :
  januari 7, 2017,2:28 e m

  Hej , finns det någon nackdel anser du att handtaget fram inte går runt hela vägen ? Sara

 12. Kommenterat av Anna :
  januari 8, 2017,11:10 e m

  Hej, bra fråga. Har funderat lite men nej, jag tycker inte jag kan komma på någon. Ingen bygel är egentligen tillräckligt ut ett säkerthetsperspektiv, man ska och bör ju alltid använda selen också. Men jag tycker inte att denna bygel sämre håller ett barnet på plats än en ”hel” bygel!
  /Anna

 13. Kommenterat av Ann-Sofie :
  januari 14, 2017,11:10 f m

  Hej! Är det nån slags fjädring på easy fly? På babyzen står det att den ska ha lite fjädring iaf. Vårt barn kommer vara ett år och tre månader när vi åker på resan. Funderar ang fjädringen då jag gärna vill att hon ska åka någorlunda skönt och inte ”skaka” i vagnen. Hälsningar Ann-Sofie

 14. Kommenterat av Anna :
  januari 16, 2017,3:50 e m

  Hej Ann-Sofie, nej, någon direkt fjädring kan man inte påstå att den har. Tycker inte den var så farligt skakig men det är ju absolut inget för terrängkörning och hjulen är i plast, så körkänslan kan ju inte jämföras med en större, mer rejäl vagn.
  /Anna

 15. Kommenterat av Sara :
  januari 15, 2017,8:20 e m

  Tack för svaret , ytterligare en fråga . Vet du om denna kan gå som handbagage när man flyger ? Sara

 16. Kommenterat av Sara :
  januari 15, 2017,8:22 e m

  Sett svaret redan 🙂

 17. Kommenterat av Sigrid :
  januari 15, 2017,8:28 e m

  Finnes det regntrekk og myggnetting til denne?

 18. Kommenterat av Anna :
  januari 16, 2017,3:48 e m

  Hej Sigrid, inget som ingår iaf! Vad gäller myggnät så borde universalnät funka tycker jag, regnskydd kanske blir knepigare. Detta som är för Carena Kobbe borde ju funka men som du ser själv så är det inte heltäckande: http://lekmer.se/barn-och-baby/barnvagnar/regnskydd-o-insektsnat/carena-kobbe-regnskydd
  /Anna

 19. Kommenterat av Ann-Sofie :
  januari 18, 2017,11:00 e m

  Hej. Okej! Tack för svaret!
  Du har testat babyjogger city tour oxå va? Hur är den i dämpning/fjädring om man jämför med Beemoon?
  Hälsningar Ann-Sofie

 20. Kommenterat av Anna :
  januari 18, 2017,11:02 e m

  Hej! Ja det har jag, jag skulle säga att den har mer fjädring än Easy Fly.
  /Anna

 21. Kommenterat av Lucia :
  januari 30, 2017,9:49 e m

  Hej! Tycker du att vagnen funkar bra till en 5 månader bebis? Jag ska ha många bytte i min resa och vill gärna ta vagnen med mig /Lucia

 22. Kommenterat av Anna :
  januari 31, 2017,10:27 f m

  Hej, liggläget är bra nog för en femmånaders, sen är ju nackdelen att vagnen är framåtvänd men det är ju alla vagnar som är så små att de kan eller är på gränsen för att kunna ha med sig som handbagage! Att ha med sig vid mellanlandningar lär den funka utmärkt för, blir det för mycket intryck för bebisen får du försöka skärma av lite framtill med en extra solskärm eller tunn filt eller så.
  /Anna

 23. Kommenterat av Ida :
  mars 10, 2017,8:02 e m

  Hej, hur är den här vagnen i jämförelse med babyzen yoyo?
  Och skildnad mellan yoyo+ och yoyo 6+? Om man vill ha en vagn med på flyget som sen får funka som bil/stadsvagn, är det någon modell du skulle föredra framför den andra?

 24. Kommenterat av Anna :
  mars 16, 2017,10:41 e m

  Hej, den här är större ihopfälld och mer basic i sina funktioner skulle jag säga. Du kan läsa lite mer om skillnaderna här, Easy Fly och denna version av Kobbe är i princip identiska: http://ombarnvagnar.com/2016/04/carena-kobbe/
  Skillnaderna mellan Yoyo och Yoyo+ hittar du här: http://ombarnvagnar.com/2016/02/babyzen-yoyo-allt-om-skillnaderna-mellan-gamla-och-nya-yoyo/

  Jag tycker absolut att senaste versionen av Yoyo är den bästa, mycket tack vare den högre maxvikten och den större varukorgen!
  /Anna

 25. Kommenterat av Emelie :
  maj 11, 2017,3:32 e m

  Hej!
  Ditt inlägg är ett par månader gammalt men jag chansar ändå och skriver till dig!
  Igår fick vi hem denna vagn och jag får verkligen inte till HELA ihopfällningen av vagnen! Jag fastnar när själva handtaget ska fällas ner. Det går inte att rubba! Upplevde du det också? Är det något steg jag har missat?

  Med vänlig hälsning, Emelie

 26. Kommenterat av Anna :
  maj 16, 2017,9:12 e m

  Hej Emelie,
  här har jag en video där jag fäller ihop Kobbe, Easy Fly fälls likadant: https://www.youtube.com/watch?v=yshUDG2DdoY
  När man fått in snitsen kan man fälla hela vagnen, även handtaget, i ett och samma svep men i början tyckte jag det var enklare att göra det i två steg. Det är viktigt att du trycker in alla tre knappar och att de trycks in i rätt ordning!
  /Anna

 27. Kommenterat av Sigrid :
  maj 24, 2017,6:29 e m

  Til Emelie: Se på denne videoen: https://www.youtube.com/watch?v=LcDvaF_Mbdk
  Bruksanvisningen er feil. Du skal trykke inn den firkantete knappen før du trykker inn den store under (om det er forståelig). Jeg får ikke til å svare direkte på innlegg, så kanskje eier av bloggen kan videreformidle dette.

 28. Kommenterat av Frida Rondin :
  augusti 26, 2017,12:35 f m

  Hej! Vet du något om moweo compact fly? Den ser ut att vara lik denna du nämner ovan men har vändbart handtag. Det ser lite obekvämt ut med så kort benstöd men det kanske var ok ändå? Min pojk är dock 10 mån så han kanske inte når ut så mycket med benen ändå.
  Är ute efter en vändbar sulky och försöker välja mellan joie mirus, Akta Graco evo, bt Brighton eller moweo compact fly. Känner du till dem och vilken skulle du isf ha valt i avseende bekvämlighet för barnet, köregenskaper och lätt att ta med på utlandsresa men då i stadskörning.

  https://www.jollyroom.se/barnvagnar/sulkys/sulkys/moweo-sulky-compact-fly-gra-silver

  Tack på förhand!

 29. Kommenterat av Anna :
  augusti 29, 2017,10:47 e m

  Hej, jag har ingen egen erfarenhet av den och har inte ens sett den live men läst om andra upplevelser och de flesta verkar ense om att den tydligen är väldigt kort i ryggen. Det är tyvärr all info jag kan ge!
  /Anna

 30. Kommenterat av Johannah :
  september 29, 2017,7:21 e m

  Hej! Jag har problem med ihopfällningen av vagnen. Har du någon video som jag kan ta hjälp av?

  Med vänlig hälsning, Johannah

 31. Kommenterat av Anna :
  oktober 1, 2017,10:38 e m

  Hej, det bästa jag har är filmen här: http://ombarnvagnar.com/2016/04/carena-kobbe/
  Scrolla längst ned i inlägget. Kobbe och Easy Fly är samma vagn i grunden så ihopfällningen är samma! Hoppas det ordnar sig, gäller att lära sig trycka in knapparna tillräckligt mycket och i rätt ordning!
  /Anna

 32. Kommenterat av Elin :
  november 23, 2017,1:18 e m

  Hej, chansar och frågar även fast det är ett gammalt inlägg 🙂
  Men är det gummi eller plasthjul på vagnen?
  /Elin

 33. Kommenterat av Anna :
  november 23, 2017,8:42 e m

  Hej Elin, snarare plast än gummi, och jag tror jag minns att det fastnade en del grus i dem?
  /Anna

 34. Kommenterat av Hanna :
  januari 11, 2018,4:50 e m

  Har precis köpt denna och kan för mitt liv inte fälla ihop den sista steget. Vad gör jag fel?

 35. Kommenterat av Anna :
  januari 11, 2018,10:26 e m

  Hej Hanna, man måste trycka in alla tre knappar, hela vägen in OCH i rätt ordning! Blir enklare med tiden!
  /Anna

 36. Kommenterat av Gaga :
  mars 20, 2018,2:03 e m

  Hej
  Har du möjligtvis testat bemoo easy fly plus? Vad är skillnaden??? Hjälp

 37. Kommenterat av Gaga :
  mars 20, 2018,2:29 e m

  Villen hade du valt en beemoo easy fly plus eller en mclaren techno xt??? Behöver hjälp

 38. Kommenterat av Anna :
  mars 21, 2018,1:51 e m

  Hej!
  Jag har inte testat Beemoo Easy Fly Plus och kan därför inte säga något om den. Jag är inte så förtjust i paraplyvagnar personligen men just Mclarens är ändå okej i kvalitet, har dock inte kört den modell du nämner.
  /Anna

Leave a comment