Go-guide – allt om skillnaderna mellan Britax Go, Go Next och Go Big

Skrivet tisdag, 18 oktober, 2016 · 39 Kommentarer

go-go-next-go-bigNu när Britax utökat Go-familjen med dess tredje syskon så är det dags för en jämförelse mellan de olika modellerna. Vilka likheter och olikheter går det att finna mellan Go, Go Next och Go Big? Först en historisk genomgång, för Go har faktiskt en historia som sträcker sig ända tillbaka till hösten 2008.

Brio Go – Britax Go
Första årsmodellen av Brio Go är 2009, men vagnen släpptes alltså hösten 2008. Brio/Britax har sedan släppt en ny modell per år och oftast har det funnits någon typ av förändring mellan årsmodellerna – förutom att utbudet av färger på klädsel givetvis har uppdaterats. Modell -09 hade en lös sele i sittdelen, -10 kom en fast sele, -11 kom ett nytt tyg som är lite glansigare och tål mer smuts och sol, -13 kom den nya framhjulsupphängningen som dels innebär att vagnen fick fjädring också i framhjulen och inte ”bara” i chassit, dels möjliggjorde att man kunde byta till vinterhjul. Årsmodell -14 fick en ny klädsel som var enklare att ta loss för tvätt, -15 bytte Brio Go namn till Britax Go och årsmodell 2016 var i stort sett samma som -15 men klädsel med nya färger

Brio Go Next – Britax Go Next
Första modellen av Brio Go Next kom våren 2014. Redan samma vintern när årsmodell -15 släpptes bytte vagnen namn till Britax Go Next och fick då ökad maxvikt i sittdelen, från 15 till 17 kg, samt en ny sele där alla remmar kan tas isär för enklare i- och urtagning av sittdyna och åkpåse. Årsmodell 2016 fick en bit in på året nya hjul som gör vagnen några centimeter smalare, men det finns alltså även årsmodell -16 med de äldre, bredare hjulen. I övrigt är det endast färgutbudet som varierat.

Britax Go Big
Go Big gjorde sommaren 2016 och finns bara ute i en årsmodell hittills.

Årsmodeller på Brio/Britax
Ja, det här är inte alltid lika enkelt som det kan låta. Vissa tillverkare tillämpar årsmodeller, andra inte. Och för att addera lite extra förvirring så finns det tillverkare som ibland haft årsmodeller, och sen ibland enbart släppt så kallade uppdateringar med ojämna mellanrum. Brio/Britax har dock varit konsekventa med årsmodellformatet ett bra tag och det finns ett enkelt sätt att ta reda på vilken årsmodell ens egen vagn har. Eller – åtminstone vilken årsmodell det är på chassit. Och köper man begagnat så kan det ibland vara så att chassi och sitt-/liggdel är av olika årsmodell. Så se detta som en stark indikation på årsmodell på vagnen, inte som ett vattentätt bevis.

brio-britax-arsmodell-serienummer

På insidan av Go/Go Next/Go Bigs chassi, nere vid varukorgen, sitter en klisterlapp. På bilden ovan syns klisterlappen från en Brio Go från 2013 och under den en nyare version som sitter på en Britax Go Big från 2016. Bilden ovan är klickbar. På de äldre serienumren så tar man helt enkelt bort 001 på slutet och tittar på de fyra siffrorna innan, vilket i fallet på bilden ovan är 1318. De två första står för året – 13. De två siffror som följer står för veckan – vecka 18. Denna vagn är alltså tillverkade vecka 18 år 2013. Brio och Britax har mig veterligen ingen fast brytpunkt i tillverkningen i det avseendet att det skulle vara exakt samma vecka varje år som man byter, men grovt sett kan man utgå ifrån att första halvan av året är det årets årsmodell, och alla vagnar som tillverkats efter sommaren ett år tillhör nästkommande års årsmodell. En vagn från våren 2013 är alltså årsmodell 2013, en vagn från hösten 2013 årsmodell 2014. I och med att det de flesta år även skett förändringar på själva vagnen så kan man på det sättet också bekräfta vagnen är av en viss årsmodell eller ej. Det nyare serienumret på Go Big-vagnen bygger på samma princip, men här tar vi bort 0052 på slutet och får då fram att vagnen är tillverkad vecka 18 år 2016, vilket mycket väl kan stämma.

Kompatibilitet mellan olika versioner av Go
För den som köper sin Go begagnad och vill köpa till liggdel separat eller av andra skäl behöver veta hur delar från olika versioner av Go passar ihop så ska man i grunden veta att nästan allt funkar. Alla liggdelar – oavsett om de är för Go eller Go Next, oavsett om de är Brio eller Britax – funkar på alla Go-, Go Next- och Go Big-chassin, och oavsett om Go och Go Next är under märket Brio eller Britax. Samma gäller alla sittdelar med ett undantag – Go Bigs sittdel är endast godkänd att använda på Go Bigs chassi.

guide-britaxgo-britaxgonext-britaxgobigI den här jämförelsen utgår jag från den version av vagnarna Britax Go, Britax Go Next och Britax Go Big som säljs idag, i skrivande stund är det hösten år 2016. Som bilden ovan visar så är chassit mycket likt varandra, faktum är att Go och Go Next har samma chassi om än med olika namn på. Go Big har ett något omformat chassi, anpassat för de större hjulen. Alla vagnar har ergonomiskt handtag, Go Bigs handtag har en lite annan form och vinkel – som jag dock inte tycker att man märker av. Alla vagnar fällas ihop på samma genialiska sätt och alla kan fällas med sittdelen på, oavsett riktning. Alla modeller har svängbara framhjul som kan låsas. Till Go och Go Next finns vinter/terränghjul som separat tillbehör. De hjulen är stora som bakhjulen men fasta, kan alltså inte svängas med. Go Big har inga vinterhjul. Vanliga Go har punkteringsfria bak- och framhjul. Go Next har punkteringsfria framhjul, av lite annat material än Gos hjul, medan bakhjulen är luftfyllda. Go Big har i sin tur en annan typ av punkteringsfria hjul, dessa är fyllda med foam. Som ni ser i jämförelsen ovan så har Go Big större hjul.

Go och Go Big delar på samma liggdel, som har en kort sufflett. Go Next har sin egen liggdel – och Go Next säljs också endast i duopaket medan Go och Go Big kan köpas med enbart sittdel och så kan man komplettera med liggdel separat. Go Next liggdel har solkeps. Vad gäller sittdelarna så har dock både Go Next och Go Big en utvikbar solkeps, med Go fortfarande har den kortare modellen av sufflett. Go och Go Big har i nuläget samma typ av klädsel, medan Go Next har ett tyg som känns lite tätare, och är glansigare samt melerat i de olika färgerna vagnen finns tillgänglig i.

Go och Go Next har samma positioner på ryggstöd och fotstöd. Sittläget är något tillbakalutat och nedersta läget är ett bra, men ej helt plant liggläge. Go Big har också ett tillbakalutat sittläge men däremot ett helt plant liggläge, vilket gör att det är den enda av sittdelarna som kan användas med mjuklift. Go Big har även ett vågrätt läge på fotstödet och en mer upprätt sittplatta, något som de andra saknar. Alla modeller har numera 17 kg som maxvikt på sittdelen, och som vanligt max 9 kg i liggdelen. Go Bigs sittdel är något lägre placerad på chassit för att balansera upp det förbättrade liggläget, men tack vare de större hjulen som lyfter hela vagnen så tycker jag mig inte märka någon skillnad på höjden från mark till sittyta mellan de tre vagnarna. Förutom detta så har Go Next och Go Big, men inte Go, uppvikbara kanter på varukorgen, dels för att skydda innehållet från stänk från hjulen och dels för att man ska kunna packa mer i den.

Ifall jag skulle missat något i likheter och skillnader mellan Go, Go Next och Go Big går det givetvis bra att ställa en fråga i en kommentar till inlägget!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Britax Go / Go Next / Go Big barnvagnar hos: Lekmer
Handla Britax Go / Go Next / Go Big hos: Babyland


39 Comments

 1. Kommenterat av Caroline :
  oktober 19, 2016,7:41 f m

  Hej,

  Väldigt bra inlägg! Jag har dock hört rykten om att go big kommer med ny liggdel med solkeps, samt ny melerad färg i februari. Har du koll på det?

  Mvh Caroline

 2. Kommenterat av Anna :
  oktober 19, 2016,10:33 f m

  Hej Caroline, japp, det stämmer! Men Britax har ju haft ganska mycket problem med förseningar tidigare så jag avvaktade med att skriva in det tills den liggdelen och nya melerade tyget finns på marknaden. Som jag förstod det – men jag kan ha fattat fel – så ska detta röra sig om en special edition dessutom, dvs alla Go Big kommer inte ha melerat tyg och liggdel med solkeps?
  /Anna

 3. Kommenterat av Myh :
  oktober 19, 2016,8:29 e m

  Hej! Superbra inlägg och superbra blogg!
  Jag ska bli mamma för första gången i vår och vi har börjat letandet av barnvagn. Vi har kollat lite på Go big och smile 2. Gillar britax vagnar och av någon anledning vill jag ha en vagn utan ergonomisk sits. Tänkte höra hur du upplever det mest upprätta läget i sittdelen på Go-vagnarna? Jämför man med smile t.ex. tycker jag att det verkar vara ganska bakåtlutat? Men det kanske bara ser ut så?

 4. Kommenterat av Anna :
  oktober 19, 2016,9:51 e m

  Hej Myh!
  Sittläget på Go-vagnarna, oavsett modell, är lätt tillbakalutat. Det går att pressa fram lite extra hårt och dra åt remmarna. Det går även att sprätta upp stoppen på remmarna, det är bara en sydd söm, och gör man det kan man få upp ryggstödet till ett upprätt läge!
  /Anna

 5. Kommenterat av Micke :
  oktober 19, 2016,10:10 e m

  Hej!
  Tack för en supertrevlig blogg. Är här mycket nu för vi är på jakt efter ny vagn…
  Jag hade nästan bestämt mig för Go Big när min kära fru påminde om att jag skulle försäkra mig om att den går in i bilen. Nu har vi en (för) liten bil där höjden i bagaget är begränsad till 50 cm och Go Big verkar vara 52 om man tittar på Britax hemsida 🙁 . Kan man ha handtaget annorlunda så den blir lägre (det gör inget om den råkar bli längre) eller finns det 2 cm man kan pressa ihop med fjädring tro så den får plats?

 6. Kommenterat av Anna :
  oktober 20, 2016,8:39 f m

  Hej Micke,
  jag har nu mätt den Go Big jag har hemma, jag skickar bilderna till den mail du angivit till din kommentar! Med sittdelen framåtvänd och handtaget utfället så att vagnen blir längre, men lägre, så är det endast 40 cm hög. Med sittdelen bakåtvänd och både handtag och fotstöd utfällda – vagnen blir då ganska lång – så blir den ändå typ 51-52 cm hög över sufflettfästet. Ett alternativ när ni kör vagnen bakåtvänd kan ju då vara att antingen fälla chassi och sittdel för sig, eller att först vända sittdelen framåt innan fällning. Visserligen ett extra moment i ihoppackningen, men det kanske det är värt?
  /Anna

 7. Kommenterat av Micke :
  oktober 20, 2016,10:18 f m

  Tack Anna för ett så utförligt svar!
  Ja, om man inte packar in barnvagnen i bilen i vardagen utan bara på helger då och då så kan det nog vara värt det lilla extra momentet. Vagnen verkar ju ha så många andra bra egenskaper; fullt liggläge, stor varukorg, man kan gå upprätt bakom den (vilken inte går så bra med vår nuvarande gamla kärra och det tar knäcken på min rygg), bra rull som jag tror kommer klara snöslask helt ok, mjuk fin fjädring och sittläge både framåt och bakåt så den kan funka för vår Ture i flera år framåt… troligen längre än bilen överlever 🙂
  Tack också för bilderna!

 8. Kommenterat av Myh :
  oktober 20, 2016,12:07 e m

  Är det lite lutade sittläget något du tyckt varit negativt? Tänker på små barn när man precis byter till sittdelen, men det kanske bara är något man själv tänker på och inget som är ett problem för barnet?

 9. Kommenterat av Dami :
  oktober 22, 2016,9:15 f m

  Hej Anna,
  Vi letar för fullt efter en barnvagn till bebisen som kommer i slutet på februari 🙂 första bebisen och därmed också första vagnen och vilken djungel det är..både jag och min sambo tycker att bugaboo buffalon är supersnygg men vi bor i ett gammalt hus med en smal hiss och maxbredd som vagnen kan ha är 57 cm (verkligen inte en milimeter mer)..:( vilken vagn skulle du kunna rekommendera som är smal, har mkt körglädje och bra hjul? Tack snälla!

 10. Kommenterat av Anna :
  oktober 22, 2016,10:48 f m

  Hej Dami,
  maxbredd 57 cm gör ändå att ni har en del att välja på! Kolla in Britax Smile 2, Emmaljunga Viking Air och kanske skulle ni även kunna gilla Kronan City? De är alla tillräckligt smala, och alla har lufthjul. Jag har själv bara kört Smile 2 av de tre men skulle gärna testa Viking Air också. Kronan City har jag testat en kompis, finns andra som gillar den mycket men för mig personligen var den kanske ingen favorit, lite för trögstyrd. Vill ni ha en ännu mindre vagn så gillar jag också Easywalker Mosey!
  /Anna

 11. Kommenterat av Maria :
  oktober 30, 2016,12:18 e m

  Hej! Tänkte höra om du har koll på vilka babyskydd som passar att sätta på britax go next 16 med de adaptrar man får med vid köpet?

  Mvh Maria

 12. Kommenterat av Anna :
  oktober 30, 2016,5:47 e m

  Hej Maria, jag har förstått det som att det ska vara alla babyskydd från Britax! Kan försöka dubbelkolla den uppgiften dock.
  /Anna

 13. Kommenterat av Lisa :
  november 8, 2016,9:00 e m

  Hej Anna!
  Jag tänkte höra om du vet nåt angående terränghjul på Go Big? Jag vet att Britax anser att det inte behövs då framhjulen är tillräckligt stora redan, men jag tycker att problemet även sitter i framhjulsupphängningen och dämpningen av framhjulen. Det blir jättesvårt att köra på ojämn skogsstig med mycket rötter och stenar! Upplever du samma? I övrigt är det ju en toppenvagn, men jag skulle helt enkelt vilja förbättra terrängegenskaperna på skogspromenaden! Jag provade att sätta Go:s terränghjul på Big i en affär, och de klickade ju i fint, men vet du om några andra problem som kan uppstå? Borde jag välja Nexts lufthjul i så fall? Spelar det någon roll?
  Tack på förhand!!
  Med vänlig hälsning, Lisa.

 14. Kommenterat av Anna :
  november 13, 2016,5:46 e m

  Hej Lisa, bra fråga. Är du säker på att chassit inte lutade framåt när du hade vinterhjulen på Go Big? Jag vågar nog inte riktigt ge någon rekommendation, så som jag använt Go Big har den fungerat toppen i den snö Stockholm fått hittills men jag går inte så mycket på de värsta skogsstigarna dock.
  /Anna

 15. Kommenterat av Therese :
  november 24, 2016,9:46 e m

  Hej Anna!
  Behöver lite expertisråd! 🙂 Har en Donkey idag men tänker mig att vår 2,5 åring kommer att klara sig med ståbräda framåt vår/sommar. Är då sugen på att sälja Donkeyn då jag tycker den fyller sin funktion som promenadvagn med två barn men är alldeles för stum för att ”trivas” med. Har tidigare haft en Brio go och en Brio go next som jag älskat, speciellt go next som inte fick en massa grus att fastna i däcken, hade vändbar sits, stor varukorg och härligt gung. Den enda nackdelen var egentligen ryggstödet som är mer viloläge men vår son älskade den. Den kommande vagnen ska vara till vår dotter som snart är 8 månader. Hon är rätt petite i dagsläget med stl 68. Tänker mig en vagn som är smidigare än Donkyn att få in i bilen (har en McLaren sulky också som backup) och är trevlig att promenera med. Skulle du rekommendera Go Next eller Go Big utifrån andrahandsvärdet? Skulle gärna vilja prova Babyjogger city mini GT också någon gång eftersom det verkar vara en populär vagn. Eller gå på den direkt eftersom jag inte behöver någon liggdel? Tack på förhand!
  Mvh
  Therese

 16. Kommenterat av Anna :
  november 24, 2016,10:32 e m

  Hej!
  BJ City Mini GT är ju fantastisk! Jag skulle dock föredra en vändbar vagn till en 8-månaders, och sedan kanske det är en GT du ska ha vid nästa vagnbyte om ett år eller två? Vad gäller andrahandsvärdet hos Go Next jämfört med Go Big så vet jag inte riktigt om det är någon större skillnad. Jag skulle själv välja Go Big, gillar verkligen de större hjulen. Det enda jag skulle tänka på om jag var du, är att Go-vagnarna inte är någon hit med ståbräda. Det är inte alls lika enkelt att gå efter dem som att gå bakom Donkey med ståbräda. Så försöka testa det om du har möjlighet, så du vet att det funkar för dig!
  /Anna

 17. Kommenterat av Anna :
  november 27, 2016,10:47 e m

  Hej har en äldre model, gissar 2011 Brio Go. suffletten har gett upp på sitt-delen och jag behöver en ny. Kan man köpa en sufflett till britax go next och förvänta sig att den passar på min gamla vagn?

  //Anna =)

 18. Kommenterat av Anna :
  november 28, 2016,3:38 e m

  Hej Anna,
  jag är tyvärr skeptisk. Dels har klädseln ändrats sedan dess, 2014 gjordes den om rätt så rejält och jag vet faktiskt inte om nyare suffletter – som tex den till Britax Go Next – är kompatibel med äldre modeller av Go. Dels så brukar reservdelar från Brio/Britax vara väldigt dyrt. Men kolla med en Britax-återförsäljare för exakt prisuppgift!
  /Anna

 19. Kommenterat av Emelie :
  januari 25, 2017,7:47 e m

  Hej! Jag har en Britax go next till min son som är 7 månader. Nu när vi bytt till sittdelen har jag stött på problem/funderingar som jag inte ens visste att jag hade!! Själva selen, sitter inte den orimligt tajt? Det går inte att justera de övre banden och sonen sitter nästan helt åtklämd utan att kunna röra sig. Och själva bygeln, den är också väldigt trång om man ska gå plats med åkpåse och sådär. Första barnet utan vidare kunskap så lär man sig allt eftersom 😉

 20. Kommenterat av Anna :
  januari 26, 2017,9:08 f m

  Hej Emelie!
  Det kan nog stämma att Go Next inte har den allra rymligaste selen men så tight att den inte funkar på en 7 månaders låter superkonstigt, jag har haft betydligt större barn som rymts i den selen. Axelbanden är justerbara, du ser spännena du ändrar längd med på bilden längst ned till höger i detta collage: http://bilder.ombarnvagnar.com/2014/11/britaxgonext.jpg

  Och jo, det blir tight under bygeln med åkpåse och vinterkläder! Men bygeln kan du enkelt ta loss helt. Känn efter på insidan där bygeln fäster i vagnen, där finns som en ”flärp” i plast som du bara trycker in och så drar du loss bygeln rakt ut!
  /Anna

 21. Kommenterat av Emelie :
  januari 26, 2017,9:13 f m

  Tack för svar! 🙂 ja vi har det på det längsta läget på selen men det är så orimligt att själva knäppet sitter så högt upp. Undra om jag ska ta en sväng tillbaka till affären och dubbelkolla, det kanske är fel på våra band? Ja men vad bra!! Jag visste faktiskt inte att man kunde ta bort bygeln

 22. Kommenterat av Yasmin :
  januari 27, 2017,9:18 e m

  Hej!
  Tänkte höra med dig om du har koll på vilka babyskydd som passar till Britax Go om man köper begagnat? Vi har köpt en ny Britax Go, men då vi inte har egen bil valde vi att köpa babyskyddet begagnat, hade fått för mig att Brio Primo skulle passa (men det var ju Brio Smile den passade med), så nu står vi med ett babyskydd som inte passar och vill inte gärna göra samma tabbe igen.. Vad jag har förstått finns det ingen adapter man kan köpa till så Brio Primo passar Britax Go, eller har jag missat det?
  Mvh Yasmin

 23. Kommenterat av Anna :
  januari 29, 2017,5:02 e m

  Hej Yasmin,
  nej så vitt jag vet så stämmer det – det finns inget sätt att få Brio Primo att passa på Britax Go. Däremot ska det gå att sätta Britax Primo på Britax Go, dock inte helt hundra på vilken adapter du ska ha då. Sen finns även adapter för Maxi Cosis, Be Safes och Cybex babyskydd för Britax Go!
  /Anna

 24. Kommenterat av Stina :
  februari 12, 2017,1:59 e m

  Hej! Vi har kikat en del på Go Big, tycker att den har bra gung, är lättstyrd och generellt lättanvänd! Prismässigt går det dock att hitta betydligt billigare Go Next-vagnar – är det värt att satsa på en Go Big trots detta? Vi går en del i skog och snö..
  Hur är Go Big/next i längd generellt, dvs hur långt barn ryms i sittdelen? Vi har också bekanta som har problem med att selen i Go Next är väldigt tight.. Är det bättre i Go Big? Jag tänker med tanke på att det finns tre höjdlägen som selen kan fästas vid i Big. Eller är selarna lika långa för Next och Big?
  Hur är höjden på sittdelen i go Big jämfört med andra vagnar? Då tänker jag på oss som långa barnvagnsförare med lite ryggproblem.. 🙂
  Många frågor blev det! – Stort tack!!
  /Stina

 25. Kommenterat av Anna :
  februari 15, 2017,10:28 e m

  Hej Stina!
  Jag har ju kört – och innerligt älskat – Go Next. Det är en toppenbra vagn! Men jag måste säga att jag tycker Go Big är ännu bättre. Det enda jag saknat hos Big var Next snygga klädsel och att Next-liggdelen har solkeps, men nu när Go Big finns i Grey Melange så är ju båda mina önskemål uppfyllda. Jag tycker att liggläget på sittdelen, de bättre lägena på sittdelens fotstöd och de större hjulen absolut gör vagnen värd sina pengar om man har budget för den. Men köper man istället en Next, som ju finns till väldigt bra pris begagnat, så är det ju knappast en dålig vagn man får!

  Min treåring ryms fortfarande i Big, han är cirka 95-96 cm lång. Så upp till knappa metern funkar, skulle jag säga. Jag har inte upplebvt någon direkt skillnad i selen faktiskt, inget jag tänkt på. Brukar dock med min treåring bara knäppa över höften och inte över axlarna, och då blir ju selen aldrig så tight. Höjden på sittdelen är väl åt det lägre hållet, liggdelen är ju högt placerad. Jag har själv aldrig irriterat mig på sittdelens höjd, för barn över 1 år, 1,5 år, så föredrar jag lite lägre sittdelar så jag slipper lyfta så mycket. Då kan barnet klättra i själv med lite hjälp tänker jag!
  /Anna

 26. Kommenterat av emelie :
  juli 15, 2017,10:47 e m

  hej! Superbra inlägg!
  Hade en fråga, vet du om en brio go liggdel passar ett britax go chassi?
  /emelie

 27. Kommenterat av Anna :
  juli 16, 2017,8:58 e m

  Hej Emelie, tack för din fråga, trodde den var besvarad i inlägget men det är den ju inte så nu ska jag lägga till den informationen.
  Och ja, en Brio Go-liggdel passar på ett Britax Go-chassit!
  /Anna

 28. Kommenterat av Fanny :
  juli 22, 2017,8:59 f m

  Hej!

  Jag trillade in på din sida inför första barnvagnsköpet och jag vill säga stort TACK! Superbra och tydlig information
  Jag och min sambo har nyligen beställt en Britax Go (årsmodell 2017?) och jag undrar om det går att byta sufflett till en med bättre sol/vind skydd? När jag sökt på nätet hittar jag endast separata suffletter som heter B-agility 4 plus. Skulle en sådan passa till en Britax go? Annars, finns det några andra alternativ?

  Med vänlig hälsning/Fanny

 29. Kommenterat av Roy :
  augusti 7, 2017,11:48 f m

  Hej – vilket engagemang!
  Det är lite överväldigande att förstå vad som behövs till första barnet. Och då inte minst vad gäller barnvagnen.

  Går det att summer skillnaden / känslan / funktion mellan Go och Go Next (gärna även Smile 2)?

  Om vi hittar ett riktigt bra pris på Go kan (skall) vi då nöja oss med denna (i stället för en Smile 2 alt Go Next)?

  Vi har hittat erbjudanden på Smile 2 för ca 5000 SEK (sitt & liggdel) men är mer intresserade av Go Next. Det talas om att den är skön att köra och att sitta i – vilket låter lockande. Vi kommer nog att promenera en del på vanliga släta skoggsgrusvägar men främst använda den i vanlig stadsmiljö inkl tunnelbana.

  Dock hamnar motsvarande pris för Go Next som bäst på ca 9000 SEK. Varför skillnaden i pris mot Smile 2 känns svår att motivera. Men vi hittar den äldre modellen Go till priset 4500 – 5200 SEK. Antagligen lite lager-rensning.

 30. Kommenterat av Roy :
  augusti 7, 2017,2:51 e m

  Hej – en uppföljning på min fråga där jag väger aktuella prisindikationer mot de olika utvecklingsgenerationerna.

  Från två utmärkta och detaljrika recensioner på hemsidan fastnar följande:

  Britax Smile 2
  – kan bli liten om barnet är över två år
  – ryggstödet är ganska lågt

  Britax Go
  – förarren kan få problem om den tar långa steg (torde även gälla Big)

  Speciellt jag (pappan) är lång och har långa ben.
  => möjligen långa steg
  => möjligen ett långt barn

  Britax Go Next
  – Dyr om man jämför aktuella prisindikationer (gäller även Big)
  + Kanske att mindre grus / smuts i korgen ändå är såpas viktig att det är värt pengarna….

  Behöver jag tänka på detta eller är det enbart skönhetsfläckar som jag kanske inte märker av (som en vanlig användare)?

  Vidare undrar jag åter om den omtalade känslan i körningen för skiljer sig mellan Go, Go Next och Smile 2? Är det en tydlig skillnad och kan den rangordnas?

  Det låter som att vi skall välja Go om vi kan få den till samma pris som Smile 2 även om det är en äldre modell?

 31. Kommenterat av Anna :
  augusti 17, 2017,9:35 e m

  Hej Roy, ledsen för segt svar, jag brukar vara snabbare på att svara på mail ifall du skulle ha fler frågor i framtiden!

  Har läst igenom dina funderingar och skulle säga, vad gäller körkänslan, att ja det är stor skillnad mellan Go-vagnarna och Smile vad gäller fjädring och gunget i chassit. Smile är INTE stum men i känns mycket mer stum än samtliga Go-vagnar, där Go Big är bäst tycker jag. Jag håller också med dig om din slutsats, speciellt om du är lång och kanske får ett långt barn så kommer du uppleva att Smile blir urvuxen mycket snabbare än Go. Pga kvalitet på hjulen så skulle jag verkligen rekommendera att satsa på en Go Next framför en vanlig Go, speciellt som att den dessutom har andra fördelar såsom suffletten, typ av klädsel, kant på varukorgen!
  /Anna

 32. Kommenterat av sara :
  november 24, 2017,7:05 e m

  Hej!
  Passar brio go bigs hjul på Brio go från 2013? MVH Sara!

 33. Kommenterat av Anna :
  november 24, 2017,10:42 e m

  Hej, nej du kan inte ha Go Big hjul på andra chassin än Go Bigs chassi.
  /Anna

 34. Kommenterat av Filippa :
  mars 11, 2018,7:02 e m

  Hej! Tack för ett bra inlägg och svar på kommentarerna här. Vi letar efter en vagn till vårt första barn. Har kikat på Britax vagnar, framför allt go next och go big. Vet du vad det är för skillnad mellan 2018 årsmodeller (next 2 och big 2) jämfört med föregångarna från 2017?

 35. Kommenterat av Anna :
  mars 13, 2018,10:58 f m

  Hej Filippa, ja det finns ett inlägg om det som du hittar här: http://ombarnvagnar.com/2017/08/britax-nyheter-for-ar-2018/
  /Anna

 36. Kommenterat av Sverre :
  mars 29, 2018,9:41 e m

  Hei! Har selv Go Next og er veldig fornøyd. Venter barn nr 2 nå i mai, og lurer på om det fins ståbrett (søskenbrett) til Go Next? Ser at det fins ståbrett til Go Big, tror du denne vil passe på Go Next? Takk for svar 🙂

 37. Kommenterat av Anna :
  april 2, 2018,10:30 f m

  Hej Sverre! Vad jag har hört så ska den ståbrädan även fungerar på Go Next, jag har dock inte testat det själv. Men det finns ju också många universalbrädor, har själv testat Bumprider på Go Next och vet att Lascal Buggy Board Maxi också ska funka.
  /Anna

 38. Kommenterat av Elin :
  april 12, 2018,8:08 f m

  Hej!

  Jag undrar vad som är de stora skillnaderna mellan go next och go big idag? Jag har varit inne på go next mest men ser flera go big till bättre priser och undrar därför vad skillnaderna är!

  Tusen tack i förhand

  Med vänlig hälsning, Elin

 39. Kommenterat av Anna :
  april 12, 2018,8:39 f m

  Hej Elin, de främsta skillnaderna är att Go Big har större framhjul, och alla hjul är foamfyllda och därmed punkteringsfria. Sen har Go Bigs sittdel plant liggläge, vilket gör att man även kan använda vagnen med mjuklift.
  /Anna

Leave a comment